Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#1231630 - 18/05/2007 05:15 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: rene]
Tijk Offline
enthusiast

Meldunek: 21/03/2007

rene
Moj brat jakis czas temu przegladajac terminarz powiedzial:"Łukasz k__ przecież te piłkarzyki się zamęczą grając 2x w tygodniu". chciałbym odniesc sie do jego słów i podkreslić ze Zahorski i ekipa rozegrali ładną kopaninę w płocku zdobywając 3pkt, w koncówce spotkania oczywiscie jak to sie dzieje poziom jeszcze bardziej sie zaniżył oczywiscie dlatego bo siadła kondycha. Myślę, że we wtorkowym meczu Łęcznianie nie wytrzymają narcia gości i jednak stracą kilka bramek. Co do przeciwników z którymi grało zagłębie to nie ma co ukrywać ale no niestety poziom ligi jest taki jaki jest i założę sie, że nasze kluby ktore awansują do europiejskich pucharów długo tam nie zabawią - obym sie mylił . pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#1231634 - 18/05/2007 05:17 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: Tijk]
Tijk Offline
enthusiast

Meldunek: 21/03/2007
tzn nie we wtorkowym ale w jutrzejszym , sory \:\)

Do góry
#1231688 - 18/05/2007 05:33 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: drfocus]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001

Originally Posted By: crossmen
co do korony - to zgadzam się z dj sosną , zwolnienie trenera błąd

Originally Posted By: kfjatek
Originally Posted By: DJ SOSNA
Łęczna z Legią stawiała duży opór, ja odpuszczam typ na Zagłębie po tak nędznym kursie. Co się tyczy Koroneczki to ciekawy wywiad jest tutaj http://www.sport.pl/sport/1,67926,4140070.html
Dokładnie. Lepiej już chyba próbować ich wygraną jedną bramką (4.4 Unibet)

Originally Posted By: rene

Ja absolutnie zgadzam się z DJ SOSNĄ, ze po kursie 1.50 ( jeśli jeszcze taki jest ) nie warto ruszać tego spotkania

crossmen, kfajtek, rene - wszyscy się ze mną zgadzają dawno nie czułem się dobrze na forum. Dzięki panowie za konstruktywną dyskusję i przyzwoity poziom w tym temacie

Do góry
#1231691 - 18/05/2007 05:35 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: drfocus]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Originally Posted By: drfocus
...ale czy Łęczna to nie przypadkiem ekipa pokroju Pogoni, Korony, Płocka, Arki czy Górnika?? Czy może jednak przywrównujesz ich do Bełchatowa czy Wisły Kraków!!

Własnie te wyniki które przedstawiłeś dobitnie świadczą, że takimi zespołami jak Łęczna, miedziowi nie mają większych problemów...

Łęczna nie jest taka słaba, jak niektórzy ją postrzegają i jak wynika to z tabeli
W zimowym okienku było małe wietrzenie. Przyszło paru fajnych zawodników i myślę, że gdyby nie nałożona kara, to zespół prezentowałby się całkiem przyzwoicie.

Z tych drużyn, które wymianiłeś. Łęczna - moim zdaniem - porównywalna jest do Arki, natomiast jest to zespół lepszy od Pogoni, Płocka i Górnika
A swoja drogą nie rozumiem co w tym towarzystwie robi Korona \:D
Złociści są w dołku, ale bez przesady
Łęczna to mniej więcej zespół tej samej klasy co ŁKS, Odra, Arka, a to są zespoły zdolne sprawić niespodziankę, u siebie szczególnie

Te wyniki Lubina podałem od meczu z Bełchatowem

Ja na razie odpuszczam mecz Zagłębia, ale coraz bardziej zastanawiam się, czy przypadkiem nie zagrać na niespodziankę

Pojawiają się takie teksty:
...nie trzeba pisac wielkich analiz sprawa jest jasna , lubin walczy o mistrza ciagle a leczna jest cieniutka i musialby sie zdarzyc cud zeby lubin nie wygral...
A takie rzeczy mnie zawsze rajcują

Do góry
#1231694 - 18/05/2007 05:36 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: drfocus]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Prawdopodobnie Korona zagra w kolejny mecz w nowym ustawienu jeśli chodzi o obronę.

Czy jestes w stanie podać mniej więcej kto zagra? Może być ciężko z komunikacją na boisku jeśli linia obrony będzie grała w nowym składzie, mam rację?

A no i jeszcze sprawa Gajtkowskiego, gdziekibice już mu mówią i niech sp.... za to co robi i mówi!! Miejsca dla niego w Kielcach już nie ma!!

Co robi to wiem - pokazuje na boisku poziom III ligowy. Co robi? Mógłbyś rozwinąć temat? Co takiego powiedział ten patałach że podpadł kibicom Koroneczki?

Do góry
#1231708 - 18/05/2007 05:42 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: rene]
Żuraw Offline
newbie

Meldunek: 02/08/2005
Tyś sie chyba z wackiem na lby pozamienial rene!
Leczną porównujesz do LKS-u, Odry..
Leczna szczegolnie u siebie potrafi sprawic niespodzianke? Przeciez wiecej pkt zdobyli na wyjezdzie. Porownujesz ich do Arki, która sprawila im łomot 5:1, zrozumialbym 1:0, 2:0..
Odra od dwoch lat to solidny zespol srodka tabeli, podczas gdy leczna w tym czasie cały czas grzeje dolny rejon tabeli.

Do góry
#1231743 - 18/05/2007 05:56 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: Żuraw]
rene Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: Żuraw
Tyś sie chyba z wackiem na lby pozamienial rene!
Leczną porównujesz do LKS-u, Odry..
Leczna szczegolnie u siebie potrafi sprawic niespodzianke? Przeciez wiecej pkt zdobyli na wyjezdzie. Porownujesz ich do Arki, która sprawila im łomot 5:1, zrozumialbym 1:0, 2:0..
Odra od dwoch lat to solidny zespol srodka tabeli, podczas gdy leczna w tym czasie cały czas grzeje dolny rejon tabeli.

ŁKS o ile dobrze pamiętał w zeszłym sezonie walczył na II froncie
w tym sezonie przez jakiś czas byli co prawda wysoko w tabeli, ale to nie zmienia mojej opinii, że to ligowy średniak

Arka w zeszłym sezonie zajęła przedostatnie miejsce i utrzymała się tylko dzięki regulaminowi i barażom z Jagiellonią

Odra ma teraz dobrą serię, ale parę kolejek wcześniej uchodziła za cieniasów. poza tym z tym środkiem tabeli to ci się cos pomyliło
W sezonie 2004/05 Odra zajęła przedostatnie miejsce z 22 pkt
Faktycznie środek tabeli \:D
Łeczna była wtedy siódma
Odra utrzymała się tylko dlatego, że wtedy jedna drużyna spadała, bo zdaje się liga była powiększana do 16 drużyn
Gdyby nie to, w Wodzislawiu najprawdopodobniej nie byłoby I ligi do dziś

Przegrana z Arką jest niewymierna. Obie druzyny spotkala kara i to odbiło się na ich grze. A skoro dalej twierdzisz, że ta Arka tak dobra, to czemu zaliczyła szóstkę w Lubinie

Do góry
#1231773 - 18/05/2007 06:07 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: DJ SOSNA]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/06/2005
A no i jeszcze sprawa Gajtkowskiego, gdziekibice już mu mówią i niech sp.... za to co robi i mówi!! Miejsca dla niego w Kielcach już nie ma!!

Co robi to wiem - pokazuje na boisku poziom III ligowy. Co robi? Mógłbyś rozwinąć temat? Co takiego powiedział ten patałach że podpadł kibicom Koroneczki?

m.in.ze jakby wiedział, że Lech się połączy z Amica to za nic by do Kielc nie przyszedł.

Do góry
#1231822 - 18/05/2007 06:31 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: Chaoz]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

to faktycznie pokazał swoją prawdziwą twarz \:\(
Gajtkowski już w Lechu był słaby a to co pokazuje w Kielcach tylko mnie utwierdza w przekonaniu że powinien nadal grać w...GKS Katowice. Aha,w finale Pucharu Polski dopiero w 40 min zorientowałem się że on gra! po prostu przeszedł obok meczu.Tragedia.

A tak wygląda owa 18-stka na spotkanie 28. kolejki Orange Ekstraklasy z GKS-em Bełchatów:

Bramkarze: Radosław Cierzniak, Maciej Mielcarz.

Obrońcy: Paweł Golański, Przemysław Cichoń, Maciej Kiciński, Marcin Kuś, Sławomir Rutka, Robert Bednarek.

Pomocnicy: Grzegorz Bonin, Hermes, Mariusz Zganiacz, Tomasz Nowak, Marcin Kaczmarek, Tomasz Brzyski.

Napastnicy: Maciej Kowalczyk, Marcin Robak, Krzysztof Gajtkowski, Jakub Zabłocki.

Do góry
#1231925 - 18/05/2007 07:19 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: DJ SOSNA]
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
to faktycznie pokazał swoją prawdziwą twarz \:\(
Gajtkowski już w Lechu był słaby a to co pokazuje w Kielcach tylko mnie utwierdza w przekonaniu że powinien nadal grać w...GKS Katowice.

Powinien zostać w Szombierkach. U nas miał wszystko. Wielkie pieniadze, szybkie kobiety, piekne samochody... ale wybrał wielki świat. Wsiadł w "41" i odjechał do Katowic. \:o

Moim skromnym zdaniem jutro dwie dwójki. W obliczu beznadziejnosci Korony w ostatnim czasie kurs na GiEkSe to value. O jakimkolwiek zrywie nie może być mowy bo klub z Kielc nie ma za krzty(a co to ? ) charakteru. Lenczyk wyczuwajac, ze pod koniec sezonu moze lidera dopaść jakis kryzys... od pewnego czasu stosuje rotacje i to powinno przyniesc pozytywne skutki.

Zaglebie po 1.5 to faktycznie zadna okazja... ale przynajmniej mi, ciezko sobie wyobrazic inne rozstrzygniecie. Michniewicz i Piszczek to najjaśniejsze z jasnych postaci w naszej lidze. Zaglebie gra ladna dla oka, efektwoną, a co najwazniejsze efektywną pilke. Atrakcyjnosc spotkania Lecznej z Wislą P. w przegladzie sportowym zostało ocenione na 1 gwiazdke w skali 5, co zdarze sie naprawde bardzo rzadko. I wszystko jasne.

Do góry
#1231945 - 18/05/2007 07:38 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: DJ SOSNA]
guga71 Offline
stranger

Meldunek: 08/03/2005
Nie logowałem się tu kilka lat ale rene zmusił mnie do tego. Czy Ty człowieku masz jakiś kompleks Zagłębia. Szukasz jakichś przekrętów w tej drużynie. Może i je robili ale to było jakiś czas temu. Wymysliłeś,że ostatnie trzy kolejki były rozgrywane o tej samej porze a są zawsze rozgrywane dwie. Do tej pory to zawsze Zagłębie grało pierwsze a nie Bełchatów i idąc twoim tokiem myślenia to sam wiesz :-). Porównujesz Łęczną do Łks i Odry które pokonały Wisłe a mowa o zeszłym roku w wykonaniu tych drużyn jest całkiem bez sensu bo to są całkiem inne drużyny.
Jedno jest pewne,że Korona tego meczu nie odpuści Bełchatowowi tak jak zrobił to Łks a zwłaszcza Hajto nie wystawiając nogi gdy piłka turlała się obok jego buta. Za Koroną przemawia oszczedzanie piłkarzy w pucharze oraz to,że Korona i Zagłębie jako tako współpracują ze sobą. Gra Gks też mnie nie powala ostatnio tak pykają sobie te punkty i być może wypykają mistrzostwo. Natomiast Zagłębie powinno wygrać bez problemu bo grają bardzo ładną i efektywna piłke a Lęczna grając o życie musiała zagrać na maxa w Płocku i może braknąć jej sił.
Troche niski kurs więc granie tego meczu jest bez sensu. Pisze to jako kibic Zagłębia !! W każdym bądż razie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :-)

Do góry
#1231958 - 18/05/2007 08:04 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: guga71]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: max72
...Korona i Zagłębie jako tako współpracują ze sobą...

Głupota.
Chyba nie byłeś na meczu Korona Kielce - Zagłębie Lubin? Goście wygrali 2-1, byli wyzywani przez kibiców a piłkarze w paru sytuacjach mało się nie pobili - niezła współpraca

Dla niezorientowanych przypominam że Kielczanie mają 3 główne zgody z: Sandecja Nowy Sącz, Cracovia Kraków, Polonia Warszawa, Stal Mielec.

Do góry
#1231980 - 18/05/2007 08:58 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: guga71]
rene Offline
Pooh-Bah

max72 - ja ciebie do niczego nie zmuszałem, ani nie zamierzam zmuszać
Dobrze, że napisałeś komu kibicujesz, bo to akurat wiele wyjaśnia
Ja do Zagłębia absolutnie nic nie mam, podoba mi się ta drużyna
Nie szukam jakiś przekrętów, tylko usiłuję zdobyć maksimum informacji

Nie rozumiem, czemu się mnie czepiasz, skoro na koniec dochodzisz do identycznych konkluzji co ja.
Czyli - kurs jest niski więc granie tego meczu jest bez sensu

Co do ostatnich 3 kolejek, to nie wymyśliłem tego, ale kiedyś tak było. Od kiedy są dwie grane razem, akurat nie zwróciłem uwagi. Ale gotów jestem założyć się z tobą o to

Porównuję Łęczną do ŁKS-u czy Odry, bo uważam, że to dobre porównanie. To ligowe średniaki i nic więcej.
Ci, którzy twierdzą, ze np. Odra jest lepsza, niech poczytają posty sprzed 7-8 kolejek, często swoje \:D
Łeczna podobnie jak Arka znalazła się w szczegolnej sytuacji i przez ten pryzmat trzeba patrzeć na te zespoły, spróbować postawić się w miejscu zawodników, którzy tam grają, itp, itd.

Skoro twierdzisz jednak, że Łeczna to totalne dno i chłopcy do bicia, to odpowiedz sobie ( nie mnie ) dlaczego Zagłębie tylko zremisowało z takimi cieniasami na własnym boisku?

Twierdzisz, że Zagłębie powinno wygrać bez problemu
To dlaczego nie zagrasz - płacą 50%

Powiem ci dlaczego. Bo to nie jest LOKATA NA 50%, czy jakiś overnight, tylko najzwyklejszy zakład, który można wygrać, ale można przegrać
Ja ocenilem, że nie opłaca się grać.
Mam takie prawo
Mam takze prawo o tym napisać, bo po to jest te forum, a przynajmniej tak mi się wydaje
Nie wszyscy muszą myśleć tak samo
Ja odbieram to jako rzecz pozytywną
Wejdź na Betfair i popatrz, że tam są też i tacy, którzy uważają, iż Zagłębie tego nie wygra
A kto ma rację - okaże się po meczu

Do góry
#1231985 - 18/05/2007 09:05 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: DJ SOSNA]
Robertino Offline
veteran

Meldunek: 17/07/2003
Originally Posted By: max72
...Korona i Zagłębie jako tako współpracują ze sobą...

Głupota.
Chyba nie byłeś na meczu Korona Kielce - Zagłębie Lubin? Goście wygrali 2-1, byli wyzywani przez kibiców a piłkarze w paru sytuacjach mało się nie pobili - niezła współpraca

Dla niezorientowanych przypominam że Kielczanie mają 3 główne zgody z: Sandecja Nowy Sącz, Cracovia Kraków, Polonia Warszawa, Stal Mielec.

KORONA TEZ KORONA TEZ przyjacielem SANDECJI JEST !

Do góry
#1232081 - 18/05/2007 14:37 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: DJ SOSNA]
bolo_lacznik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/12/2004
Quote:
no proste ze trzy bo nie ma Polonii w Warszawie \:D
sorki za OT \:D

Do góry
#1232110 - 18/05/2007 15:52 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: bolo_lacznik]
Rylo Offline
enthusiast

Meldunek: 04/10/2005
Zgody to masz miedzy kibicami a nie klubami.

Do góry
#1232135 - 18/05/2007 16:31 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: Rylo]
blackjack Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/10/2004
wszyscy zajmujecie sie meczami Zagłębia i GKSu
ja spojrze na inne spotkanie i widze to tak ( troche spiskowa teoria ale jakze czesto na koniec lig sie sprawdza)
Pogoń- Cracovia 1 Wisła - ŁKS 1 Arka - Górnik x zagram coś takiego na podstawie tylko i wyłącznie motywacji druzyn.ŁKS na koniec ligi zachowuje się jak kobieta lekkich obyczajów (niech sie fani nie obrazają ani nie mówią że ja jestem za Widzewem to dlatego tak pisze, Widzew też kilka lat temu dawała punkty Groclinowi zresztą kto im nie dawał taka szara polska rzeczywistosc )Baniaka wszyscy znamy i jego mocne punkty ;\) w arce podbno problemy ze składem mysle że Górnikowi ten punkt moze mimo wszystko coś w końcowym rozrachunku dać
Pewnie spadnie na mnie fala krytyki za te typy ale mam ostatnio dobrą passe i licze że znowu maj będzie jak co roku moim najlepszym miesiącem
te spotkania zagrałem grubiej a delikatnie Widzew - Odra x z malutka 1 koniec jakiejś passy wodzisławian nastąpi a po cichu mam nadzieję żę jedenj i drugiej
pozdrawiam wszystkich prawdziwych kibiców i żałuje że nie obejrze na żywo popisów kolejorza i jego fanów na bułgarskiej( mam nadzieję ze nasz doping zapamiętacie na długo nawet przy wyniku 1-6 \:\) ale będę na meczu Widzewa

Do góry
#1232179 - 18/05/2007 17:14 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: Legia]
blackjack Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/10/2004

Originally Posted By: McDziarz
Lech Poznan - Legia Warszawa 2
reasumując patrząc obiektywnie to głównie mankamenty w grze obronnej Lechitów zadecydują o tym że Legia wywiezie z Poznania 3 punkty.
AVE (L)

Przed meczem z Wisłą
Biorąc pod uwagę forme psychofizczną jak i kontuzje, obecną dyspozycje i "normalność w klubie" zdecydowanego faworyta upatruje w (L)egii.

NIE WIDZIE INNEGO SCENARIUSZA JAK TO ŻE (L)EGIA ZDOBĘDZIE GRÓD KRAKA I TRIUMFALNIE POWRÓCI DO STOLICY OBWIESZCZAJĄC WSZYSTKIM "VENI VIDI VICI" ;\)

AVE (L)EGIONIŚCI
patrzać na twoje typy to widać nie znasz innych niż win Legii
według ciebie Legia powinna mieć już 81 punktów i pewne mistrzostwo
nie wróże że skonczy sie tak jak w krakowie z Wisła ale remis to wszystko co twój klub mysle że osiągnie w poznaniu

Do góry
#1232201 - 18/05/2007 17:32 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: blackjack]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
DJ co do sprawy Gajtkowskiego to:
1. Zaczeło się od tego, że Gajtek powiedział to co przytoczył Chaoz a mianowicie, że żałuje że gdyby wiedział o fuzji Lecha to by do Kielc nie odchodził.
2. Ostatnio doozyl do pieca mówiąc, że jeśli Michniewicz zostanię w Lubinie to on też tam się widzi.
3. Na dokładke jest to jedyny piłkarze, który nie mieszka w Kielcach i dojeżdza ze śląska!!
4. Spasł się strasznie, nic nei walczy a tylko łąpie głupie kartki. Ten zawodnik strasznie stracił w moich oczach, a nie pamięta, że Klicki płacił mu ponad 9 miesięcy pensyjki kiedy ten leczył kontuzje. rzadko to robie ale -

Podałeś meczową 18-tke DJ. Wcale bym się nie zdziwil jakby Golo zagrał w środku a Cichoń na prawej obronie. Ale najprawdopodobniejsza będzie obrona Golo-Kuś-Kiciński-Bednarek.

Beticos, fakt patrząć na ostatnie lata to Łęczna jest właśnie pokroju Arki, ŁKS czy Odry, ale chyba liczy się forma a ta chyba nie jest najlepsza. Nie ma co chyba na dzień dzisiejszy porównywać formy Odry do Łęcznej. Ja oglądałem mecz Łęcznej z Widzewem i z Koroną u siebie i moim zdaniem może piłkarze coś walczą, ale jakoś tak bez głowy na hura. Jakoś trenera Chrobaka nie uważam ża dobrego kołcza i Michniewicz pomimo swojego młodeko wieku jest o klase lepszy.
Aha i jeszcze jedno, piłkarze Łecznej są moim zdaniem strasznie slabo przygotowani kondycyjnie i od 60-70 minuty oddychają rękawami. To przy piłkarzach miedziowych powinno się źle skończyć gdyż Ci właśnie w drugich połowach się rozkręcają i nie straszne im przegrywanie 1 czy nawet 2 bramkami gdyż potrafią odrabiać straty. W przeciwieństwie do Korony, która grając tak jak gra własnie znizyła się do poziomu Wisły Płock!!

Do góry
#1232254 - 18/05/2007 18:04 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: Rylo]
medivall Offline
old hand

Meldunek: 29/12/2004
Ja DJ pisze ,uklady,uklady i uklady.A wyniki sa teraz wlasnie takie

Originally Posted By: Rylo
Zgody to masz miedzy kibicami a nie klubami.

Do góry
Strona 3 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro