#1222795 - 15/05/2007 03:03
Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05
|
veteran
Meldunek: 02/05/2003
|
Zapraszam do analizy i dyskusji na temat polskiej pileczki Korona Kielce - GKS Belchatow 2.60 -3.09 - 2.44 Górnik Leczna - Zaglebie Lubin 6.25- 3.56 -1.47 Widzew Lodz - Odra Wodzislaw 2.16- 3.08 -3.02 Pogon Szczecin - Cracovia Kraków 3.51- 3.24- 1.88 Wisla Krakow - Groclin Grodzisk 1.53- 3.50- 5.51 Wisla Plock - Lodz LKS 2.07 -3.11 -3.19 Arka Gdynia - Górnik Zabrze 1.79- 3.28 -3.81 Lech Poznan - Legia Warszawa 2.58- 3.04 -2.51
|
Do góry
|
|
|
|
#1222814 - 15/05/2007 03:09
Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05
[Re: Domingos]
|
veteran
|
Pogon-Cracovia- jesli sprawdza sie pogloski o wystawieniu juniorow w druzynie Pogoni to warto sprobowac Cracovie kurs 2,0 w profie, wiadomo iz czym blizej do meczu to kurs bedzie spadal albo wycofaja to spotkanie.
Arka-Gornik-druzyna z Gdyni poprostu lepsza ,kurs 1,85 godny zagrania ,to tak na poczatek
|
Do góry
|
|
|
|
#1223424 - 15/05/2007 05:18
|
Łódzki Klub Sportowy
Meldunek: 23/06/2005
|
Pogon-Cracovia- jesli sprawdza sie pogloski o wystawieniu juniorow w druzynie Pogoni to warto sprobowac Cracovie kurs 2,0 w profie, wiadomo iz czym blizej do meczu to kurs bedzie spadal albo wycofaja to spotkanie.
Arka-Gornik-druzyna z Gdyni poprostu lepsza ,kurs 1,85 godny zagrania ,to tak na poczatek zgadzam się z kolegą że kurs na Cracovie jest zdecydowanie przesadzony i można spokojnie zaryzykować.W Toto jak dobrze patrzyłem to wcale nie wystawili tego meczu i wcale im się nie dziwie.W Profie też zapewne zablokują więc jutro od rana będzie trzeba zagrać grubiej.
|
Do góry
|
|
|
|
#1223892 - 15/05/2007 14:12
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Arka-Gornik-druzyna z Gdyni poprostu lepsza ,kurs 1,85 godny zagrania ,to tak na poczatek Pogloski raczej nie sprawdzą się i Portowcy wybiegną w najsilniejszym składzie. Mało tego: Trener Pogoni Szczecin Bogusław Baniak bezgranicznie wierzy w swoich piłkarzy. Z dziennikarzami radia TOK FM Łukaszem Starowieyskim i Markiem Pyzą założył się, że portowcy w trzech ostatnich meczach zdobędą siedem punktów i utrzymają się w ekstraklasie. Stawką zakładu jest kolacja - Jakem Bogusław Baniak utrzymamy się lidze. Ja panom udowodnię. Wygramy z Cracovią, wygramy, albo zremisujemy z Groclinem i na koniec pokonamy lidera Bełchatów. Ja panom to gwarantuję – powiedział Baniak
|
Do góry
|
|
|
|
#1223918 - 15/05/2007 15:02
[Re: rene]
|
ŁKS Łódź
Meldunek: 06/02/2005
|
Komisja ds. Licencji Klubowych I Ligi na posiedzeniach, które odbyły się 7 i 14 maja rozpatrzyła wnioski szesnastu klubów występujących obecnie w Orange Ekstraklasie. Po zapoznaniu się ze złożonymi dokumentami postanowiono odmówić przyznania licencji na sezon 2007/2008 trzem klubom: - Pogoni Szczecin – brak umowy na korzystanie z obiektu sportowego - Górnikowi Zabrze – brak potwierdzenia przez biegłego rewidenta stanu zadłużeń transferowych - Łódzkiemu KS – nie przedłożono sprawozdania finansowego z opinią biegłego rewidenta, brak również opinii w zakresie użytkowania trybuny głównej i stanu masztów oświetleniowych Komisja postanowiła zaprosić na kolejne posiedzenie w dniu 18 maja przedstawicieli Cracovii w celu złożenia wyjaśnień dotyczących stanu infrastruktury. Pozostałym dwunastu klubom przyznano licencje uprawniające do występów w przyszłym sezonie w Orange Ekstraklasie. Kluby, których wnioski zostały rozpatrzone negatywnie mogą złożyć odwołanie do Komisji Odwoławczej ds. Licencji w terminie 5 dni od daty doręczenia uzasadnienia decyzji wydanej w pierwszej instancji. http://www.pzpn.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#1223989 - 15/05/2007 16:43
[Re: 19marcin08]
|
Pooh-Bah
|
Lech - LegiaObie jedenastki zanotowały falstart na wiosnę i w pierwszych czterech meczach zdobyły zaledwie po 4 punkty. Stołeczni już wtedy ograniczyli swoje szansę wygrania ligi do minimum. Później jednak obie drużyny zaczęły się budzić z zimowego snu, choć w przypadku Legii "potrzebna" była zmiana trenera ( po porażce z Górnikiem w Zabrzu ) Lech ostatni mecz przegrał 30 marca z Cracovią Legia pod wodzą trenera Zielińskiego przegrała krakowski klasyk z Wisłą 1:3 Ze szkodą dla siebie, bo ewentualna wiktoria w Krakowie dawała stołecznym cień szansy na puchar UEFA W nadchodzącej kolejce mamy kolejny klasyk, bo Lech - podobnie jak Wisła - do meczów z Legią przystępuje zawsze podwójnie zmotywowany. Choć Kolejorz nie gra już o nic, a Legia walczy o prawo gry w pucharze Intertoto ( co uznać trzeba za porażkę ) to nikt nikomu nie odpuści! Na stadionie przy Bułgarskiej faworytem będą gospodarze Kolejorz przed własną widownią jest niezwykle groźny, choć od początku gra bardzo pechowo... A wszystko zaczęło się od nieszczęsnego meczu z Cracovią, kiedy Lech strzelił bramkę na 4:3 Niestety, sędzia dopatrzył się wtedy spalonego, a w końcówce meczu Piotr Giza strzelił zwycięską bramkę. Kolejny mecz z Wisłą był równie niesamowity. Do 82 minuty Lech prowadził 3:1, ale potem Bosacki strzelił samobója, a w ostatniej minucie na 3:3 wyrównał Piotr Brożek Lech przegrał u siebie jeszcze z Zagłębiem Lubin w drugiej kolejce na wiosnę Później wyglądało to już znacznie lepiej, a ostatnio jest już bardzo dobrze Z sześciu spotkań u siebie Lech wygrał pięć, tylko Groclinowi udało się zremisować Bilans spotkań przy Bułgarskiej wygląda następująco 7 - 4 - 2 bramki 32 - 16 Jak widać Lech na własnych śmieciach lubi sobie postrzelać ![futbol](/forum/images/graemlins/default/futbol.gif) Uważam, że ten czynnik może przesądzić o losach meczu z Legią, bo stołeczny zespół do zbyt bramkostrzelnych nie należy, a widać to szczególnie w meczach wyjazdowych Bilans Legii na wyjazdach 4 - 3 - 6 bramki 13 - 16 Można śmiało sformułować twierdzenie, że Legia przegrała ten sezon w meczach wyjazdowychNa domiar złego – przegrała w defensywie, która wcześniej była bardzo silną stroną Legii Widać to w bezpośrednich meczach z drużynami z czołówki Bełchatów, Korona i Wisła ograły Legię u siebie po 3:1ŁKS, który zbyt wielu bramek nie strzela, wygrał 2:1, a Zagłębie Lubin 1:0 Reasumując – wygląda na to, że i Lech, który potrafi atakować i strzelać bramki, powinien trafić do siatki Legionistów... i to nie raz Mówi się, że defensywa Lecha nie stanowi monolitu, że Kolejorz traci zbyt wiele bramek Statystyki ostatnich spotkań zadają kłam tej tezie, bo trener Smuda w końcu poradził sobie z grą obronną swojego zespołu W ośmiu ostatnich spotkaniach Lech stracił zaledwie 5 bramek Nie stracił bramki ani z Wisłą w Krakowie, ani z GKS-em w Bełchatowie Moim zdaniem dużo dobrego do tej formacji wnosi Marcin Drzymont Uważam, ze defensywa Lecha zbyt dużo nie da pohasać Legionistom, którzy na domiar złego wciąż mają problem z napastnikami Najgroźniejszy wydaje się Bartek Grzelak, który powoli wraca do formy W Lech tych problemów nie ma, a popularny Reksio, który strzelił setną bramkę w ekstraklasie i wysunął się na czoło w klasyfikacji najlepszych strzelców, jest w świetnej dyspozycji Ma on szansę na powołanie na najbliższe mecze reprezentacji Ale atak Lecha to nie tylko Reksio Moim zdaniem Lech, grając w siebie, ma bardzo dużo atutów i powinien wygrać ten mecz Kurs, jaki zaproponowali bukmacherzy, wydaje mi się wart ryzyka Mój typ: 1
|
Do góry
|
|
|
|
#1224511 - 15/05/2007 20:44
[Re: 19marcin08]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/10/2005
|
- Łódzkiemu KS – nie przedłożono sprawozdania finansowego z opinią biegłego rewidenta, brak również opinii w zakresie użytkowania trybuny głównej i stanu masztów oświetleniowych Marcin ma rację podobno stan jupiterów na ŁKS-ie grozi katastrofą budowlaną. Podobno ma zostać przeprowadzona renowacja, która ma na celu zmiejszenie ich o połowę. Tym samym stadion ŁKS-u będzie mniej widoczny w mieście. Niestety stan obiektów naszych klubów jest daleki od normy, ale jak znam życie wszystko będzie okej. Oby tylko nie skończyło się to wszystko tragedią. Jeśli chodzi o nasza Ekstraklasę to widze, że wiele osób typuje jak zwykle hit kolejki Lech-Legia. Bardzo ciekawe widowisko już sam na nie czekam z utęskiniem, ale wynik w tej konfrontacji to sprawa otwarta. Widziałem już, że Legionista i Lechita przedstawili swoje stanowiska. Tym samym większość będzie mogła wyciągnąć konkretne wnioski. Ja jednak myślę, że w tym meczu padnie remis lub Lech wygra. Legii bardzo źle się gra przy Bułgarskiej i największym osiągnięciem będzie remis, który przyklepie dla "Wojskowych" brązowy medal i start w Pucharze Intertoto z Blackburn Rovers w drugiej rundzie. Mi bardziej z tej kolejki podobają się dwa mecze. Pierwszy to zdecydowanie Łęczna-Zagłębie Lubin. "Miedziowi" będą walczyć nadal o koronę mistrzowską, aby to osiągnąć nie mogą już tracić punktów i liczyć na wpadkę Bełchatowa. Myślę, że w tej kolejce w Kielcach podopieczni Oresta Lenczyka nie dadzą rady z Koroną, która już straciła wszystko co możliwe. Odnośnie meczu Łęczna-Zagłębie to czekam jeszcze na to zaległe spotkanie. Jednak uważam, że Łęczna już dawno pogodziła się z grą w czwratej lidze. Grają po prostu strasznie. Widziałem jak w Wodzisłąwiu zawodnicy zamiast zaincjować ładną akcję to głupio tracili piłkę w strefie środkowej co ciekawe przeciwnik przejął i przeprowadził akcją pod ich bramką. Tak grać nie można w naszej lidze. Dlatego uważam, że Zagłębie pokona "Dumę Lubelszczyzny". Innym ciekawym spotkaniem będzie oczywiście konfrontacja pomiędzy Pogonią i Cracovią. Część z was zauważa, że gospodarze zagrają w optymalnym zestawieniu. No tak, ale od kilku kolejek widzimy już jak gra ta pierwsza jedenastka. Mi się osobiście wydaje, że Antoni Ptak wyśle Brazylijczyków do domu przed końcem sezonu. Tylko pozostaje pytanie kiedy to nastąpi. Na pewno jak nie w tej kolejce to w następnej. W każdym razei warto zagrać na Carcovię. To tyle na dzisiaj śledzimy dalej strony klubowe i szukamy naszej "Perełki" w tym oceanie Orange Ekstraklasa. .::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#1224782 - 15/05/2007 21:29
[Re: Ignorator]
|
Pooh-Bah
|
Zgadzam się z Ignoratorem co do tego, że pomimo wszystko należy poczekać na dzisiejsze zalgłe spotkanie Płock - Łęczna, choć reultat tego spotkania najprawdopodobniej... niczego nie wniesie. Na temat spotkania Lech - Legia już się wypowiedziałem Co do innych spotkań to interesują mnie głównie te, które decydować będą o tytule mistrzowskim, choc nie wykluczam, że jakaś inna perełka się znajdzie. Jest jedna rzecz, która mnie bulwersuje w tej kolejce Moim zdaniem mecze Bełchatowa i Lubina powinny być grane o tej samej porze, a tak nie jest!Oba spotkania roegrane zostaną w piątek, ale GKS Bełchatów gra o 17.00, a Zagłębie o 20.00 Piłkarze z Lubina znać będą wynik Bełchatowa Kilka rozwiązań w tej kolejce wydaje się oczywista Tą ścieżka prawdopodobnie podąży większość Ja w tej kolejce biorę rozwód z oczywistością ![grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1225053 - 15/05/2007 22:12
[Re: drfocus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
Rzeczywiście przyjemna kolajka, szczególnie apetycznie wygląda Arka ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Co do meczu Legii: obie drużyny sa w gazie, obie graja dobrze, z tym że Legia z meczu na mecz sie rzkreca, a Lecha ustatkował forme na pewnym pozimie. Mam nadzieje, że sobotni mecz bedzie dla poznaniaków zimnym prysznicem, gdyż jak na tak przeciętną (nie oszukujmy sie), prowadzoną przez słabego trenera (Michniewicz jest 10 razy lepszy)druzynę. Po prostu za dużo zwycięstw sie temu klubowi nazbierało. Pisanie, że Legia nie ma ataku jest naduzyciem. Grzelak z meczu na mecz gra coraz lepiej, podobnie zresztą Edson w fenomenalnej dyspozycji jest Vuko, w cały czas dobrej Radovic i Roger. Surma i Szala trzymaja poziom. Jak w każdej świętej wojnie moze paśc tu każdy rezultat, dla tego mój tym to: No Bet. Do zobaczenia w Poznaniu ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1225551 - 16/05/2007 00:06
|
Carpal Tunnel
|
Jest jedna rzecz, która mnie bulwersuje w tej kolejce Moim zdaniem mecze Bełchatowa i Lubina powinny być grane o tej samej porze, a tak nie jest! Oba spotkania roegrane zostaną w piątek, ale GKS Bełchatów gra o 17.00, a Zagłębie o 20.00 Piłkarze z Lubina znać będą wynik Bełchatowa Rene jest to spowodowane transmisją w jednej z komercyjnych stacji telewizyjnych. Mam nadzieję, że się wyrobię po pracy i obejrzę oba meczyki. Jeśli chodzi o wspólny strat meczów to na pewno będzie taki w ostatniej kolejce. Możliwe, że i nawet z przedostatniej kolejki będziemy ekscytować się rywalizacją czołówki i dołu. Nie zgadzam się co do spotkania w Płocku. To jest mecz nie o "sześć" a "dziewięć" punktów przegrany będzie żałował każdej sekundy z tego meczu. Ja mam nadzieję, że wygra Płock, który pod batutą dyrygenta Jakołcewicz gra naprawdę dobrze a minimalna przegrana (1:2) w Bełchatowie jest tylko potwierdzeniem ich dobrej gry. Jeśli dzisiaj wygrają to Łęczną czeka prawdziwy szok czyli gra na czwartoligowym froncie. W końcu jak podopieczni Krzysztofa Chrobaka odbiorą punkty takim zespołom jak Zagłębie Lubin. Zobaczymy bardzo ważny mecz dzisiaj o 18 i powie on nam więcej kto będzie bliżej spadku. Czekam na rozwiązanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1226099 - 16/05/2007 03:27
[Re: mario145]
|
veteran
|
No dzisiejszy trening Arki nie wygladal za ciekawie ,15 zawodnikow w tym 2 juniorow i 3 bramkarzy,na obecna chwile nie trenuje Moskalewicz,Dziedzic,Sobieraj,Przytula,Wroblewski,Sokolowski, Nawrocik czyli siedmiu zawodnikow z podstawowej 11-tki Najlepiej wstrzymac sie do czwartku,piatku z obstawianiem spotkania Arka-Gornik
|
Do góry
|
|
|
|
#1226713 - 16/05/2007 07:33
[Re: mario145]
|
Pooh-Bah
|
Przedostatnia i ostatnia kolejka jest rozgrywana o tej samej porze.I zawsze tak bylo. Takze rene nie masz sie co bulwersowac. pozdrawiam mario Za starych dobrych czasów 3 ostatnie kolejki były rozgrywane o tej samej porze. Nie wiem, kiedy to się zmieniło, bo teraz tylko dwie ostatnie kolejki rozpoczynają się dla wszystkich jednocześnie. Wiadomo, media płacą ![kasa](/forum/images/graemlins/default/kasa.gif) Łęczna wygrała i rozwiązanie zagadki jest już znane, podobnie jak tabela. Mnie akurat cieszy to, że wygrała Łęczna, bo Płock to jest dramat Ta drużyna nie zasługuje na grę w ekstraklasie i to nie od teraz W poprzednim sezonie też zlewali mecz za meczem W tym sezonie pokonali jedynie Pogoń i nikogo więcej ![mad](/forum/images/graemlins/default/mad.gif) Nie ma tam atmosfery Niech w to miejsce wejdzie drużyna, której zależy, która ma kibiców, tradycję, itp. Może Lechia ![grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1228461 - 17/05/2007 00:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
A ja zapytam serio i bez złośliwośći.
McDziarz - byl jakiś mecze Legii, w którym przewidywałeś inną opcję niż jej zwycięstwo?
O meczu Lech-Legia nie ma w ogóle co pisać - typowy NO BET.
|
Do góry
|
|
|
|
#1229913 - 17/05/2007 18:49
[Re: kfjatek]
|
Pooh-Bah
|
Już jutro, czyli w piątek, rozegrane zostaną dwa spotkania na szczycie tabeli pomarańczowej ekstraklasy Lider, GKS Bełchatów jedzie po punkty do Kielc, wicelider z takim samym zamiarem wybiera się do Łęcznej Teoretycznie trudniejsze zadanie czeka Bełchatowian, w praktyce może być zupełnie inaczej Ja w każdym razie nie wierzę, że Lubin przyjedzie do Łęcznej, pyknie gospodarzom kilka brameczek i zadowolony pojedzie do domu W lidze nie ma słabych zespołów – to jedna z maksym Oresta Lenczyka Jeśli Lubinianie o niej zapomną, mogą zapomnieć także o tytule mistrzowskim Pisałem już o tym, że spotkania powinny być rozgrywane o tej samej porze, ale piłką rządzą pieniądz i media Jako pierwsi na boisko wybiegną piłkarze z Bełchatowa Lubinianie przed rozpoczęciem swojego spotkania znać będą wynik z Kielc Na pierwszy rzut oka wygląda, że są w korzystniejszej sytuacji… Moim zdaniem taki układ gier faworyzuje GKS Bełchatów Lider wybiegnie na boisko w Kielcach z czystą głową i zamiarem odniesienia zwycięstwa Jeśli mu się to uda, to postawi Lubin pod ścianą, bo przewaga wzrośnie do 5 punktów W przypadku, gdyby GKS stracił punkty, przed wiceliderem otworzy się szansa, by dogonić Bełchatów, bądź nawet wyprzedzić go w tabeli Szansa najprawdopodobniej ostatnia A jak się bardzo chce, to nie zawsze wychodzi... Takie przypadki wielokrotnie obserwowaliśmy w innych ligach, ot choćby ostatnio Barcelona Miała wygrać teoretycznie łatwe spotkanie u siebie, mecz ułożył się dla niej fantastycznie, szybkie prowadzenie, a na koniec tylko remis z Betisem Lubin to nie Barcelona, a na dodatek gra na wyjeździe Przypomnę jeszcze finisz poprzedniego sezonu Krocząca od zwycięstwa do zwycięstwa Legia, w przedostatniej kolejce jechała do Zabrza Musiała wygrać te spotkanie, by móc świętować tytuł na kolejkę przed zakończeniem rozgrywek Legia wygrała po ciężkiej walce, choć wcale nie musiała wygrać, bo Górnik też miał sytuacje strzeleckie Ostatni mecz z Wisłą Legioniści mogli przegrać i przegrali… Wróćmy jednak do jutrzejszego spotkania Korona - GKS BełchatówJuż teraz można zauważyć, że większość spodziewa się potknięcia lidera Ponieważ Korona ostatnimi czasy nie błyszczy, to "najbezpieczniejszym" typem wydaje się remis Złocisto-krwiści postawili sobie jeden cel - zakwalifikować się do pucharu UEFA Prowadziły do tego dwie drogi: albo jedno z dwóch pierwszych miejsc w lidze, albo triumf w Pucharze Polski Kielczanie grali bardzo często, praktycznie 2 razy w tygodniu, praktycznie tym samym składem, bo zmiany - jeśli były - wymuszone były raczej kontuzjami / kartkami Tuż przed finałem PP Koronie przytrafiła się wpadka z Odrą Potem był przegrany finał Z piłkarzy zeszło powietrze i od tej pory drużyna nie potrafi się podnieść Widać zmęczenie sezonem, widać apatię Nie pomogła nawet zmiana trenera Korona przegrywa mecz za meczem Nie strzela bramek, ba - nawet nie stwarza sobie sytuacji strzeleckich ! Trudno mi uwierzyć w to, by miało się to zmienić akurat w meczu z Bełchatowem W ostatnim meczu tych drużyn w pucharze ekstraklasy - którego znaczenie jest niewielkie - widać było przede wszystkim, że Bełchatowianie są szybsi Korona gra teraz bez przekonania, powiedziałbym - niechlujnie Dużo jest strat i niecelnych podań, a mało jakiejś myśli w grze Zestawiając to ze stylem gry lidera, wnioski nasuwają się same ! Bełchatów poprawił grę w obronie i nie sądzę, by złocisto-krwiści wypracowali sobie zbyt wiele sytuacji strzeleckich Nawet jeśli sobie wypracują, to trzeba je wykorzystać, a ze skutecznością napadziorów w Kielc - mówiąc delikatnie - jest słabiutko Podopieczni Oresta Lenczyka zaczynają się bronić już po stracie piłki Są szybcy, wybiegani, atakują natychmiast i przejmują sporo piłek w środku pola Po przejęciu wyprowadzają z tego natychmiast niezwykle groźne kontry, w większości zakończone strzałem na bramkę W meczu z Koroną, GKS Bełchatów takich piłek w środku przechwycić powinien całe mnóstwo Jeśli do tego dodać nienajlepszą formę bramkarzy złocisto-kwistych, to można założyć, że lider umieści coś w sieci gospodarzy ![futbol](/forum/images/graemlins/default/futbol.gif) W tej chwili nie wiadomo, czy w Kielcach zagra Łukasz Garguła, który boryka się z kontuzją Trudno ocenić też, w jakim składzie wybiegną Bełchatowianie, bo Orest Lenczyk tasuje składem z meczu na mecz Niezależnie od wszystkiego, do Lenczyka można mieć zaufanie, bo to jeden z najlepszych - jeśli nie najlepszy trener - w pierwszej lidze Z niejednego pieca chleb jadł On widzi i wie najlepiej, w jakiej dyspozycji są poszczególni piłkarze i na pewno wypuści najlepszą jedenastkę Po kilku meczach zastanawiałem się po co Bełchatów kupił Magdonia, Costly’ego czy Chwalibogowskiego, ale okazało się, że należy cierpliwie poczekać, bo każdy z nich już swoją cegiełkę dorzucił Ostatnio Bełchatów nie zachwyca swoją grą tak jak na inaugurację wiosny, ale punkty skrzętnie gromadzi I to jest najistotniejsze Dla mnie ważne jest, że lider potrafił rozstrzygnąć kilka spotkań, gdy mu nie szło, to znamionuje klasowe zespoły Piłkarze z Bełchatowa są odpowiedzialni i to widać w każdym zagraniu Widać też, że Lenczyk zdaje sobie sprawę z tego, że końcówka będzie najważniejsza i robi wszystko, by w tym okresie dysponować świeżą i silną drużyną Mniej piszę o Koronie, ale to z tego powodu, że to Bełchatów ma wszystko w swoich rękach ( czy nogach ), że to lider kontroluje sytuację, że to lider musi pokazać atuty, by wygraćA Korona - no cóż, piłkarze zapowiadają, że będą walczyć, że się przełamią… A co mają mówić? Nie sądzę, by Korona oddala punkty za darmo, na pewno powalczy, ale czy to wystarczy? Najsilniejsza broń złocisto-krwistych, czyli gra skrzydłami kuleje, bo brakuje świeżości, szybkości Osobiście wątpię, by w tych sektorach gospodarzom udało się wypracować przewagę Warto zauważyć, że Bełchatów bardzo dobrze radzi sobie z drużynami z czołówki Legię ograł dwa razy, jako jedyny pokonał Wisłę w Krakowie, ograł Koronę u siebie, a z Lubinem ma dodatni bilans bezpośrednich spotkań Kto wie, czy nie byłby on lepszy, bo GKS jechał do Lubina tuż po tym, jak wrocławska prokuratura zainteresowała się Ujkiem, a to - jak twierdzą piłkarze - wpłynęło negatywnie na ich dyspozycję w tym meczu Istotne jest także to, że w szeregach GKS-u jest kilku piłkarzy doświadczonych i ogranych, potrafiących w trudnych chwilach wziąć ciężar gry na siebie, pociągnąć zespół Takich brakuje w Koronie, a jak to ważne, pokazał to finał pucharu Polski Reasumując: Ja w tym meczu widzę zwycięstwo lidera i w żadne kompromisy bawić się nie będę Gram 2 i taki typ polecam Kurs na Bełchatów ( i prawdopodobnie na mistrza Polski ) mnie urządza ! Koronie daję 5% szans na zwycięstwo i 20% na remis Kto strachliwy może podeprzeć się remisem bądź sięgnąć po DNB P.S. Co do drugiego piątkowego spotkania Nie jestem takim huraoptymistą Uważam, że Lubinianie będą musieli się solidnie napracować w Łecznej, by sięgnąć po 3 punkty Łęczna po ostatnim zwycięstwie w Płocku zapewniła sobie... 3 ligę W meczu z wiceliderem na pewno się nie położy i powalczy, by pokazać się własnym kibicom Do stracenia nie ma nic, w przeciwieństwie do gości, którzy w razie utraty punktów, mogą stracic szansę na mistrzostwoCi ostatni już dzielą skórę na niedźwiedziu, kombinują, gdzie będą grać w pucharach, itp. Najpierw trzeba pokonać Łęczną i ja chce to zobaczyć, popijając ![piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif) beticos
|
Do góry
|
|
|
|
#1230975 - 18/05/2007 00:27
[Re: crossmen]
|
enthusiast
Meldunek: 04/10/2005
|
Korona ma bardzo dobry sklad i wkoncu wygraja mecz.Belchatow nie jest wcale taki mocny.Prawdopodobnie nie zagra w tym meczy Gargula a to jest 50% druzyny.W innym meczu w ktorym wygra gospodarz jest mecz Pogon - Cracovia.Cracovia w meczu wystapi bez Barana,Wacka , Wisniewskiego i prawdopodobnie Gizy i Pawlusinskiego(choroba i kontuzja).to jest duza szansa dla Pogoni na odniesienie zwyciestwa(wkoncu).
|
Do góry
|
|
|
|
#1230998 - 18/05/2007 00:34
[Re: pescar]
|
enthusiast
|
Z tego co czytalem Pogon nie bedzie grala juniorami .Do konca sezonu maja grac "gwiazdy" z Brazyli.
|
Do góry
|
|
|
|
#1231008 - 18/05/2007 00:44
[Re: Rylo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
Grać na Pogoń ??? Według mnie samobójstwo.
|
Do góry
|
|
|
|
#1231174 - 18/05/2007 01:56
[Re: DJ SOSNA]
|
Carpal Tunnel
|
Dokładnie. Lepiej już chyba próbować ich wygraną jedną bramką (4.4 Unibet)
|
Do góry
|
|
|
|
#1231260 - 18/05/2007 02:40
|
Carpal Tunnel
|
Górnik ŁęcznaVSZagłębie Lubin Typ: Zagłębie Lubin![futbol](/forum/images/graemlins/default/futbol.gif) Górnik Łęczna nareszcie wygrał!. Kibice "Dumy Lubelszczyzny" musieli czekać na zwycięstwo, aż od czterech ligowych kolejek. Warto zauważyć, że dzięki wygranym z Pogonią Szczecin (3:2) i Wisłą Płock (1:0), Łęcznianie zapewnili sobie utrzymanie w Orange Ekstraklasie. Tym samym zagrają w trzeciej lidze a nie czwartej. Trener Krzysztof Chrobak wychwalał swoich podopiecznych po meczu z Wisłą Płock. Jednak sam zwrócił uwagę na niedokładność w rozgrywaniu akcji. Trener przyznał, że nie był to mecz ich życia. Niestety to Wisła Płock zagrała słabiej od rywala tego dnia i dlatego przegrała. Warto wspomnieć, że z dobrej strony w kolejnym meczu pokazał się napastnik Tomasz Zahorski, który strzelił jedyną bramkę dla Łęcznej w Płocku. Tym samym został bohaterem Łęcznej, bo jego gol praktycznie pozbawił szans na utrzymanie się w lidze Wisły Płock. Goście z Lubina przyjeżdżają do Łęcznej w jednym celu. Jest nim oczywiście zdobycie trzech kolejnych oczek. Niestety to podopieczni Czesława Michniewcza muszą gonić Bełchatów. Każda kolejna strata punktów pozbawi Zagłębie szans na zdobycie tytułu w tym sezonie. Jak dobrze wiemy "Miedziowi" do końca rozgrywek muszą sobie radzić bez Michała Chałbińskiego. Jednak już mecz z Pogonią Szczecin (6:2) pokazał, że brak Michała nie jest dużym problemem dla Zagłębia. Efektowna wygrana jest dowodem, że w klubie jest kilku wyborowych strzelców. Wystarczy tylko wspomnieć Łukasza Piszczka czy Macieja Iwańskiego. Oprócz Michała Chałbińskiego w tym spotkaniu także nie zagra Andrzej Szczypkowski. Jednak nie będzie to duży problem dla trenera Michniewicza przy ustalaniu wyjściowej jedenastki. Obie drużyny dzieli bardzo duża różnica klas. Górnik Łęczna cały sezon walczył o utrzymanie się i po wygranej z Wisłą Płock praktycznie osiągnęli już swój cel. Z kolei Zagłębie Lubin nie ukrywa, że chcą zdobyć mistrzowską koronę, aby to osiągnąć to trzeba pokonać słabą Łęczną. Myślę, że nie powinno im to sprawić większego problemu. .::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#1231355 - 18/05/2007 03:31
|
Pooh-Bah
|
Do rene i Dj Sosny nie zgadzam się z wami :D. Łęczna wygrywając w Płocku zapewniła sobie pozostanie w lidze. Punktów nie powinni szukać na zmotywowanym Zagłębiu Lubin. Dla mnie najlepsza propozycja na ten weekend i po kursie 1,5 nie boje się jej zagrać ![tongue \:p](/forum/images/graemlins/default/cry.gif) [/b] Ignorator, to fajnie że się nie zgadzasz, bo inaczej nie byłoby o czym dyskutować ![grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) Ja swoją drogą czułem, że wybierzesz Zagłębie Jak znasz odpowiedź na moje pytanie, dlaczego tego meczu nie ma w ofercie wszystkich buków, to napiszNie ma np. w Sportingbet, Interwetten i coś jeszcze Ja absolutnie zgadzam się z DJ SOSNĄ, ze po kursie 1.50 ( jeśli jeszcze taki jest ) nie warto ruszać tego spotkania Prawdą jest, że Łęczna zapewniła sobie 3 ligowy byt :D, co nie znaczy, że odpuści Moim zdaniem nie odpuści Zauważ jedno. Jeśli Bełchatów zremisuje, to i tak zostanie liderem Jak przegra, to nie straci szans. Z Koroną w Kielcach przegrać nie wstyd Zagłębie jest w gorszej sytuacji, bo jak straci punkty, to straci też szanse na mistrza. Poza tym stanie się pośmiewiskiem dla całej Polski, jak Werder czy Schalke w Niemczech Interesujesz się Premiership. Tam Mourinho ciągle liczył na potknięcie MU A kiedy MU rzeczywiści potknęło się, to niebiescy nie potrafili tego wykorzystać Potem sami dali ciała i wszystko było jasne Końcówki sezonów rządzą się swoimi prawami Ja nie twierdzę, że Zagłębie nie wygra, ale po 1.50 nie biorę P.S. A ostatnio jestem w formie DJ też wrócił do bardzo dobrej dyspozycji ![piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1231456 - 18/05/2007 04:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
To ja stane w koalicji z Ignoratorem i uważam, że jutro Lubin nie będzie miał problemów z pokonaniem piłkarzy i mimo, że kurs jest mały jest warty grania. Fakt Łęczna nie nie położy się na boisku i nie odda łatwo punktów, ale wydaje mi się że wygrana w Płocka wpłynie na mobilizacje piłkarzy. Po pierwsze to łęczna praktycznie zapewniła już sobie III lige ![tongue \:p](/forum/images/graemlins/default/cry.gif) , po drugie to piłkarze z Lubina beda bardziej wypoczęci. Góenik Łęczna tej wiosny wygrał 3 mecze ale zobaczmy z kim (3:2 z Górnikiem w Zabrzu przy wielkim bramkarza gospodarzy, oraz 3:2 u siebie z Pogonią, przegrywając do 80' 0-2, oraz teraz z Wisłą Płock 1-0) . Także wystarczy sopjrzeć gdzie znajdują się te drużyny w tabeli. Reszta meczy to porażki!! Beticos piszę, ze Łęczna stawiłą opór Legii ostatnio, ale co Legia gra wiosną na wyjazdach?? Kompletnie nic. Z drugiej strony Lubin, który pokazał ostatnio że ma kto strzelać bramki mimo, że nie ma Michała Chałbińskiego. Widać także, że miedziowi nie mają większych problemów z drużynami środka tabeli. A jedyne punkty stracili w Bełchatowie i na boisku Wisły Kraków. Aha dodam jeszcze, ze na dzisiejszym treningu z powodu skręcenia kostki zszedł wcześniej B. Jurkowski i jeśli miałby nie zagrać w tym meczu to by było spore osłabienie. I najciekawszy fakt: "Na wniosek zarządu Zagłębia Lubin PZPN dokonał zmiany arbitra meczu 28. kolejki Orange Ekstraklasy pomiędzy Górnikiem Łęczna a Zagłębiem Lubin.
Pierwotnie sędzią tego spotkania miał być Leszek Gawron, zamiast niego sędziował będzie Marcin Szulc."Typ 2 i będzie izzzi ![tongue \:p](/forum/images/graemlins/default/cry.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1231479 - 18/05/2007 04:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
Z ciekawostek w Pogoni powinnien między słupkami stanąć młody bramkarz - Tomasz Judkowiak. Hehe.Judkowiak to mój dobry kumpel.Razem w drużynie juniorów.Razem w podstawówce i liceum ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Trzymam kciuki, aby Baniak dał go do pierwszego składu na ten mecz.Chłopak ma talent i nalezy mu się ten debiut w ekstraklasie.Mam nadzieję, że po tym meczu już na stałe zagości w pierwszym składzie ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Chyba się nawet na mecz wybiorę jesli zagra ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1231493 - 18/05/2007 04:26
|
Carpal Tunnel
|
Teraz kilka informacji z Kielec. Jak już pewnie wiecie do rezerw odunięci zostali Trzeciakiewicz ![hura](/forum/images/graemlins/default/hura.gif) , Bagnicki ![hura](/forum/images/graemlins/default/hura.gif) i Sasin. Za kartki nie zagra Szyndrowski a ciągle dalej kontuzjowany jest Hernani. Prawdopodobnie Korona zagra w kolejny mecz w nowym ustawienu jeśli chodzi o obronę. W Bełchatowie chwalony był za grę Tomasz Nowak i bardzo liczę że zastąpi on Mariusza Zganiacza na środku boiska. Dalej jestem ciekaw o co chodzi z najlepszym aktualnie w Koronie Grześkiem Boninem ![confused](/forum/images/graemlins/default/confused.gif) . A no i jeszcze sprawa Gajtkowskiego, gdziekibice już mu mówią ![papa](/forum/images/graemlins/default/papa.gif) i niech sp.... za to co robi i mówi!! Miejsca dla niego w Kielcach już nie ma!! Bełchatów w tym momencie, cięzko mi to mówić nawet bez Garguły jest faworytem i osobiście szans na wygranie Korony nie widzę żadnych, albo jak są to nikłe. Remis, hmmmm nie wiem. Ja osobiście niezagram przeciwko swojej drużynie, ale kolejna przegrana jest wielce prawdopodobna. Co do trenera Kaliszana to sporo osób jest wszoku (m.in i piłkarze) bo myśleli, że jak przyjdzie ich dawny kolega z drużyny to będzie lajcik, a ten w szatni ich jedzie prawie jak Smuda ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) . Ogólnie odnosze wrażenie że piłkarze powoli zaczynają trząść portkami!! Choć nie wszyscy gdyż taki Golo czy bonin smacznie sobie popijali piweczko oglądając mecz w PE, wódki nie chcieli ![tongue \:p](/forum/images/graemlins/default/cry.gif) . Ogólnie atmosfera w Kielcach przed meczem dziwna, jak już pisałemkiedyś zawsze przed meczem pisało się dużo o każdymkolejnym spotkaniu, a teraz ludzie postronni więcej mówią o tym czy wystąpi Rubik na koncercie który odbędzie się zaraz po meczu w pobliskim amfitatrze na kadzielni - odpowiadam NIE WYSTĄPI ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) . Biletów także bardzo mało sprzedanych i do tego jeszcze pora meczu beznadziejna, piątek godz 17.00 nie wiem kto to wymyśla. Często jest tak, że piłkarze przełamują się w najbardziej niespodziewanym momencie, ale ja w to nie wierze. Mój typ 2 Choć pisze ja tego nie gram, moze pykne over 2,5 gola bo Korona tym razem bramkę strzeli ![tongue \:p](/forum/images/graemlins/default/cry.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1231688 - 18/05/2007 05:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
co do korony - to zgadzam się z dj sosną , zwolnienie trenera błąd Dokładnie. Lepiej już chyba próbować ich wygraną jedną bramką (4.4 Unibet) Ja absolutnie zgadzam się z DJ SOSNĄ, ze po kursie 1.50 ( jeśli jeszcze taki jest ) nie warto ruszać tego spotkania
crossmen, kfajtek, rene - wszyscy się ze mną zgadzają ![grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) dawno nie czułem się dobrze na forum. Dzięki panowie za konstruktywną dyskusję i przyzwoity poziom w tym temacie ![](http://img224.imageshack.us/img224/9776/img9yk2.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1231691 - 18/05/2007 05:35
|
Pooh-Bah
|
...ale czy Łęczna to nie przypadkiem ekipa pokroju Pogoni, Korony, Płocka, Arki czy Górnika?? Czy może jednak przywrównujesz ich do Bełchatowa czy Wisły Kraków!!
Własnie te wyniki które przedstawiłeś dobitnie świadczą, że takimi zespołami jak Łęczna, miedziowi nie mają większych problemów...
Łęczna nie jest taka słaba, jak niektórzy ją postrzegają i jak wynika to z tabeli W zimowym okienku było małe wietrzenie. Przyszło paru fajnych zawodników i myślę, że gdyby nie nałożona kara, to zespół prezentowałby się całkiem przyzwoicie. Z tych drużyn, które wymianiłeś. Łęczna - moim zdaniem - porównywalna jest do Arki, natomiast jest to zespół lepszy od Pogoni, Płocka i Górnika A swoja drogą nie rozumiem co w tym towarzystwie robi Korona ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) Złociści są w dołku, ale bez przesady ![crazy](/forum/images/graemlins/default/crazy.gif) Łęczna to mniej więcej zespół tej samej klasy co ŁKS, Odra, Arka, a to są zespoły zdolne sprawić niespodziankę, u siebie szczególnie Te wyniki Lubina podałem od meczu z Bełchatowem Ja na razie odpuszczam mecz Zagłębia, ale coraz bardziej zastanawiam się, czy przypadkiem nie zagrać na niespodziankę ![smirk](/forum/images/graemlins/default/smirk.gif) Pojawiają się takie teksty: ...nie trzeba pisac wielkich analiz sprawa jest jasna , lubin walczy o mistrza ciagle a leczna jest cieniutka i musialby sie zdarzyc cud zeby lubin nie wygral...A takie rzeczy mnie zawsze rajcują ![grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1231694 - 18/05/2007 05:36
|
Carpal Tunnel
|
Prawdopodobnie Korona zagra w kolejny mecz w nowym ustawienu jeśli chodzi o obronę. Czy jestes w stanie podać mniej więcej kto zagra? Może być ciężko z komunikacją na boisku jeśli linia obrony będzie grała w nowym składzie, mam rację? A no i jeszcze sprawa Gajtkowskiego, gdziekibice już mu mówią ![papa](/forum/images/graemlins/default/papa.gif) i niech sp.... za to co robi i mówi!! Miejsca dla niego w Kielcach już nie ma!! Co robi to wiem - pokazuje na boisku poziom III ligowy. Co robi? Mógłbyś rozwinąć temat? Co takiego powiedział ten patałach że podpadł kibicom Koroneczki?
|
Do góry
|
|
|
|
#1231743 - 18/05/2007 05:56
[Re: Żuraw]
|
Pooh-Bah
|
Tyś sie chyba z wackiem na lby pozamienial rene! Leczną porównujesz do LKS-u, Odry.. Leczna szczegolnie u siebie potrafi sprawic niespodzianke? Przeciez wiecej pkt zdobyli na wyjezdzie. Porownujesz ich do Arki, która sprawila im łomot 5:1, zrozumialbym 1:0, 2:0.. Odra od dwoch lat to solidny zespol srodka tabeli, podczas gdy leczna w tym czasie cały czas grzeje dolny rejon tabeli. ŁKS o ile dobrze pamiętał w zeszłym sezonie walczył na II froncie w tym sezonie przez jakiś czas byli co prawda wysoko w tabeli, ale to nie zmienia mojej opinii, że to ligowy średniak Arka w zeszłym sezonie zajęła przedostatnie miejsce i utrzymała się tylko dzięki regulaminowi i barażom z Jagiellonią Odra ma teraz dobrą serię, ale parę kolejek wcześniej uchodziła za cieniasów. poza tym z tym środkiem tabeli to ci się cos pomyliło W sezonie 2004/05 Odra zajęła przedostatnie miejsce z 22 pkt Faktycznie środek tabeli ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) Łeczna była wtedy siódma Odra utrzymała się tylko dlatego, że wtedy jedna drużyna spadała, bo zdaje się liga była powiększana do 16 drużyn Gdyby nie to, w Wodzislawiu najprawdopodobniej nie byłoby I ligi do dziś Przegrana z Arką jest niewymierna. Obie druzyny spotkala kara i to odbiło się na ich grze. A skoro dalej twierdzisz, że ta Arka tak dobra, to czemu zaliczyła szóstkę w Lubinie
|
Do góry
|
|
|
|
#1231773 - 18/05/2007 06:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
A no i jeszcze sprawa Gajtkowskiego, gdziekibice już mu mówią ![papa](/forum/images/graemlins/default/papa.gif) i niech sp.... za to co robi i mówi!! Miejsca dla niego w Kielcach już nie ma!! Co robi to wiem - pokazuje na boisku poziom III ligowy. Co robi? Mógłbyś rozwinąć temat? Co takiego powiedział ten patałach że podpadł kibicom Koroneczki? m.in.ze jakby wiedział, że Lech się połączy z Amica to za nic by do Kielc nie przyszedł.
|
Do góry
|
|
|
|
#1231822 - 18/05/2007 06:31
[Re: Chaoz]
|
Carpal Tunnel
|
to faktycznie pokazał swoją prawdziwą twarz ![frown \:\(](/forum/images/graemlins/default/frown.gif) Gajtkowski już w Lechu był słaby a to co pokazuje w Kielcach tylko mnie utwierdza w przekonaniu że powinien nadal grać w...GKS Katowice. Aha,w finale Pucharu Polski dopiero w 40 min zorientowałem się że on gra! po prostu przeszedł obok meczu.Tragedia. A tak wygląda owa 18-stka na spotkanie 28. kolejki Orange Ekstraklasy z GKS-em Bełchatów: Br amkarze: Radosław Cierzniak, Maciej Mielcarz. Obrońcy: Paweł Golański, Przemysław Cichoń, Maciej Kiciński, Marcin Kuś, Sławomir Rutka, Robert Bednarek. Pomocnicy: Grzegorz Bonin, Hermes, Mariusz Zganiacz, Tomasz Nowak, Marcin Kaczmarek, Tomasz Brzyski. Napastnicy: Maciej Kowalczyk, Marcin Robak, Krzysztof Gajtkowski, Jakub Zabłocki.
|
Do góry
|
|
|
|
#1231925 - 18/05/2007 07:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
to faktycznie pokazał swoją prawdziwą twarz ![frown \:\(](/forum/images/graemlins/default/frown.gif) Gajtkowski już w Lechu był słaby a to co pokazuje w Kielcach tylko mnie utwierdza w przekonaniu że powinien nadal grać w...GKS Katowice. Powinien zostać w Szombierkach. U nas miał wszystko. Wielkie pieniadze, szybkie kobiety, piekne samochody... ale wybrał wielki świat. Wsiadł w "41" i odjechał do Katowic. ![blush \:o](/forum/images/graemlins/default/blush.gif) Moim skromnym zdaniem jutro dwie dwójki. W obliczu beznadziejnosci Korony w ostatnim czasie kurs na GiEkSe to value. O jakimkolwiek zrywie nie może być mowy bo klub z Kielc nie ma za krzty(a co to ? ) charakteru. Lenczyk wyczuwajac, ze pod koniec sezonu moze lidera dopaść jakis kryzys... od pewnego czasu stosuje rotacje i to powinno przyniesc pozytywne skutki. Zaglebie po 1.5 to faktycznie zadna okazja... ale przynajmniej mi, ciezko sobie wyobrazic inne rozstrzygniecie. Michniewicz i Piszczek to najjaśniejsze z jasnych postaci w naszej lidze. Zaglebie gra ladna dla oka, efektwoną, a co najwazniejsze efektywną pilke. Atrakcyjnosc spotkania Lecznej z Wislą P. w przegladzie sportowym zostało ocenione na 1 gwiazdke w skali 5, co zdarze sie naprawde bardzo rzadko. I wszystko jasne.
|
Do góry
|
|
|
|
#1231945 - 18/05/2007 07:38
|
stranger
Meldunek: 08/03/2005
|
Nie logowałem się tu kilka lat ale rene zmusił mnie do tego. Czy Ty człowieku masz jakiś kompleks Zagłębia. Szukasz jakichś przekrętów w tej drużynie. Może i je robili ale to było jakiś czas temu. Wymysliłeś,że ostatnie trzy kolejki były rozgrywane o tej samej porze a są zawsze rozgrywane dwie. Do tej pory to zawsze Zagłębie grało pierwsze a nie Bełchatów i idąc twoim tokiem myślenia to sam wiesz :-). Porównujesz Łęczną do Łks i Odry które pokonały Wisłe a mowa o zeszłym roku w wykonaniu tych drużyn jest całkiem bez sensu bo to są całkiem inne drużyny. Jedno jest pewne,że Korona tego meczu nie odpuści Bełchatowowi tak jak zrobił to Łks a zwłaszcza Hajto nie wystawiając nogi gdy piłka turlała się obok jego buta. Za Koroną przemawia oszczedzanie piłkarzy w pucharze oraz to,że Korona i Zagłębie jako tako współpracują ze sobą. Gra Gks też mnie nie powala ostatnio tak pykają sobie te punkty i być może wypykają mistrzostwo. Natomiast Zagłębie powinno wygrać bez problemu bo grają bardzo ładną i efektywna piłke a Lęczna grając o życie musiała zagrać na maxa w Płocku i może braknąć jej sił. Troche niski kurs więc granie tego meczu jest bez sensu. Pisze to jako kibic Zagłębia !! W każdym bądż razie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#1231958 - 18/05/2007 08:04
[Re: guga71]
|
Carpal Tunnel
|
...Korona i Zagłębie jako tako współpracują ze sobą... Głupota. Chyba nie byłeś na meczu Korona Kielce - Zagłębie Lubin? Goście wygrali 2-1, byli wyzywani przez kibiców a piłkarze w paru sytuacjach mało się nie pobili - niezła współpraca ![grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) Dla niezorientowanych przypominam że Kielczanie mają 3 główne zgody z: Sandecja Nowy Sącz, Cracovia Kraków, Polonia Warszawa, Stal Mielec.
|
Do góry
|
|
|
|
#1231980 - 18/05/2007 08:58
[Re: guga71]
|
Pooh-Bah
|
max72 - ja ciebie do niczego nie zmuszałem, ani nie zamierzam zmuszać Dobrze, że napisałeś komu kibicujesz, bo to akurat wiele wyjaśnia Ja do Zagłębia absolutnie nic nie mam, podoba mi się ta drużyna Nie szukam jakiś przekrętów, tylko usiłuję zdobyć maksimum informacji Nie rozumiem, czemu się mnie czepiasz, skoro na koniec dochodzisz do identycznych konkluzji co ja. Czyli - kurs jest niski więc granie tego meczu jest bez sensuCo do ostatnich 3 kolejek, to nie wymyśliłem tego, ale kiedyś tak było. Od kiedy są dwie grane razem, akurat nie zwróciłem uwagi. Ale gotów jestem założyć się z tobą o to Porównuję Łęczną do ŁKS-u czy Odry, bo uważam, że to dobre porównanie. To ligowe średniaki i nic więcej. Ci, którzy twierdzą, ze np. Odra jest lepsza, niech poczytają posty sprzed 7-8 kolejek, często swoje ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) Łeczna podobnie jak Arka znalazła się w szczegolnej sytuacji i przez ten pryzmat trzeba patrzeć na te zespoły, spróbować postawić się w miejscu zawodników, którzy tam grają, itp, itd. Skoro twierdzisz jednak, że Łeczna to totalne dno i chłopcy do bicia, to odpowiedz sobie ( nie mnie ) dlaczego Zagłębie tylko zremisowało z takimi cieniasami na własnym boisku? Twierdzisz, że Zagłębie powinno wygrać bez problemu To dlaczego nie zagrasz - płacą 50% Powiem ci dlaczego. Bo to nie jest LOKATA NA 50%, czy jakiś overnight, tylko najzwyklejszy zakład, który można wygrać, ale można przegrać Ja ocenilem, że nie opłaca się grać. Mam takie prawo Mam takze prawo o tym napisać, bo po to jest te forum, a przynajmniej tak mi się wydaje Nie wszyscy muszą myśleć tak samo Ja odbieram to jako rzecz pozytywną Wejdź na Betfair i popatrz, że tam są też i tacy, którzy uważają, iż Zagłębie tego nie wygra A kto ma rację - okaże się po meczu
|
Do góry
|
|
|
|
#1231985 - 18/05/2007 09:05
|
veteran
Meldunek: 17/07/2003
|
...Korona i Zagłębie jako tako współpracują ze sobą... Głupota. Chyba nie byłeś na meczu Korona Kielce - Zagłębie Lubin? Goście wygrali 2-1, byli wyzywani przez kibiców a piłkarze w paru sytuacjach mało się nie pobili - niezła współpraca ![grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) Dla niezorientowanych przypominam że Kielczanie mają 3 główne zgody z: Sandecja Nowy Sącz, Cracovia Kraków, Polonia Warszawa, Stal Mielec. KORONA TEZ KORONA TEZ przyjacielem SANDECJI JEST !
|
Do góry
|
|
|
|
#1232110 - 18/05/2007 15:52
[Re: bolo_lacznik]
|
enthusiast
|
Zgody to masz miedzy kibicami a nie klubami.
|
Do góry
|
|
|
|
#1232135 - 18/05/2007 16:31
[Re: Rylo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/10/2004
|
wszyscy zajmujecie sie meczami Zagłębia i GKSu ja spojrze na inne spotkanie i widze to tak ( troche spiskowa teoria ale jakze czesto na koniec lig sie sprawdza) Pogoń- Cracovia 1 Wisła - ŁKS 1 Arka - Górnik x zagram coś takiego na podstawie tylko i wyłącznie motywacji druzyn.ŁKS na koniec ligi zachowuje się jak kobieta lekkich obyczajów (niech sie fani nie obrazają ani nie mówią że ja jestem za Widzewem to dlatego tak pisze, Widzew też kilka lat temu dawała punkty Groclinowi zresztą kto im nie dawał taka szara polska rzeczywistosc )Baniaka wszyscy znamy i jego mocne punkty ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) w arce podbno problemy ze składem mysle że Górnikowi ten punkt moze mimo wszystko coś w końcowym rozrachunku dać Pewnie spadnie na mnie fala krytyki za te typy ale mam ostatnio dobrą passe i licze że znowu maj będzie jak co roku moim najlepszym miesiącem te spotkania zagrałem grubiej a delikatnie Widzew - Odra x z malutka 1 koniec jakiejś passy wodzisławian nastąpi a po cichu mam nadzieję żę jedenj i drugiej pozdrawiam wszystkich prawdziwych kibiców i żałuje że nie obejrze na żywo popisów kolejorza i jego fanów na bułgarskiej( mam nadzieję ze nasz doping zapamiętacie na długo nawet przy wyniku 1-6 ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) ale będę na meczu Widzewa
|
Do góry
|
|
|
|
#1232179 - 18/05/2007 17:14
[Re: Legia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/10/2004
|
Lech Poznan - Legia Warszawa 2 reasumując patrząc obiektywnie to głównie mankamenty w grze obronnej Lechitów zadecydują o tym że Legia wywiezie z Poznania 3 punkty. AVE (L) Przed meczem z Wisłą Biorąc pod uwagę forme psychofizczną jak i kontuzje, obecną dyspozycje i "normalność w klubie" zdecydowanego faworyta upatruje w (L)egii. NIE WIDZIE INNEGO SCENARIUSZA JAK TO ŻE (L)EGIA ZDOBĘDZIE GRÓD KRAKA I TRIUMFALNIE POWRÓCI DO STOLICY OBWIESZCZAJĄC WSZYSTKIM "VENI VIDI VICI" ;\) AVE (L)EGIONIŚCI patrzać na twoje typy to widać nie znasz innych niż win Legii według ciebie Legia powinna mieć już 81 punktów i pewne mistrzostwo nie wróże że skonczy sie tak jak w krakowie z Wisła ale remis to wszystko co twój klub mysle że osiągnie w poznaniu
|
Do góry
|
|
|
|
#1232201 - 18/05/2007 17:32
[Re: blackjack]
|
Carpal Tunnel
|
DJ co do sprawy Gajtkowskiego to: 1. Zaczeło się od tego, że Gajtek powiedział to co przytoczył Chaoz a mianowicie, że żałuje że gdyby wiedział o fuzji Lecha to by do Kielc nie odchodził. 2. Ostatnio doozyl do pieca mówiąc, że jeśli Michniewicz zostanię w Lubinie to on też tam się widzi. 3. Na dokładke jest to jedyny piłkarze, który nie mieszka w Kielcach ![shocked](/forum/images/graemlins/default/shocked.gif) i dojeżdza ze śląska!! 4. Spasł się strasznie, nic nei walczy a tylko łąpie głupie kartki. Ten zawodnik strasznie stracił w moich oczach, a nie pamięta, że Klicki płacił mu ponad 9 miesięcy pensyjki kiedy ten leczył kontuzje. rzadko to robie ale - ![puke](/forum/images/graemlins/default/puke.gif) Podałeś meczową 18-tke DJ. Wcale bym się nie zdziwil jakby Golo zagrał w środku a Cichoń na prawej obronie. Ale najprawdopodobniejsza będzie obrona Golo-Kuś-Kiciński-Bednarek. Beticos, fakt patrząć na ostatnie lata to Łęczna jest właśnie pokroju Arki, ŁKS czy Odry, ale chyba liczy się forma a ta chyba nie jest najlepsza. Nie ma co chyba na dzień dzisiejszy porównywać formy Odry do Łęcznej. Ja oglądałem mecz Łęcznej z Widzewem i z Koroną u siebie i moim zdaniem może piłkarze coś walczą, ale jakoś tak bez głowy na hura. Jakoś trenera Chrobaka nie uważam ża dobrego kołcza i Michniewicz pomimo swojego młodeko wieku jest o klase lepszy. Aha i jeszcze jedno, piłkarze Łecznej są moim zdaniem strasznie slabo przygotowani kondycyjnie i od 60-70 minuty oddychają rękawami. To przy piłkarzach miedziowych powinno się źle skończyć gdyż Ci właśnie w drugich połowach się rozkręcają i nie straszne im przegrywanie 1 czy nawet 2 bramkami gdyż potrafią odrabiać straty. W przeciwieństwie do Korony, która grając tak jak gra własnie znizyła się do poziomu Wisły Płock!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1232620 - 18/05/2007 21:29
[Re: medivall]
|
Carpal Tunnel
|
Mnie jeszcze zaciekawił na jutro mecz Widzew - Odra, a mianowicie typ under 2,5 gola, choć jeszcze muszę sie wstrzymać do potwierdzenia inforamcji o Kontuzji bramkarza Widzewa Bartosza Fabiniaka. Ale do rzeczy. Odra to typowo underowa ekipa, w któraj meczach przeważnie padały max 1 bramka, choć trzeba przyznać że ostatnie 3 mecze to overy to 2 z nich były w meczu z beznadziejną Pogonią a drugi z grającą w 9-tke Wisłą. Jeśli w bramce wystąpi Bartosz Fabiniak uważam, że Odra w tymmeczu nie zdobędzie bramki i przełamię passe 6 pojedyków gdzie ta sztuka im się udawała. Mało możliwe jest także wygranie 3:0 lub więcej przez Widzewiaków, gdyż porposty w łodzi za bardzo nie ma kto strzelać tym bardziej, że trener Zieliński bardzo fajne poukładał defensywe gości. Nawet jeśli Odra strzeli bramkę to prawdopodobnie ten mecz wygra 1:0. Obie drużyny już o nic nie grają i tylko chca dociągnąć do końca sezonu, a zatem nie będzie walki na śmierć i życie a raczej się spodziewam piknikowego meczu.
Mój typ: under 2,5 gola
|
Do góry
|
|
|
|
#1232851 - 18/05/2007 22:54
|
Carpal Tunnel
|
Nie wiem dlaczego wszyscy piszą tutaj w temacie, że Łęczna jest potężna itd. Ten zespół nic nie grał cały sezon. Wygrali dwa ważne spotkania z Pogonią Szczecin (3:2) pomijam fakt, że decydujące bramki padły w końcowych 10 minutach. Dobrze wiemy, że piłkarze Pogoni są słabi kondycyjnie. Przed sezonem w meczu towarzyskim z Flotą Świnoujście Brazylijczycy padli w 60 minucie na tle trzecioligowca. Drugi mecz, który wygrali to z Wisłą Płock. Czytałem komentarze kibiców "Nafciarzy" padły tam takie słowa, że ja zawstydziłem się. Wisła po prostu nic nie grała a Łęczna jedną bramkę strzeliła. Z resztą wygrana z Płockiem przekonała mnie w 100% do zagrania na Zagłębie. A bym zapomiał wygrali jeszcze w Zabrzu z Górnikiem. Problem jest taki, że z Górnikiem to nawet Pogoń zdobyła punkty. Zagłębie w tym sezonie jest potężne udowodniło to choćby remisująć w Grodzie Kraka. W zeszłym sezsonie przegrali i Dan Petrescu miał nie złą pożywkę z Franciszka Smudy, który go wówczas krytykował. Myślę, że sam ten wynik oddaje jak Zagłębie gra w tym sezonie. Co do Bełchatowa mogą stracić punkty jeszcze w końcówce ligi. W końcu w przyszłej kolejce przyjeżdża do nich Wisła Kraków, która będzie w tym sezonie rozdawać mistrzowskie karty. W zeszłym sezonie taką rolę spełniała Korona Kielce, która pokonała Wisłę Kraków a z Legią tylko zremisowała i był to kluczowy wynik w walce o mistrzostwo.
.::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#1232951 - 18/05/2007 23:17
|
veteran
|
Wracajac do meczu Korona-Belchatow fakt Belchatow moze i jest faworytem ale nie kurs 3,75-3,25-1,9 Jak dla mnie Belchatow nie gra nic szczegolnego na wyjazdach z LKS byli slabsi ,z Arka tez wykorzystali 3 sytuacje na 4 mozliwe i w dodatku 3 bramka na koniec ,Arka atakowala a Belchatow wykorzystal bledy ,jesli nie zagra Gargula ktory rozprowadza swietnie pilki to GKS nie powinien wygrac Dla mnie 1 przy remisie zwrot
|
Do góry
|
|
|
|
#1233106 - 18/05/2007 23:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
Coś wam powiem... tylko się nie śmiejcie... ![tongue \:p](/forum/images/graemlins/default/cry.gif) Dzisiejszej nocy miałem sen... (a snów sportowych i wizji wyników to ja nie miewam). Śnił mi się mecz Korona - GKS (a sen sam w sobie był naprawde realistyczny), w śnie tym Bełchatów wygrał 1:0 po bramce jakiegoś obcokrajowca w 54 minucie spotkania. Zagrałem sobie correct score za 0,5/10 ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) ***... ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1233116 - 19/05/2007 00:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/10/2006
|
Witam Tak sobie właśnie czytam ta zażarta dyskusje na temat dzisiejszego meczu. Ja nie mam na ten temat nic ciekawego do powiedzenia, ale wydaje mi się ze bliżej zwycięstwa jest ekipa z Bełchatowa. Chciałbym napisać kilka słów o meczu Arki z Górnikiem. Już dziś około 11:00 piłkarze z Zabrza zameldowali się w 4-gwiazdkowym hotelu Nadmorskim w Gdyni, usytuowanym tuż obok plaży. To była najdłuższa podroż Ślązaków w tym sezonie. Nie mam wątpliwości ze najbliższe mecze będą chwila prawdy dla Górnika. Posada Marka Motyki, czy wejście ewentualnego sponsora są mocno zagrożone. Zabrzańscy piłkarze nawet odbyli motywujące (?) spotkanie z panią prezydent Manka – Szulik. To tyle tytułem wstępu Górnik ostatni mecz przegrał z Lechem 1:2. Przegrał, lecz styl jego porażki nie był taki zły jak we wcześniejszych meczach ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) Piękna bramkę strzelił Bartłomiej Socha. Drużyna z Poznania włożyła pełno energii aby wywieźć ze Śląska 3 punkty. Kto czyta moje posty ten wie jak pisałem o stylu gry Górnika. I mimo niekorzystnego rozwiązania tydzień temu sam mecz mógł się podobać. Myślę ze zabrzanie wyjdą w pełni skoncentrowani do tego meczu. Moja intuicja mówi mi ze będzie remis. Jednak jest kilka negatywnych aspektów. W Gdyni nie zagra Dawid Jarka (co ciekawe został powołany do zespołu reprezentacji Polski U-20). W ataku ma zagrać wracający do gry Tomasz Moskal i Rafał Andraszak. Interesuje mnie szczególnie forma tego pierwszego. Warto wspomnieć ze całkiem niedawno został rozwiązany kontrakt z Marcinem Kuźba (co dla mnie większego sportowego znaczenia nie ma) . Podsumowując myślę ze Arka, która jest już praktycznie w II lidze (mam nadzieje ze myślami tez ) nie zdobędzie kompletu punktów w meczu z Górnikiem. Arka Gdynia – Górnik Zabrze X (oczywiście mała staweczka) ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) To tyle moich wypocin ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Zaraz będę leciał na Juwenalia ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) Pozdrawiam ![piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1233356 - 19/05/2007 01:24
[Re: tomo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2006
|
Coś wam powiem... tylko się nie śmiejcie... ![tongue \:p](/forum/images/graemlins/default/cry.gif) Dzisiejszej nocy miałem sen... (a snów sportowych i wizji wyników to ja nie miewam). Śnił mi się mecz Korona - GKS (a sen sam w sobie był naprawde realistyczny), w śnie tym Bełchatów wygrał 1:0 po bramce jakiegoś obcokrajowca w 54 minucie spotkania. Zagrałem sobie correct score za 0,5/10 ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) Tomo cos w tym bylo w 54 minucie gol obcokrajowca ale na 2-2 ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) ***...
|
Do góry
|
|
|
|
#1233476 - 19/05/2007 02:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/12/2004
|
Coś wam powiem... tylko się nie śmiejcie... ![tongue \:p](/forum/images/graemlins/default/cry.gif) Dzisiejszej nocy miałem sen... (a snów sportowych i wizji wyników to ja nie miewam). Śnił mi się mecz Korona - GKS (a sen sam w sobie był naprawde realistyczny), w śnie tym Bełchatów wygrał 1:0 po bramce jakiegoś obcokrajowca w 54 minucie spotkania. Zagrałem sobie correct score za 0,5/10 ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) ***... No to na przyszłość będę wiedział, że nie liczy się ogół tylko szczeóły... ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1234174 - 19/05/2007 05:27
|
Pooh-Bah
|
No tośmy sobie potypowali, nie ma co ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) Ja jestem w szoku, 5 x piłka w siatce Bełchatowa ![ooo](/forum/images/graemlins/default/eek.gif) I kto im tyle nastrzelał? Korona, która miała nic nie wygrać wg. mnie, a którą drfocus wydołował do poziomu Wisły Płock i Pogoni Szczecin ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) To, że GKS strzeli to wiedziałem i nawet grałem DW 3:1 No i sensacja w Łęcznej Grałem HT/FT 1/X i 2/X Czułem, że Lubin nie wygra, ale nie liczyłem, ze zostawi 3 punkty Ignorator Bełchatów raczej będzie mistrzem, ale przez te dwie kolejki mogą być jeszcze niezłe jaja Nie wiem, czy ogra Wisłę Może być też tak, że Lubin nie wygra z Widzewem a jak jeszcze Pogoń zacznie rozdawać karty ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) Muszę ochłonąć
|
Do góry
|
|
|
|
#1234241 - 19/05/2007 05:51
|
member
Meldunek: 25/04/2007
|
Ja postawiłem na remis w Łęcznej, troche zabrakło...
Oglądałem dzisiaj oba mecze i z przykrością muszę stwierdzić że tak słabych drużyn walczących o mistrza dawno nie było. Liga Mistrzów jest bardzo, bardzo daleko...
A jutro zwycięstwo Lecha- legia na wyjazdach(i wogóle) chyba nikogo nie przekonuje. Lech jest ostatnio w bardzo dobrej formie a i 26 tysięcy kibiców zrobi swoje. W dodatku fajny kurs.
Z innych meczów warto zwrócić uwage na mecz Wisla Płock : ŁKS. Myśle że zwycięsko z tego pojedynku wyjdą gospodarze, którzy po ostaniej porażce ten mecz MUSZĄ wygrać, a jak nie z ŁKSem, to z kim? Łodzianie są ostatnio w kiepskiej formie a w dodatku zagrają bez swoich filarów: Arifovica i Kizysa.
|
Do góry
|
|
|
|
#1234308 - 19/05/2007 06:27
[Re: kajo261]
|
Carpal Tunnel
|
Arka GdyniaVSGórnik Zabrze Typ: Arka Gdynia![futbol](/forum/images/graemlins/default/futbol.gif) Bardzo ważny mecz dla Górnika Zabrze, który musi sobie zapewnić spokojny byt w ligowej tabeli. Na szczęście podopieczni trenera Marka Motyki są już blisko tego celu. Jednak, aby mieć pełną gwarancję potrzeba dosłownie kilku punkcików. Niestety w Gdyni może być o to ciężko. W klubie znowu doszło do dziwnych sytuacji. W tym tygodniu musiał odejść napastnik Marcin Kuźba, z którym rozwiązano kontrakt. Niestety, jeśli chodzi o sytuacją kadrową to nie jest ona najlepsza. Wyleciał tak jak wspomniałem Marcin Kuźba a kontuzji nabawił się także najlepszy snajper – Dawid Jarka. Wobec tych wydarzeń trener Motyka może mieć problem z ustawieniem linii ataku. Do tego z zespołem nie trenowała dwójka piłkarzy: Adam Danch i Sylwester Dębowski. Obaj przebywali na zgrupowaniu młodzieżówki w Bydgoszczy. Nie wiadomo, jaką formę aktualnie prezentują. Co ciekawe sztab trenerski szykuje choćby Jarkę na mecz z Płockiem na najbliższą kolejkę w środku tygodnia. Czyżby Górnik stawiał na mecz z Płockiem a nie z Arką?. Wszystko na to wskazuje. Zwłaszcza, że przedstawiciele firmy Allianz mają właśnie być na tym meczu. Tak jak widzimy spotkanie z Wisłą Płock we wtorek będzie bardzo ważne dla nowej historii Górnika Zabrze. Do tego warto zauważyć, że piłkarze Górnika muszą odbyć bardzo długą podróż na Wybrzeże. Związku z tym sztab szkoleniowy i piłkarze wybrali się pociągiem do Gdyni. Gospodarze tego meczu są w lepszych nastrojach. Już wiadomo, że z zespołem zostaje na kolejny sezon trener Wojciech Stawowy. Możliwe, że to wywoła w zawodnikach nową motywację. Warto także zwrócić na coraz lepszą sytuacją kadrową w zespole. Do gry po kontuzjach powracają: Krzysztof Sobieraj, Olgierd Moskalewicz i Janusz Dziedzic. Wspomniana trójka może wnieść do gry Arki jeszcze nowszą i lepszą jakość. Trzeba w tym miejscu wspomnieć, że bez tej trójki udało się odnieść choćby zwycięstwo w Łodzi z Łódzkim Klubem Sportowym (1:0). Przecież w bardzo dobrej formie jest Marcin Wachowicz, który strzelił już w tej rundzie cztery bramki i był bohaterem w meczu z Górnikiem Łęczna (5:1). Myślę, że jego dobra dyspozycja a także coraz lepsza gra zespołu da efekt w postaci trzech punktów w sobotnim meczu. Goście z Zabrza grają bardzo słabo w tej rundzie. Do tego wszystko wskazuje, że bardziej interesuje ich mecz z Wisłą Płock niż z Arką Gdynią!. .::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#1234442 - 19/05/2007 08:42
[Re: kajo261]
|
Pooh-Bah
|
Oglądałem dzisiaj oba mecze i z przykrością muszę stwierdzić że tak słabych drużyn walczących o mistrza dawno nie było. Liga Mistrzów jest bardzo, bardzo daleko...
Ja bym nie wyciągał wniosków po tych spotkaniach, bo trzeba na to spojrzeć także pod tym kątem, że Bełchatów, Zagłębie i Korona, która wcześniej straciła szanse na puchary to "nowa fala" w polskiej piłce. Przed Zagłębiem i Bełchatowem otworzyła się szansa, by zdobyć mistrza Taka szansa może się szybko nie powtórzyć, bo przyszłym sezonie do walki włączą się bardziej utytułowane zespoły Bełchatów i Zagłębie to nie są kluby ograne, doświadczone i kiedy finisz zbliża się ku końcowi, daje to o sobie znać, wkrada się nerwowość, itd. Jak będzie w pucharach - zobaczymy Nie musi być źle, np. Groclin w debiucie wypadł całkiem przyzwoicie Poza nim w pucharach trochę pograła Wisła, choć nie zawsze, a inni dawali ciała. Legia, Lech, Amica, Płock i ktoś tam jeszcze "Dzięki" występom tych drużyn mamy 2, a nie 3 - jak wcześniej - miejsca w UEFA Gorzej być chyba nie może ![grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) Byle by nie dokonał się rozbiór Bełchatowa i Zagłębia, choć nie powinien. Legii i Wisły nie stać na takich graczy jak Garguła, Łobodziński, a nawet jak stać, to nie zapłacą tyle, bo te drużyny szukają zawodników, ktorych mozna wziąć za darmo albo za jakieś psie pieniędze. I na ogół trafia się IV albo V sort. Przykłady można mnożyć A to trzeba stawiać na młodych i szukać ich w Polsce w niższych ligach. Takich jak Błaszczykowski, Boguski, Nowak i wielu innych
|
Do góry
|
|
|
|
#1234580 - 19/05/2007 13:40
|
veteran
|
Arka-Gornik
duzo napisal Ignorator ,ja tylko dodam,ze po kontuzjach i kartkach wrocili do zespolu Kowalski,Dziedzic,Sobieraj,Moskalewicz(normalnie trenowali na pelnym obciazeniu) jednak zaden z tych 4 zawodnikow nie wystapi od 1 minuty ,trener Stawowy cos kreci: "Nie wiem jeszcze czy będą mogli zagrać Sobieraj i Dziedzic, ale ci, co zagrali w ostatnim meczu z ŁKS, zasługują na kolejną szansę. Nie będę więc bez potrzeby ryzykował zdrowiem Sobieraja czy Dziedzica, tym bardziej że już we wtorek czeka nas ciężki mecz z Lechem Poznań. Zatem spotkanie przeciwko Górnikowi będzie kolejna szansą udowodnienia swojej ligowej przydatności dla zawodników z dotychczasowego drugiego planu".
W dalszym ciągu kontuzjowani są Krzysztof Przytuła, Ireneusz Kościelniak, Damian Nawrocik i Grzegorz Pilch.
Ogolnie rzecz biorac sklad bedzie taki jak z LKS i wczorajsze ustawienie na treningu wygladalo nastepujaco
Witkowski-Sokolowski,Weiner,Jakosz,Kalousek -Ulanowski,Ława,Mazurkiewicz-Wroblewski,Wachowicz,Karwan
Sila ofensywna zdecydowanie mniejsza bez Dziedzica(9 bramek) ,Moskalewicza(7 bramek),Nawrocika(5 bramek)i jeszcze do tego Ulanowski ktory tylko rozbija ataki nie wychodzac na polowe przeciwnika.Mam jednak nadzieje ,ze taki sklad wystarczy na Gornik,a jesli nie to po przerwie trener wpusci bardziej kreatywnych zawodnikow . Arka powinna spokojnie wygrac ten mecz ze slabszym Gornikiem ktory bedzie dopingowany wyjątkowo liczną grupa kibiców drużyny z Roosevelta. Biorąc pod uwagę ostatnie wyniki zespołu i odległość do przebycia, liczba 700 fanów jadących nad morze jest naprawdę imponująca.
|
Do góry
|
|
|
|
#1234645 - 19/05/2007 16:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/03/2005
|
Coś wam powiem... tylko się nie śmiejcie... ![tongue \:p](/forum/images/graemlins/default/cry.gif) Dzisiejszej nocy miałem sen... (a snów sportowych i wizji wyników to ja nie miewam). Śnił mi się mecz Korona - GKS (a sen sam w sobie był naprawde realistyczny), w śnie tym Bełchatów wygrał 1:0 po bramce jakiegoś obcokrajowca w 54 minucie spotkania. Zagrałem sobie correct score za 0,5/10 ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) ***... ja tez mialem sen ![grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) ale bardzo nieprawdopodobny... Lech-Legia 3:4 ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) i bramka dla Legii w ostatniej minucie meczu a strzelcem Radovic! taki lekki OT moze w moim snie tez sie cos sprawdzi ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1236599 - 20/05/2007 04:42
[Re: CANTORO]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/01/2004
|
Lech Poznan - Legia Warszawa 1
Lech w ostatnich kolejkach pokazał ze naprawde umie wygrywac mecze jesli nawet grał slabo to potrafil inkasowac 3 pkt(z Łeczna) teraz czas na najwazniejszy mecz w rundzie do Poznania przyjezdza nie lubiany zespół.Patrzac na wyniki i na forme zdecydowanym faworytem jest Lech nie patrze na to ze jestem z Poznania ale:zyciowa forme ma Piotrek do tego nie lubiany przezemnie Zakrzewski sie przebudził coraz lepiej prezentuje sie obrona juz nie robi takich bledow jak na poczatku sezonu chlopcy sie ze soba zgrali Murawski wreszcie gra jak powinien patrzac na Legie hmmm duze HMMMM poprostu to nie zespol atak mierny gdzie jest Janczyk??ktory mial byc gwiazda ile on strzelil bramek Wlodarczyk tez jest slabiutki co pokazal teraz w meczu i nie patrze ze strzelil jakas tam bramke bo mu sie obilo dodatkowo brazylia w Legi juz nie ta sama graja poprostu tylko dla siebie a to nie dobrze.Dodatkowych atutem beda jak zawsze najlepsi kibice w Polsce kibice Lecha szykuja super atmosfere w meczach z Legia zawsze na trybunach bylo goraco ale zwyciezal doping oczywiscie ok.24000 tys gardel pomoze Lechowi (nigdzie nie ma takiej publiki). Reasumujac patrzac na zyciowa forme Piotra i dobra forme zawodnikow Lecha wychodzi ze mozna grac czysta jedynke nie bede sie bal tego zagrac bo po takim kursie warto pozdrawiam Własnie wrocilem z meczu taki kocioł ze szok kazdy zapewne chciałby byc na takim meczu!!!!Oprawa zrobiona przez kibicow poprostu stadiony swiata jednak sa najlepszymi kibicami nie tylko w Polsce co do meczu tak jak mowilem Legia ma slabiutkich napastikow ktorzy nie potrafia wykorzystywac sytuacji mecz byl slabym widowiskiem bylo duzo walki Legia opanowala srodek pola jednak to Lech mial magiczne zabojcze kontry.Zawiodl zecydowanie Fabianski w Legi ktory przepuscil latwe do obrony strzaly zyciowa forme pokazal i najlepszy na boisku byl Zajac.Caly zespol Lecha zasluzy na uznania za walke jako pierwszy napisalem tutaj na forum zeby grac jedynke i sie nie bac i oplacilo sie jutro mozna isc po $$$$ Pozdrawiam Cantoro
|
Do góry
|
|
|
|
#1237082 - 20/05/2007 17:27
|
Carpal Tunnel
|
(...)tak jak mowilem Legia ma slabiutkich napastikow ktorzy nie potrafia wykorzystywac sytuacji mecz byl slabym widowiskiem bylo duzo walki Legia opanowala srodek pola jednak to Lech mial magiczne zabojcze kontry(...) Cantoro jesteś nie obiektywny w swoich osądach. Mecz był na wysokim europejskim poziomie. Jako że kocham Premiership to nie boję się powiedzieć, że wczoraj oglądaliśmy mecz ligi angielskiej. Osobiście jestem dumny z Legii pokazała, że pomimo przegranej może nosić głowę wysoko. Z taką formą to nie ma obawy przed kolejnymi meczami. Szkoda, że tak późno doszli do siebie. Mówiłem na początku sezonu jak mantrę: "Legia ma najsilniejszy skład w lidze i to od niej samej zależą losy mistrzostwa". Jak było po dordze każdy widział, żeby tylko wymienić: Sanok, Bełchatów, Zabrze. Gratuluje mocno Bełchatowowi mistrzostwa Wisła jest tak słaba, że gram na GKS w wtorek zdecydowanie. Bez Dolhy Wisła ma duże problemy w defensywie. Myślę, że wypoczeci zawodnicy Bełchatowa poradzą sobie. W końcu w Kielcach nie grał od początku Wróbel, Jarzębowski, Nowak i Garguła. Co prawda krążą plotki, że Garguła ma kontuzję ja myślę, że to zasłona dymna przed meczem z Wisłą. Jak dla mnie Bełchatowianie bardzo nastwaili się na wtorkowy mecz. Powinni wygrać i sięgnąć po koronę. .::Think Twice::. Ignorator.
|
Do góry
|
|
|
|
#1237144 - 20/05/2007 18:32
|
Carpal Tunnel
|
Zgadza się, piłkarsko Legia wczoraj była niestety lepsza. Trzeba to przyznać. Szczególnie początek 2 połowy był przerażający, Lech nie mógł wyjść z połowy. Do tego szczęście ze słupkiem i poprzeczką. Ale zwycięzców się nie sądzi, wszystkie bramki były prawidłowe. Zakrzewski na samym początku mógł ustawić mecz, marnując "setkę" Transfer Fabiańskiego do Arsenalu jest zupełnym nieporozumieniem i wczorajszy mecz mnie tylko do tego przekonał. PS. AVE McDziarz! ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1237288 - 20/05/2007 19:48
[Re: kfjatek]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
no pozdrawiam pozdrawiam ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) jeszce tylko prosze napiszcie jak wyglądała 1sza połówka bo 2gą to zdecydowanie oceniłbym na korzyść Legii patrząc z perspektywy dachu Toj Toja ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) a na 1szą nie zdążylismy bo pociąg nam się zepsuł na stacji Poznań-Frankowo czy Franowo i były, pewne perturbacje z dotarciem na stadion i z psami. AVE (L) ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1237305 - 20/05/2007 19:54
[Re: Legia]
|
Carpal Tunnel
|
1 połowa też z przewagą Legii ale nie tak wyraźną jak w drugiej. Wynikało to jednak raczej z tego, że musieli odrabiać straty.
|
Do góry
|
|
|
|
#1239132 - 21/05/2007 05:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/01/2004
|
(...)tak jak mowilem Legia ma slabiutkich napastikow ktorzy nie potrafia wykorzystywac sytuacji mecz byl slabym widowiskiem bylo duzo walki Legia opanowala srodek pola jednak to Lech mial magiczne zabojcze kontry(...) Cantoro jesteś nie obiektywny w swoich osądach. Mecz był na wysokim europejskim poziomie. Jako że kocham Premiership to nie boję się powiedzieć, że wczoraj oglądaliśmy mecz ligi angielskiej. Osobiście jestem dumny z Legii pokazała, że pomimo przegranej może nosić głowę wysoko. Z taką formą to nie ma obawy przed kolejnymi meczami. Szkoda, że tak późno doszli do siebie. Mówiłem na początku sezonu jak mantrę: "Legia ma najsilniejszy skład w lidze i to od niej samej zależą losy mistrzostwa". Jak było po dordze każdy widział, żeby tylko wymienić: Sanok, Bełchatów, Zabrze. Gratuluje mocno Bełchatowowi mistrzostwa Wisła jest tak słaba, że gram na GKS w wtorek zdecydowanie. Bez Dolhy Wisła ma duże problemy w defensywie. Myślę, że wypoczeci zawodnicy Bełchatowa poradzą sobie. W końcu w Kielcach nie grał od początku Wróbel, Jarzębowski, Nowak i Garguła. Co prawda krążą plotki, że Garguła ma kontuzję ja myślę, że to zasłona dymna przed meczem z Wisłą. Jak dla mnie Bełchatowianie bardzo nastwaili się na wtorkowy mecz. Powinni wygrać i sięgnąć po koronę. .::Think Twice::. Ignorator. Ignorator nie obraz sie ale chyba sobie jaja robisz mowiac o tym poziomie nie osmieszaj sie (sorka) ale mecz stal na slabym poziomie tak jak pisalem jedynie walka byla i tego nie mozna odmowic ale inaczej tutaj byc nie moglo a Legia za co ja chwalic ze Twoi napastnicy potykali sie o własne nogi i tym sie chwalic takie okazje jak mial wlodar to z zamknietymi oczami trzeba strzelac jesli mysli sie o zwyciestwie. Bylem na meczu Ty tylko w telewizorze wiec nie mow mi o poziomie bo jedyny ktory mial poziom europejski to z Legi byl Vuko a z Lecha Zajac.Widziałem wiele wiecej meczow z ligi Polskiej ktore byly na poziomie wyzszym niz ten.Jestem obektywny i napisalem ze Legia opanowala srodek pola ale liczy sie w pilce to co w sieci i tez trzeba umiec sie bronic słaby poziom slaby mecz tyle mam do powiedzenia na temat tego meczu Pozdrawiam Cantoro
|
Do góry
|
|
|
|
#1239449 - 21/05/2007 07:39
|
Pooh-Bah
|
Ja powiem inaczej. Może nie był to poziom europejski, bo to rzecz względna i każdy inaczej to rozumie. Natomiast był to z całą pewnoscią mecz, jakiego nie powstydziłyby się bardziej renomowane ligi. Co do Zająca to ja bym tak nie zachłystywał sie tym zawodnikiem, bo Fabiański zrobił mu dwa prezenty na urodziony. Przy normalnej dyspozycji Fabiana żeadna z tych bramek wpaść nie miała prawa i by nie wpadła. Legoa oprócz Fabiańskiego miała słabe punkty w postaci Edsona. Na żenującym poziomie zagrali Surma i Grzelak. Surmy to za bardzo nie ma kim zastąpić, ale co robił tak długo Grzelak to chyba tylko Zieliński wie. Co do Włodarzyka to rozegral on bardzo dobry mecz, uczestniczyl w wielu akcjach, strzelił bramkę, a że tylko jedną, to powinni się cieszyć kibice z Poznania, bo nie miał szczęścia. Lech nie miał słabych punktów, ale moim zdaniem też nikt specjalnie się nie wyróżnił.
Lepiej załóżcie nową kolejkę, jak są kursy
|
Do góry
|
|
|
|
|
|