Opcje tematu
#1250047 - 25/05/2007 16:28 Primera Division 36.kolejka (26-27.05)
bcn1899 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/05/2005

--
pzdr.bcn1899 *som i serem*

Do góry
Bonus: Unibet
#1252567 - 26/05/2007 21:43 Re: Primera Division 36.kolejka (26-27.05) [Re: bcn1899]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Osasuna Pampeluna
VS
Real Sociedad San Sebastian
Typ: Real Sociedad (0,-0.5)

W niedzielę na Estadio El Sadar dojdzie do bardzo ważnego pojedynku pomiędzy czternastą Osasuną Pampeluną a osiemnastym Realem Sociedad. Obydwie jedenastki w tym sezonie ligowym La Liga walczą o utrzymanie się. Nadal Osasuna jest zagrożona spadkiem do Segunda Division, ale w ich przypadku, jeśli w drugim meczu o wszystko w Santander pomiędzy Racingiem a Levante padnie wynik korzystny dla gospodarzy. To będą mieli spokojniejszą końcówkę sezonu. Zupełnie inaczej wygląda sytuacja Realu Sociedad jednak w końcu ten zespół przebudził się. W ostatnich dwóch kolejkach w meczach o „sześć punktów” pokonali Gimnastic (3:1) i Celtę Vigo (3:1). Oba wspomniane zespoły są głównymi kandydatami do spadku. Dlatego wygrana z Gimnastic i Celtą może w końcówce sezonu okazać się kluczem do utrzymania. Jednak nadal Real Sociedad potrzebuje punktów, bo na razie jest na siedemnastym miejscu spadkowym. Podobnie do Realu Sociedad prezentuje się Osasuna Pamepulna, która także wygrała swój ostatni kluczowy mecz, pokonali (4:1) Levante. Tak jak wspomniałem, jeśli dzisiaj Levante znowu przegra to może mieć problemy z utrzymaniem się. Zwłaszcza, że mają gorszy bilans gier z Osasuną. Przed tym meczem wielu zawodników obydwu klubów mówi, że najlepszym rozwiązaniem byłby remis. Dla każdego z klubów byłby to świetne rozwiązanie. Jednak nie możemy zapomnieć, że bardziej punktów potrzebuje Real Sociedad, który w końcówce sezonu musi gromadzić w każdym spotkaniu oczka. Jeśli oczywiście myśli, o utryzmaniu się w La Liga. Jeśli chodzi o sytuacją kadrową to ona dobra jest w obydwu drużynach. Do Osasuny wraca Savo Milosević a w Sociedad nie ma większych zmartwień. Minimalnym faworytem tego spotkania będzie Real Sociedad, który walczy o życie. Ostatnio pokazali, że w końcówce sezonu są w dobrej formie. Wygrane, z Celtą Vigo i Gimnastic mogą dać utrzymanie, ale pozostały jeszcze trzy kolejki do końca. Uważam, że jutro w Pampelunie padnie remis lub wygrana Realu Sociedad. Warto na koniec wspomnieć, że obydwa kluby są ze sobą zaprzyjaźnione.

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#1253010 - 27/05/2007 00:30 Re: Primera Division 36.kolejka (26-27.05) [Re: Ignorator]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Valencia - Villarreal
Valencia już i tak mistrzem nie będzie i podopieczni Quique Floresa zapewne to czują. Mogą nie być już tak zdeterminowani.
Goście zaś walczą o UEFA i robią to wyśmienicie - 5 kolejnych zwyciestw. Ogromną role i wpływ na zespół ma Pires.
Patrząc na formę nie wydaje mi się, by Żółte łodzie przegrały na Estadio Mestalla. Wynik powinien oscylować gdzieś koło remisu
Gospodarze bez El Moro Morientesa
Ja postanowiłem zaryzykować i zagrać, że to goscie zgarną dziś całą pulę
Mój typ: 2 DNB po kursie 4.00

Do góry
#1254799 - 27/05/2007 19:05 Re: Primera Division 36.kolejka (26-27.05) [Re: rene]
Valverde Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/11/2005
245. Osasuna – Real Sociedad
Typ: 2
Kurs: 2.20
Buk: Betfair
Stawka: 6

Tak blisko, a zarazem tak daleko są piłkarze „Erreala” od osiągnięcia upragnionego celu, tj. utrzymania w lidze. Dzięki serii doskonałych występów (m.in. dwie ostatnie wygrane z rzędu) podopieczni Miguela Angela Lotiny do pierwszego bezpiecznego miejsca tracą zaledwie jeden punkt i w porównaniu z ich sytuacją sprzed kilku tygodni mogą optymistycznie zapatrywać się na swoją przeszłość. Z drugiej strony zbyt szybkie popadnięcie w samo zachwyt może okazać się tragiczne w skutkach, dlatego też piłkarze z San Sebastian muszą bezwzględnie dalej gromadzić punkty. W dzisiejszym spotkaniu z Osasuną „Erreala” zapewne będą liczyć na pomoc ze strony baskijskich przyjaciół. Nie jest bowiem tajemnicą, iż drużyny z tamtego regionu już nie raz solidarnie wspomagały się w walce, czy to o europejskie puchary, czy też utrzymanie. Inna sprawa, że Pampeluńczycy już od ośmiu spotkań nie potrafią wygrać na El Sadar notując w tym czasie trzy porażki. Dlatego też choć porównując siłę kadr obu drużyn najbardziej prawdopodobny wydaje się remis, to w obliczu powyższych faktów zwycięstwo gości wyceniane po 2.20 wciąż wydaje się dobrą inwestycją.
Przypuszczalne składy:
Osasuna: Ricardo; Javier Flaño, Cuéllar, Miguel Flaño, Corrales; Valdo, Puñal, Nekounam, David López; Raúl García; Soldado.
Real Sociedad: Bravo; Gerardo, Ansotegi, Víctor López, Garrido; Aranburu, Juanito, Savio, Xabi Prieto; Herrera, Kovacevic.

Do góry
#1254919 - 27/05/2007 20:10 Re: Primera Division 36.kolejka (26-27.05) [Re: Valverde]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Ja powiem, że nie za bardzo przekonuje mnie ten typ na Sociedad
Przede wszystkim Hiszpania to nie Włochy \:D
Patrzę na tabelę i widzę, że Osasuna ma 40 punktów
Przy założeniu, że wyciągnie przyjazną dłoń, jej sytuacja może być trudna, jeśli wygrają Levante i Bilbao
Osasunie pozostaną mecze z Betisem, który też potrzebuje punktów oraz z nieobliczalnym Atletico Madryt, które z kolei walczy o puchary
Moim zdaniem równie prawdopodobny jest remis

Jeśli grać na "dwójkę" to lepiej spróbować na Levante
Nie dlatego, że potrzebuje punktów, ale dlatego, że ostatnio gra calkiem przyzwoicie i skutecznie. w przeciwieństwie do Santander, który zgubił formę i pogrzebał szanse na puchary.
Poza tym w drużynie gości jest sporo graczy doświadczonych
Ja w każdym razie spróbuję

Santander - Levante typ: 2

Do góry

Moderator:  Akhu, Biszop