#1840744 - 08/12/2007 05:46
Re: BRITISH CLUB - II EDYCJA, Propozycje, uwagi, zapisy...
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/02/2006
|
Jeżeli już mielibyście wprowadzić max. kurs to ja byłbym za kursem 10 (jak wspomniał T-error tak jest w ranku piłkarskim). Co do grania jak wspomniał Szewa na gości przeciwko np. MU czy Leeds to ja nie widzę w tym nic dziwnego, bo napewno będę w przekroju całego sezonu szukał pierwszej porażki wspomnianych drużyn u siebie (i jestem na 99% pewny że takowe się zdarzą). Więc dlaczego grając na porażkę Leeds u siebie w grudniu po kursie 8,0 dostanę +700 a trafiając ich porażkę już w styczniu dostanę tylko +400 ?? Uważam, że max kurs 5 jest za niski i jestem za max 10. Proponuję zamieścić jakąs sondę co do max kursu i bedziemy mieli jasny obraz jak uważają inni uczestniczy British Clubu. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1840889 - 08/12/2007 06:47
[Re: seba30]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Jeżeli już mielibyście wprowadzić max. kurs to ja byłbym za kursem 10 (jak wspomniał T-error tak jest w ranku piłkarskim). Co do grania jak wspomniał Szewa na gości przeciwko np. MU czy Leeds to ja nie widzę w tym nic dziwnego, bo napewno będę w przekroju całego sezonu szukał pierwszej porażki wspomnianych drużyn u siebie (i jestem na 99% pewny że takowe się zdarzą). Więc dlaczego grając na porażkę Leeds u siebie w grudniu po kursie 8,0 dostanę +700 a trafiając ich porażkę już w styczniu dostanę tylko +400 ?? Uważam, że max kurs 5 jest za niski i jestem za max 10. Proponuję zamieścić jakąs sondę co do max kursu i bedziemy mieli jasny obraz jak uważają inni uczestniczy British Clubu. pozdrawiam Źle mnie zrozumiałeś Ja nikomu nie zabraniam grać przeciwko faworytom, chodzi raczej o sytuację, gdy ktoś gra przeciwko faworytom nagminnie co kolejkę, bo nie ma już nic do stracenia. I załóżmy, że trafi się kolejka, gdy rzeczywiście faworyci przegrają i ktoś dzięki takiemu szczęściu uzyska np. +3000 j. Moim zdaniem taka gra wypacz sens rywalizacji. Ale jeszcze raz pragnę podkreślić, takie obostrzenie należałoby wprowadzić dopiero wówczas, gdy takie przypadki będą mieć miejsce co kolejkę, a nie sporadycznie. Póki co nic takiego się nie dzieje, więc nie rozwijajmy dalej tego wątku pozdr. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1841071 - 08/12/2007 09:23
[Re: SOUDAL]
|
El Siete
Meldunek: 29/03/2006
|
Feel-Tsu powiedz uczciwie czy gdybys na dzien dzisiejszy mial +kilkaset pkt , gralbys kursy 15, 20 , wyzsze ? , zastanawialbys sie wogole o graniu takowych ? ja tak grałem mając grubo ponad 1000 pkt, co prawda byly to pojedyncze typy ale zawsze mialem taką możliwość dlatego teraz bede protestował w związku z propozycja zrobienia kursu minimalnego - jak już chcecie zrobić tak żeby ludzie nie grali na pałe wszystkich typow po kursach 15.00 itp, to zróbcie ograniczenie innego typu: "wsród 5 typowanych meczy tylko jeden/dwa mogą mieć kurs wyższy niż 10.00" - czepiacie sie ht/ft ale tak na prawde to naprawde cięzko ustrzeli 1/2 lub 2/1 bo takie zwroty akcji odbywaja sie rzadko, ale już typowanie 1/X badz X/1 ma jakiś sens i często wchodzi bo z reguły zależą tylko od jednej bramki która ma odwrócic losy meczu po przerwie po za tym jak wspomnial Szewa na razie takiego problemu nie ma bo ludzie typuja w miare normalnie
|
Do góry
|
|
|
|
#1867337 - 19/12/2007 08:29
[Re: Maxi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Maxi,
Pozwol, ze zaczne od konca. Jezeli ktos by mial zaciecie to w temacie o dyskusjach znajdzie moj post gdzies z lipca mowiacy o tym, ze nie bedzie mozna typowac dokladnego wyniku, zeby ludzie nie bawili sie w kaskaderow i nie typowali szalonych kursow. Niestety zupelnie zapomnialem o tym, ze HT/FT mozna zagrac z kursem 25 czy 40. Ty to zagrales, trafiles i stalo sie. Gdyby wtedy nie wszedl ten typ na Arsenal - Fulham to wprowadzenie maksymalnego kursu byloby pierwsza decyzja.
Rozmawialismy o tym z [T]-errorem i postanowilismy wtedy, ze zostawimy regulamin w tej kwestii bez zmian. Ale w listopadzie zaczelo sie pojawiac coraz wiecej tego typu zagran i zdecydowalismy, ze trzeba zareagowac. I naprawde nie chodzilo o to, ze rafael86 czy Feel-Tsu trafili wysoko lecz o to, zeby konkurs nie zamienil sie w cyrk w koncowce. Wystarczy spojrzec na Ekstrak(l)ase typerow i ostatnia kolejke, gdzie kazdy probowal jednym czy dwoma desperackimi typami odmienic losy rywalizacji. To samo byloby w BC ale nie bedzie bo ta decyzja juz zostala podjeta. W ankiecie jasno daliscie do zrozumienia, ze chcecie kursu 10.0 wiec z dniem 1 stycznia to bedzie gorna granica.
Zeby nikt nie czul sie poszkodowany to przez nastepne 4 kolejki mozna grac nawet hat tricki bramkarzy z kursem 500.0 jak ktos znajdzie ale od nowego roku beda one zaliczone jako kurs 10.0
|
Do góry
|
|
|
|
#1867341 - 19/12/2007 08:36
[Re: konstruktor1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Zeby sie meritum nie rozmylo rozbilem odpowiedz na 2 posty. Swieta: Nastepna kolejka weekendowa jest normalnie obowiazkowa i nieobecnosci beda zaliczane. Natomiast kolejki: 26 grudnia, 29 grudnia 1 stycznia sa nieobowiazkowe i nieobecnosci nie beda zaliczane. Kolejna obowiazkowa kolejka bedzie 6 stycznia ( 3 runda pucharu + nizsze ligi) I zeby nie bylo , ze organizatorzy sa zli to jako prezent swiateczno-noworoczny postanowilismy przeprowadzic mala amnestie nieobecnosciowa. Kazdemu zawodnikowi obnizamy licznik absencji o 2 kolejki. Doszlismy do wniosku, ze skoro ktos wytrwal do nowego roku to trzeba zwiekszyc szanse na dokonczenie rozgrywek w obecnym gronie . Zatem po sobotniej kolejce licznik zostaje zmniejszony o 2. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1869270 - 20/12/2007 05:39
[Re: konstruktor1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
Wystarczy spojrzec na Ekstrak(l)ase typerow i ostatnia kolejke, gdzie kazdy probowal jednym czy dwoma desperackimi typami odmienic losy rywalizacji. Tutaj czuję się wywołany do tablicy . Rzeczywiście tak było jak piszę konstruktor1, ale nie dodał, że te próby skończyły się klęską. Pomimo wygrania jednej jednostki w ostatniej kolejce to ja byłem na pudle a nie osoby co poszły drogą kamikadze. Podobne jak konstruktor w BC w nowym regulaminie ET może dojść do podobnych obostrzeń. Jednak na razie ciężko mi powiedzieć jaki będzie maksymalny kurs na konkurs o OE. Na tą chwilę uważam, że takim maksem może być kurs 10. .::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|