Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#1274792 - 04/06/2007 02:00 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: phantom]
host Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/04/2004
Originally Posted By: phantom
wg mnie dzis obie polonie na 1;
lechia traci punkty u siebie z liderem i remis w sosnowcu.
komentarz zbyteczny

Niestety nie ma remisu \:\) JAGA W EKSTRAKLASIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry
Bonus: Unibet
#1274884 - 04/06/2007 02:39 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: host]
Stalion Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/10/2006
Originally Posted By: host
Niestety nie ma remisu \:\) JAGA W EKSTRAKLASIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gratuluje Co mnie cieszy dwie druzyny ze Slaska wejda. Ruch i Polonia. Do tego jeszcze Jaga i Zaglebie... Fajnie ;\)
Ciekawa bedzie nasz OE w nastepnym sezonie. Juz sie nie moge doczekac \:D

Jeszcze osobiscie mnie bardzo zastanawia co pokaze Gornik Zabrze w nastepnej rundzie

Pozdrawiam ;\)

Do góry
#1274917 - 04/06/2007 02:49 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: Stalion]
(J) Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/02/2006
Pierwsza liga pierwsza liga BKS!!! \:\) \:\) \:\)

Do góry
#1274947 - 04/06/2007 02:57 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: phantom]
hynek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 17/09/2005
No i Bytomianie nas nie zawiedli \:\) Gratulacje dla Polonistów! Co do reszty spotkań, trochę zawiodła mnie Odra Opole no i tak jak przeczuwałem nie warto było grać na niezwykle chimeryczne ostatnio Czarne Koszule.

Do góry
#1275312 - 04/06/2007 06:36 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: hynek]
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
Bójcie sie chamy, do 1 ligi wracamy. \:\)

Mecz, feta, atmosfera.... re we la cja

Aaaaaaaeeeeeaaaaaaaaaeeeeeeeeeeooooooooooo

P.S
Arka Gdynia !! ;\)

Legiaaaaaaa tooooooooo \:D

Do góry
#1275339 - 04/06/2007 07:03 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: Zabielany]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Originally Posted By: Zabielany
Bójcie sie chamy, do 1 ligi wracamy. \:\)

Mecz, feta, atmosfera.... re we la cja

Aaaaaaaeeeeeaaaaaaaaaeeeeeeeeeeooooooooooo

P.S
Arka Gdynia !! ;\)

Legiaaaaaaa tooooooooo \:D

Euroria euforią natomiast rzeczywistość wygląda bardzo blado
Przy założeniu, że awansują 4 drużyny, bo jeszcze jest sprawa licencji, powiem tylko tyle
Nikt w ekstraklasie beniaminków się nie przestraszy \:D
Prawda jest taka, że awansowały drużyny nieprzygotowane sportowo, organizacyjnie, finansowo, itp.
Obym się mylił, ale żadna z nich niczego do ekstraklasy nie wniesie
Drużyny te będą walczyć o utrzymanie, a niektóre jeszcze będą musiały wiązać koniec z końcem, bo np. taka Polonia to obraz nędzy i rozpaczy, przecież ich nie stać na II ligę, a co dopiero na ekstraklasę
Szansą dla tych drużyn jest to, że bezpośrednio spadają tylko dwie + 1 grać będzie w barażach, więc komus się upiecze

Ja do beniaminków nic nie mam, ale wolałbym w ekstraklasie oglądać Arkę i Łęczną

Do góry
#1275347 - 04/06/2007 07:11 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: rene]
hynek Offline
Pooh-Bah

Rene zgodzę się z tobą, ale tylko połowicznie. Według mnie sporo może wnieść Ruch i Jaga. Co do Polonistów pewnie się zgadzamy, ale myślę, że pierwsze dwa wymienione przeze mnie zespoły mają realne szanse wieść sobie spokojny pierwszoligowy byt, choć z pewnością jak na razie bez znaczących sukcesów. Z zainteresowaniem obserwuję odrodzenie Niebieskich i życzę im jak najlepiej. Bez względu na wyniki będę twierdził, że takie zespoły zasługują na miejsce w Ekstraklasie wcale nie mniej niż brazylijska Pogoń czy Wisła Płock.

Do góry
#1275355 - 04/06/2007 07:28 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: rene]
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
Originally Posted By: rene
Euroria euforią natomiast rzeczywistość wygląda bardzo blado

Blada rzeczywistosc to przyjdzie jutro rano, jak nie bede mial mineralki... \:D

Dajcie sie pocieszyc chlopaki...

Rok temu gralismy ze szczaksą... i ja się śmialem, że chlopaki mają łeb... bo zamiast sobie ustawić u buków 1 spotkanie... to wywaliczyli awans... i teraz cały sezon sobie ustawią. Pokazali mi, jak bardzo sie mylilem. Nigdy ich specjalnemy fanem nie bylem... w tym sezonie bylem na meczu moze z 3 razy... ale to co bylo dzisiaj przeszlo moje najmilcze oczekiwania... \:\)

Paradoksem moze byc, ze wiecej kibiców polonii moze byc na meczach w Chorzowie, Zabrzu, Sosnowcu ... Wodzislawiu ? niz u siebie... czyli w Opolu...

We areeeeee theeee....... \:D

Do góry
#1275358 - 04/06/2007 07:33 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: Zabielany]
hynek Offline
Pooh-Bah

A właśnie apropo Zabrza \:\) czytał z was ktoś moze wywiad z prezesem Górnika dla tygodnika "Tylko piłka"? \:p
Toż to po prostu strach czytać. Plany i zapowiedzi niewiarygodne... Ciekaw jestem jak bedzie z realizacją.
Oby jak najlepiej - pozyskali solidnego sponsora to i może piłka bedzie \:p

Do góry
#1275364 - 04/06/2007 07:44 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: hynek]
rene Offline
Pooh-Bah

Według mnie Ruch i Jagiellonia też są za słabe na ekstraklasę, bo najpierw będą musiały zainwestować w bazę, podgrzewaną płytę, itd. Na transfery kasy zabraknie...
Ja np. mocno się nie zmartwiłem, że nie awansowała Lechia, bo oni nie mają ani podgrzewanej płyty, ani oświetlenia, ani drużyny, która mogłaby powalczyć w pierwszej lidze. Nawet jakby weszli, to na 1 sezon

Ja widzę, że nasza ekstraklasa podzieli się w przyszłym sezonie na silnych i słabych
O mistrza i puchary będą walczyć Lubin, Bełchatów, Legia, Lech, Korona i może Groclin
O utrzymanie Ruch, Jaga, Bytom, Sosnowiec, ŁKS i ew. Widzew
Wisła, Craxa, Górnik i Odra będą gdzieś w środku stawki

Do góry
#1275367 - 04/06/2007 07:52 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: rene]
hynek Offline
Pooh-Bah

No cóż, idąc tym tropem zespoły z drugiego frontu nie są godne gry w Ekstraklasie. Ja będę trwał jednak w swym przekonaniu porównując beniaminków do np. Pogoni, której w obecnym "kształcie" wcale nie żałuję - w przeciwienstwie do jej wiernych fanów. Z zestawienia tego chyba nie tylko u mnie np. Jaga wychodzi in plus.

Nawet jeśli nowe zespoły w "polskiej elicie" nie wniosą od razu wiele, będą miały czas i sposobność by okrzepnąć, może rozwinąć się. Jeśli swej szansy nie wykorzystają, trudno. Futbol też bywa brutalny...

Do góry
#1275379 - 04/06/2007 08:19 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: hynek]
rene Offline
Pooh-Bah

hynek - ja nie twierdzę, że drużyny, które awansowały, nie są godne gry w ekstraklasie. One awansowały i grać powinny. Poza tym, poza Jagą, są to drużyny z tradycjami
Jak sam piszesz, futbol jest brutalny
Sam entuzjazm nie wystarczy
Inaczej mówiąc trochę kasy trzeba mieć, trzeba mieć jakąś bazę, kadrę itp.
A z tym jest gorzej
Ja obawiam się, że będzie tak, jak było w Górniku Zabrze
Teraz Górnik ma sponsora i chociaż w Zabrzu powinno być lepiej

Obawiam się, że drużyny, które awansowały, szybko sprowadzone zostaną na ziemię
Kilka porażek i zaczną się nerwowe ruchy, zmiany trenerow, szukanie wzmocnień
Wyjdzie brak kasy, okaże się, że kluby zalegają z wypłatami
Do Pogoni bym tych drużyn nie porównywał, bo to osobny rozdział i tak źle nie będzie

Do utrzymania te 25 punktów jak nie więcej trzeba uzbierać
I dlatego ja cieńko widzę tych nowych w ekstraklasie

Do góry
#1275710 - 04/06/2007 19:21 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: rene]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/06/2005
Według mnie Ruch i Jagiellonia też są za słabe na ekstraklasę, bo najpierw będą musiały zainwestować w bazę, podgrzewaną płytę, itd. Na transfery kasy zabraknie...
Ja np. mocno się nie zmartwiłem, że nie awansowała Lechia, bo oni nie mają ani podgrzewanej płyty, ani oświetlenia, ani drużyny, która mogłaby powalczyć w pierwszej lidze. Nawet jakby weszli, to na 1 sezon

no w koncu wrocilem z Sosnowca
tak jak myslalem ani w meczu Jagi nikt nie gral na remis ani w meczu Lechii nie wygrali gospodarze \:\)
@rene odnosnie Twoich przewidywan ze Ci co weszli sa za slabi.. znajdz mi druzyne ktora po awansie z 2 ligi od razu biła sie z najlepszymi o mistrza Polski.. wiadomo ze przepasc finansowa jaka dzieli polskie ligi jest olbrzymia. Zreszta po zeszlym sezonie Widzew byl typowany jako murowany spadkowicz a sie ladnie utrzymal ;\) ale ja nie o tym.. zaintrygowala mnie inna rzecz mianowicie brak podgrzewanej murawy w Białymstoku otoz taka murawa powstala tej zimy i jest fundamentem pod nowy stadion ktorego budowa wkrotce sie rozpocznie, wiec nie powinno byc zle \:\)
juz to pisalem w odpowiedzi komus o slabeuszach wchodzacych z 2 ligi.. macie racje lepiej ogladac kwitnaca korupcje i ciagle te same nazwy przeciez wtedy byloby najciekawiej (a najlepiej to zrobic zamknieta lige dla "wielkich" nazw polskiej pilki) ;\)
jak bedzie okaze sie wkrotce.. jasno powiem jedno w obecnym skladzie Jaga nie powalczy ale po paru wzmocnieniach ....
Do zobaczenia w OE i na kibicowskim szlaku

Ja do beniaminków nic nie mam, ale wolałbym w ekstraklasie oglądać Arkę i Łęczną

szczerze Ci powiem ze ja nie.. postaw sie w osobie kibica ktory ogladal ustawione baraze Arki w zeszlym sezonie, nadzieje sprzedane za pare $

Do góry
#1275733 - 04/06/2007 19:29 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: Chaoz]
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
taka kolej rzeczy, wchodzacy do ekstra sa za slabi finansowo i organizacyjnie na ekstra, wchodzacy do II sa za slabi na II. Jesli 2 sezony sie utrzymaja, to sie w tych ligach zadomowia na dobre. Ja tam sie ciesze, ze zrobiono troche porzadku (choc troche) z korupcja, ze wywalono ta wioche, ktora za pieniadze sponosorow zabranych Motorowi kupowali mecze. Prawda jest taka, ze zeby polska liga byla lepsza sportowo, to potrzeba w niej osrodkow, gdzie na mecz przyjdzie 7-10 tys, a nie 1500. Beda kibice, beda wieksze zyski, beda wieksze pieniadze i jakos to sie rozwinie. Dobrze, ze sa te licencje, co prawda to lekki pic na wode, ale zawsze zmusi jakiestam kluby do zrobienia czegos w kierunku normalnosci. Ten sezon byl wyjatkowo slaby pod wzgledem sportowym, ale mam nadzieje, ze to okres przejsciowy od idiotyzmow, ktore rzadzili polska liga do normalnosci. W tym wszystkim tylko pilkarzom sportowej mentalnosci brak. A szkoda.

Tylko szkoda, ze Bobo dzisiaj jest trenerem reprezy.

Do góry
#1275808 - 04/06/2007 20:06 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: polskignom]
hynek Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: polskignom
taka kolej rzeczy, wchodzacy do ekstra sa za slabi finansowo i organizacyjnie na ekstra, wchodzacy do II sa za slabi na II. Jesli 2 sezony sie utrzymaja, to sie w tych ligach zadomowia na dobre.

Najlepszy dowód własnie Polonia Bytom!
Awansowała z ligi trzeciej, trochę się pomęczyła walcząc o utrzymanie, okrzepła, wzmocniła i skutecznie powalczyła o Ekstraklasę sprawiając przy tym niemałą przecież niespodziankę.

Do góry
#1275856 - 04/06/2007 20:37 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: hynek]
Happy Birthday Maxi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
Chcecie silnej ligi to proponuje zacząć od jednego szczegółu. Nie podgrzewane murawy, piekne stadiony i masa kasy dla zawodników by chciało im sie grać. Tylko wprowadzić ograniczenie co do ilości obckorajowców. Teraz po awansie zespoły będą na siłe szukały wzmocnień, szczególnie jak w pierwszych kolejkach nie pójdzie i znowu zaleje lige kilku beznadziejnych Brazylijczyków czy Serbów. W OE może 5 zza granicy jest dobrych, reszta to badziewie które zajmuje tylko miejsce młodym graczom i co z tego że będą szkółki skoro zawodnicy będą mogli sobie pograć w trzeciej lidze.

Do góry
#1275865 - 04/06/2007 20:40 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: Maxi]
hynek Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: Maxi
i co z tego że będą szkółki skoro zawodnicy będą mogli sobie pograć w trzeciej lidze.

Teraz będą mogli sobie pograć w Młodej Ekstraklasie, nowym projekcie polskich działaczy ;\)

Do góry
#1275877 - 04/06/2007 20:45 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: hynek]
Carpal Tunnel

Ta i co z tego jak będą grali między sobą a potem trafią na seniorskie boiska i zaś nie mamy zdolnych piłkarzy.

Do góry
#1275891 - 04/06/2007 20:51 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: Maxi]
hynek Offline
Pooh-Bah

Nie no moim zdaniem projekt Mlodej Ekstraklasy jest pomysłem dobrym.
Nieporównywalnie lepszym od np. Pucharu Ekstraklasy, który to jest dla mnie wyjątkowo chorym.
"ME" jest pomysłem z resztą wcale nie polskim a sprawdzonym już w Europie. Z tym, że do tego musi być kasa, z którą oczywiście zawsze u nas biednie.
A i regulamin tych rozgrywek musiałby być sensowny, dający szerokie możliwości klubom.

Do góry
#1275899 - 04/06/2007 20:55 Re: II liga - 33 kolejka (2.06) [Re: hynek]
Carpal Tunnel

Może i dobrym ale znaczne lepiej by było gdyby ci zawdonicy dostawali szanse w lidze a przy tej liczbie obcokrajowców szanse na przebicie się mają małe. Wczoraj oglądełem mecz Wisły z BOTem i młodzi zawodnicy Botu grali bardzo dobrą piłke na tle wypalonych gwiazd z Krakowa, jakąś świeżość było widać.

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro