#1274884 - 04/06/2007 02:39
Re: II liga - 33 kolejka (2.06)
[Re: host]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
Niestety nie ma remisu JAGA W EKSTRAKLASIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratuluje ![piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif) Co mnie cieszy dwie druzyny ze Slaska wejda. Ruch i Polonia. Do tego jeszcze Jaga i Zaglebie... Fajnie ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Ciekawa bedzie nasz OE w nastepnym sezonie. Juz sie nie moge doczekac ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) Jeszcze osobiscie mnie bardzo zastanawia co pokaze Gornik Zabrze w nastepnej rundzie Pozdrawiam ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1274917 - 04/06/2007 02:49
[Re: Stalion]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/02/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1275312 - 04/06/2007 06:36
[Re: hynek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
Bójcie sie chamy, do 1 ligi wracamy. ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Mecz, feta, atmosfera.... re we la cja ![piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif) Aaaaaaaeeeeeaaaaaaaaaeeeeeeeeeeooooooooooo ![grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) P.S Arka Gdynia !! ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Legiaaaaaaa tooooooooo ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1275339 - 04/06/2007 07:03
[Re: Zabielany]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Bójcie sie chamy, do 1 ligi wracamy. ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Mecz, feta, atmosfera.... re we la cja ![piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif) Aaaaaaaeeeeeaaaaaaaaaeeeeeeeeeeooooooooooo ![grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) P.S Arka Gdynia !! ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Legiaaaaaaa tooooooooo Euroria euforią natomiast rzeczywistość wygląda bardzo blado ![deszczowo](/forum/images/graemlins/default/deszczowo.gif) Przy założeniu, że awansują 4 drużyny, bo jeszcze jest sprawa licencji, powiem tylko tyle Nikt w ekstraklasie beniaminków się nie przestraszy ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) Prawda jest taka, że awansowały drużyny nieprzygotowane sportowo, organizacyjnie, finansowo, itp. Obym się mylił, ale żadna z nich niczego do ekstraklasy nie wniesie Drużyny te będą walczyć o utrzymanie, a niektóre jeszcze będą musiały wiązać koniec z końcem, bo np. taka Polonia to obraz nędzy i rozpaczy, przecież ich nie stać na II ligę, a co dopiero na ekstraklasę ![mad](/forum/images/graemlins/default/mad.gif) Szansą dla tych drużyn jest to, że bezpośrednio spadają tylko dwie + 1 grać będzie w barażach, więc komus się upiecze Ja do beniaminków nic nie mam, ale wolałbym w ekstraklasie oglądać Arkę i Łęczną
|
Do góry
|
|
|
|
#1275358 - 04/06/2007 07:33
[Re: Zabielany]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 17/09/2005
|
A właśnie apropo Zabrza ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) czytał z was ktoś moze wywiad z prezesem Górnika dla tygodnika "Tylko piłka"? Toż to po prostu strach czytać. Plany i zapowiedzi niewiarygodne... Ciekaw jestem jak bedzie z realizacją. Oby jak najlepiej - pozyskali solidnego sponsora to i może piłka bedzie ![tongue \:p](/forum/images/graemlins/default/cry.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1275364 - 04/06/2007 07:44
|
Pooh-Bah
|
Według mnie Ruch i Jagiellonia też są za słabe na ekstraklasę, bo najpierw będą musiały zainwestować w bazę, podgrzewaną płytę, itd. Na transfery kasy zabraknie... Ja np. mocno się nie zmartwiłem, że nie awansowała Lechia, bo oni nie mają ani podgrzewanej płyty, ani oświetlenia, ani drużyny, która mogłaby powalczyć w pierwszej lidze. Nawet jakby weszli, to na 1 sezon
Ja widzę, że nasza ekstraklasa podzieli się w przyszłym sezonie na silnych i słabych O mistrza i puchary będą walczyć Lubin, Bełchatów, Legia, Lech, Korona i może Groclin O utrzymanie Ruch, Jaga, Bytom, Sosnowiec, ŁKS i ew. Widzew Wisła, Craxa, Górnik i Odra będą gdzieś w środku stawki
|
Do góry
|
|
|
|
#1275379 - 04/06/2007 08:19
|
Pooh-Bah
|
hynek - ja nie twierdzę, że drużyny, które awansowały, nie są godne gry w ekstraklasie. One awansowały i grać powinny. Poza tym, poza Jagą, są to drużyny z tradycjami Jak sam piszesz, futbol jest brutalny Sam entuzjazm nie wystarczy Inaczej mówiąc trochę kasy trzeba mieć, trzeba mieć jakąś bazę, kadrę itp. A z tym jest gorzej Ja obawiam się, że będzie tak, jak było w Górniku Zabrze Teraz Górnik ma sponsora i chociaż w Zabrzu powinno być lepiej
Obawiam się, że drużyny, które awansowały, szybko sprowadzone zostaną na ziemię Kilka porażek i zaczną się nerwowe ruchy, zmiany trenerow, szukanie wzmocnień Wyjdzie brak kasy, okaże się, że kluby zalegają z wypłatami Do Pogoni bym tych drużyn nie porównywał, bo to osobny rozdział i tak źle nie będzie
Do utrzymania te 25 punktów jak nie więcej trzeba uzbierać I dlatego ja cieńko widzę tych nowych w ekstraklasie
|
Do góry
|
|
|
|
#1275710 - 04/06/2007 19:21
[Re: rene]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
Według mnie Ruch i Jagiellonia też są za słabe na ekstraklasę, bo najpierw będą musiały zainwestować w bazę, podgrzewaną płytę, itd. Na transfery kasy zabraknie... Ja np. mocno się nie zmartwiłem, że nie awansowała Lechia, bo oni nie mają ani podgrzewanej płyty, ani oświetlenia, ani drużyny, która mogłaby powalczyć w pierwszej lidze. Nawet jakby weszli, to na 1 sezon no w koncu wrocilem z Sosnowca ![hura](/forum/images/graemlins/default/hura.gif) tak jak myslalem ani w meczu Jagi nikt nie gral na remis ani w meczu Lechii nie wygrali gospodarze ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) @rene odnosnie Twoich przewidywan ze Ci co weszli sa za slabi.. znajdz mi druzyne ktora po awansie z 2 ligi od razu biła sie z najlepszymi o mistrza Polski.. wiadomo ze przepasc finansowa jaka dzieli polskie ligi jest olbrzymia. Zreszta po zeszlym sezonie Widzew byl typowany jako murowany spadkowicz a sie ladnie utrzymal ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) ale ja nie o tym.. zaintrygowala mnie inna rzecz mianowicie brak podgrzewanej murawy w Białymstoku ![shocked](/forum/images/graemlins/default/shocked.gif) otoz taka murawa powstala tej zimy i jest fundamentem pod nowy stadion ktorego budowa wkrotce sie rozpocznie, wiec nie powinno byc zle ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) juz to pisalem w odpowiedzi komus o slabeuszach wchodzacych z 2 ligi.. macie racje lepiej ogladac kwitnaca korupcje i ciagle te same nazwy przeciez wtedy byloby najciekawiej (a najlepiej to zrobic zamknieta lige dla "wielkich" nazw polskiej pilki) ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) jak bedzie okaze sie wkrotce.. jasno powiem jedno w obecnym skladzie Jaga nie powalczy ale po paru wzmocnieniach .... Do zobaczenia w OE i na kibicowskim szlaku ![piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif) Ja do beniaminków nic nie mam, ale wolałbym w ekstraklasie oglądać Arkę i Łęczną szczerze Ci powiem ze ja nie.. postaw sie w osobie kibica ktory ogladal ustawione baraze Arki w zeszlym sezonie, nadzieje sprzedane za pare $ ![puke](/forum/images/graemlins/default/puke.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1275733 - 04/06/2007 19:29
[Re: Chaoz]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
taka kolej rzeczy, wchodzacy do ekstra sa za slabi finansowo i organizacyjnie na ekstra, wchodzacy do II sa za slabi na II. Jesli 2 sezony sie utrzymaja, to sie w tych ligach zadomowia na dobre. Ja tam sie ciesze, ze zrobiono troche porzadku (choc troche) z korupcja, ze wywalono ta wioche, ktora za pieniadze sponosorow zabranych Motorowi kupowali mecze. Prawda jest taka, ze zeby polska liga byla lepsza sportowo, to potrzeba w niej osrodkow, gdzie na mecz przyjdzie 7-10 tys, a nie 1500. Beda kibice, beda wieksze zyski, beda wieksze pieniadze i jakos to sie rozwinie. Dobrze, ze sa te licencje, co prawda to lekki pic na wode, ale zawsze zmusi jakiestam kluby do zrobienia czegos w kierunku normalnosci. Ten sezon byl wyjatkowo slaby pod wzgledem sportowym, ale mam nadzieje, ze to okres przejsciowy od idiotyzmow, ktore rzadzili polska liga do normalnosci. W tym wszystkim tylko pilkarzom sportowej mentalnosci brak. A szkoda.
Tylko szkoda, ze Bobo dzisiaj jest trenerem reprezy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1275808 - 04/06/2007 20:06
[Re: polskignom]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 17/09/2005
|
taka kolej rzeczy, wchodzacy do ekstra sa za slabi finansowo i organizacyjnie na ekstra, wchodzacy do II sa za slabi na II. Jesli 2 sezony sie utrzymaja, to sie w tych ligach zadomowia na dobre. Najlepszy dowód własnie Polonia Bytom! Awansowała z ligi trzeciej, trochę się pomęczyła walcząc o utrzymanie, okrzepła, wzmocniła i skutecznie powalczyła o Ekstraklasę sprawiając przy tym niemałą przecież niespodziankę.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|