Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#1275903 - 04/06/2007 21:00 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: hynek]
Stalion Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/10/2006
Originally Posted By: hynek
Najlepszy dowód własnie Polonia Bytom!
Awansowała z ligi trzeciej, trochę się pomęczyła walcząc o utrzymanie, okrzepła, wzmocniła i skutecznie powalczyła o Ekstraklasę sprawiając przy tym niemałą przecież niespodziankę.

Ale ile jest takich zepolow jak Polonia Bytom? To taki wyjatek potwierdzajacy regule. Ogolna prawda jest to ze tam gdzie sa pieniadze sa i wyniki.
Tym bardziej bytomianom naleza sie slowa uznania, ze z niczego zrobili cos.
Jednak to wszystko nie zmienia faktu, ze jak sytuacja w Polonii sie nie zmieni to w OE beda "chlopcami do bicia"

Originally Posted By: Maxi
... W OE może 5 zza granicy jest dobrych, reszta to badziewie które zajmuje tylko miejsce młodym graczom i co z tego że będą szkółki skoro zawodnicy będą mogli sobie pograć w trzeciej lidze.

I mianowicie brak ograniczen w wystepie obcokrajowcow w OE jest dla mnie jakas glupota. Rozumiem jakby Polska miala mnostwo wysmienitych pilkarzy grajacych we wspanialych europejskich klubach, znakomite polskie kluby odnosilyby sukcesy na arenie miedzynarodowej itd.
Tak jest jak pisze Maxi. Taniej jest sprowadzic jakiegos grajka z zagranicy niz wyszkolic mlodego czlowieka.

Kiedys slyszalem taka wypowiedz z PZPN, ze mlodzi ludzie nie garna sie do pilki noznej tak jak kiedys. Jak to uslyszalem to zlapalem sie za glowe i sobie pomyslalem ze moze jak dzialacze naszego zwiazku mieszkaja w zamknietych osiedlach, to moze nie widza jak dzieci graja w pilke.
Futbol jest w Polsce popularny i trzeba to wreszcie jakos wykorzystac.

Originally Posted By: rene
Ja do beniaminków nic nie mam, ale wolałbym w ekstraklasie oglądać Arkę i Łęczną

A ja osobiscie stwierdze ze jakos nigdy, delikatnie mowiac, za Gornikiem Leczna nie przepadalem \:p

Originally Posted By: hynek
Teraz będą mogli sobie pograć w Młodej Ekstraklasie, nowym projekcie polskich działaczy ;\)

Czytalem o tym projekcie. I nie mam wyrobionego zdania. Ale patrzac z drugiej strony zawsze jest jakas proba zmiany obecnej sytuacji. A co to przyniesie, zobaczymy wkrotce...

Do góry
Bonus: Unibet
#1275928 - 04/06/2007 21:19 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: Stalion]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
Prawda jest taka, ze jakby obco nie byli tansi od rodzimych 20-letnich gwiazdeczek, ktore robiac furore w rozgrywkach okregowych u-16 mysla, ze sa nie wiadomo kim, to problemu by nie bylo.

Po raz kolejny powtarzam problemem nie sa obcokrajowcy, problemem jest mentalnosc rodzimych pilkarzy!

Do góry
#1275960 - 04/06/2007 21:33 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: polskignom]
hynek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 17/09/2005
No ale ja wcale nie neguję tego co mówicie o limitach obcokrajowców, bo to święta prawda.
Popatrzmy na wszystkie twory typu Wisła Płock, w której biegała banda miernych Serbów itd.
Nie ma z resztą co podawać kolejnych argumentów, bo przecież wszystko co zostało juz powyzej napisane.

Do góry
#1275990 - 04/06/2007 21:43 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: polskignom]
Maxi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
Originally Posted By: polskignom
Prawda jest taka, ze jakby obco nie byli tansi od rodzimych 20-letnich gwiazdeczek, ktore robiac furore w rozgrywkach okregowych u-16 mysla, ze sa nie wiadomo kim, to problemu by nie bylo.

Po raz kolejny powtarzam problemem nie sa obcokrajowcy, problemem jest mentalnosc rodzimych pilkarzy!

A czemu obcokrajowcy mniej kosztują? Bo każdy w Polsce widząc jakiegoś młodego zawodnika jego kariere ma w d... a liczy się tylko ile na nim zarobi. Najlepszy przykład Ptaka, który zatrzymał w rozwoju takich zawodników jak Kaz czy Grzelak.

Do góry
#1276216 - 04/06/2007 23:25 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: Maxi]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Właśnie wróciłem z pracy i tak czytam te komentarze, że aż mnie głowa rozbolała!!!. II liga - 33 kolejka (2.06) nie jest miejscem do rozprawiana o tym co zdziałają beniaminkowie w nowym sezonie ani także ile ma grać obcokrajowców. Stwórzcie sobie w dziale nowy temat dyskusyjny: "Co zmienić aby nasza liga była potęgą". W tym temacie został wprowadzony wielki nie ład i szkoda, że tak późno tutaj jestem. Temat zostaje zamknięty jako jeden z nie wielu. Tak jak mówię to nie jest miejsce do rozmawiania o ekstraklasie i wróżenia z fusów. Proszę założyć nowy temat!!!. .::Think Twice::. Ignorator.

Edited by Ignorator (04/06/2007 23:27)

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro