Strona 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#1229913 - 17/05/2007 18:49 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: kfjatek]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Już jutro, czyli w piątek, rozegrane zostaną dwa spotkania na szczycie tabeli pomarańczowej ekstraklasy
Lider, GKS Bełchatów jedzie po punkty do Kielc, wicelider z takim samym zamiarem wybiera się do Łęcznej
Teoretycznie trudniejsze zadanie czeka Bełchatowian, w praktyce może być zupełnie inaczej
Ja w każdym razie nie wierzę, że Lubin przyjedzie do Łęcznej, pyknie gospodarzom kilka brameczek i zadowolony pojedzie do domu
W lidze nie ma słabych zespołów – to jedna z maksym Oresta Lenczyka
Jeśli Lubinianie o niej zapomną, mogą zapomnieć także o tytule mistrzowskim

Pisałem już o tym, że spotkania powinny być rozgrywane o tej samej porze, ale piłką rządzą pieniądz i media
Jako pierwsi na boisko wybiegną piłkarze z Bełchatowa
Lubinianie przed rozpoczęciem swojego spotkania znać będą wynik z Kielc
Na pierwszy rzut oka wygląda, że są w korzystniejszej sytuacji…
Moim zdaniem taki układ gier faworyzuje GKS Bełchatów
Lider wybiegnie na boisko w Kielcach z czystą głową i zamiarem odniesienia zwycięstwa
Jeśli mu się to uda, to postawi Lubin pod ścianą, bo przewaga wzrośnie do 5 punktów
W przypadku, gdyby GKS stracił punkty, przed wiceliderem otworzy się szansa, by dogonić Bełchatów, bądź nawet wyprzedzić go w tabeli
Szansa najprawdopodobniej ostatnia
A jak się bardzo chce, to nie zawsze wychodzi...
Takie przypadki wielokrotnie obserwowaliśmy w innych ligach, ot choćby ostatnio Barcelona
Miała wygrać teoretycznie łatwe spotkanie u siebie, mecz ułożył się dla niej fantastycznie, szybkie prowadzenie, a na koniec tylko remis z Betisem
Lubin to nie Barcelona, a na dodatek gra na wyjeździe
Przypomnę jeszcze finisz poprzedniego sezonu
Krocząca od zwycięstwa do zwycięstwa Legia, w przedostatniej kolejce jechała do Zabrza
Musiała wygrać te spotkanie, by móc świętować tytuł na kolejkę przed zakończeniem rozgrywek
Legia wygrała po ciężkiej walce, choć wcale nie musiała wygrać, bo Górnik też miał sytuacje strzeleckie
Ostatni mecz z Wisłą Legioniści mogli przegrać i przegrali…

Wróćmy jednak do jutrzejszego spotkania Korona - GKS Bełchatów
Już teraz można zauważyć, że większość spodziewa się potknięcia lidera
Ponieważ Korona ostatnimi czasy nie błyszczy, to "najbezpieczniejszym" typem wydaje się remis

Złocisto-krwiści postawili sobie jeden cel - zakwalifikować się do pucharu UEFA
Prowadziły do tego dwie drogi: albo jedno z dwóch pierwszych miejsc w lidze, albo triumf w Pucharze Polski
Kielczanie grali bardzo często, praktycznie 2 razy w tygodniu, praktycznie tym samym składem, bo zmiany - jeśli były - wymuszone były raczej kontuzjami / kartkami
Tuż przed finałem PP Koronie przytrafiła się wpadka z Odrą
Potem był przegrany finał
Z piłkarzy zeszło powietrze i od tej pory drużyna nie potrafi się podnieść
Widać zmęczenie sezonem, widać apatię
Nie pomogła nawet zmiana trenera
Korona przegrywa mecz za meczem
Nie strzela bramek, ba - nawet nie stwarza sobie sytuacji strzeleckich !
Trudno mi uwierzyć w to, by miało się to zmienić akurat w meczu z Bełchatowem

W ostatnim meczu tych drużyn w pucharze ekstraklasy - którego znaczenie jest niewielkie - widać było przede wszystkim, że Bełchatowianie są szybsi
Korona gra teraz bez przekonania, powiedziałbym - niechlujnie
Dużo jest strat i niecelnych podań, a mało jakiejś myśli w grze
Zestawiając to ze stylem gry lidera, wnioski nasuwają się same !
Bełchatów poprawił grę w obronie i nie sądzę, by złocisto-krwiści wypracowali sobie zbyt wiele sytuacji strzeleckich
Nawet jeśli sobie wypracują, to trzeba je wykorzystać, a ze skutecznością napadziorów w Kielc - mówiąc delikatnie - jest słabiutko

Podopieczni Oresta Lenczyka zaczynają się bronić już po stracie piłki
Są szybcy, wybiegani, atakują natychmiast i przejmują sporo piłek w środku pola
Po przejęciu wyprowadzają z tego natychmiast niezwykle groźne kontry, w większości zakończone strzałem na bramkę
W meczu z Koroną, GKS Bełchatów takich piłek w środku przechwycić powinien całe mnóstwo
Jeśli do tego dodać nienajlepszą formę bramkarzy złocisto-kwistych, to można założyć, że lider umieści coś w sieci gospodarzy
W tej chwili nie wiadomo, czy w Kielcach zagra Łukasz Garguła, który boryka się z kontuzją
Trudno ocenić też, w jakim składzie wybiegną Bełchatowianie, bo Orest Lenczyk tasuje składem z meczu na mecz
Niezależnie od wszystkiego, do Lenczyka można mieć zaufanie, bo to jeden z najlepszych - jeśli nie najlepszy trener - w pierwszej lidze
Z niejednego pieca chleb jadł
On widzi i wie najlepiej, w jakiej dyspozycji są poszczególni piłkarze i na pewno wypuści najlepszą jedenastkę
Po kilku meczach zastanawiałem się po co Bełchatów kupił Magdonia, Costly’ego czy Chwalibogowskiego, ale okazało się, że należy cierpliwie poczekać, bo każdy z nich już swoją cegiełkę dorzucił

Ostatnio Bełchatów nie zachwyca swoją grą tak jak na inaugurację wiosny, ale punkty skrzętnie gromadzi
I to jest najistotniejsze
Dla mnie ważne jest, że lider potrafił rozstrzygnąć kilka spotkań, gdy mu nie szło, to znamionuje klasowe zespoły
Piłkarze z Bełchatowa są odpowiedzialni i to widać w każdym zagraniu
Widać też, że Lenczyk zdaje sobie sprawę z tego, że końcówka będzie najważniejsza i robi wszystko, by w tym okresie dysponować świeżą i silną drużyną

Mniej piszę o Koronie, ale to z tego powodu, że to Bełchatów ma wszystko w swoich rękach ( czy nogach ), że to lider kontroluje sytuację, że to lider musi pokazać atuty, by wygrać
A Korona - no cóż, piłkarze zapowiadają, że będą walczyć, że się przełamią…
A co mają mówić?
Nie sądzę, by Korona oddala punkty za darmo, na pewno powalczy, ale czy to wystarczy?
Najsilniejsza broń złocisto-krwistych, czyli gra skrzydłami kuleje, bo brakuje świeżości, szybkości
Osobiście wątpię, by w tych sektorach gospodarzom udało się wypracować przewagę
Warto zauważyć, że Bełchatów bardzo dobrze radzi sobie z drużynami z czołówki
Legię ograł dwa razy, jako jedyny pokonał Wisłę w Krakowie, ograł Koronę u siebie, a z Lubinem ma dodatni bilans bezpośrednich spotkań
Kto wie, czy nie byłby on lepszy, bo GKS jechał do Lubina tuż po tym, jak wrocławska prokuratura zainteresowała się Ujkiem, a to - jak twierdzą piłkarze - wpłynęło negatywnie na ich dyspozycję w tym meczu
Istotne jest także to, że w szeregach GKS-u jest kilku piłkarzy doświadczonych i ogranych, potrafiących w trudnych chwilach wziąć ciężar gry na siebie, pociągnąć zespół
Takich brakuje w Koronie, a jak to ważne, pokazał to finał pucharu Polski
Reasumując:
Ja w tym meczu widzę zwycięstwo lidera i w żadne kompromisy bawić się nie będę
Gram 2 i taki typ polecam
Kurs na Bełchatów ( i prawdopodobnie na mistrza Polski ) mnie urządza !
Koronie daję 5% szans na zwycięstwo i 20% na remis
Kto strachliwy może podeprzeć się remisem bądź sięgnąć po DNB

P.S.
Co do drugiego piątkowego spotkania
Nie jestem takim huraoptymistą
Uważam, że Lubinianie będą musieli się solidnie napracować w Łecznej, by sięgnąć po 3 punkty
Łęczna po ostatnim zwycięstwie w Płocku zapewniła sobie... 3 ligę
W meczu z wiceliderem na pewno się nie położy i powalczy, by pokazać się własnym kibicom
Do stracenia nie ma nic, w przeciwieństwie do gości, którzy w razie utraty punktów, mogą stracic szansę na mistrzostwo
Ci ostatni już dzielą skórę na niedźwiedziu, kombinują, gdzie będą grać w pucharach, itp.
Najpierw trzeba pokonać Łęczną i ja chce to zobaczyć, popijając
beticos

Do góry
Bonus: Unibet
#1230538 - 17/05/2007 21:49 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: rene]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Wprawdzie nie przebrnąłem dokładnie przez cały post beticos'a ale zgadzam się z jego wnioskiem. Korona Kielce w obecnie formie i z trenerem bez swojej własnej koncepcji gry (moim zdaniem zwolnienie Wieczorka to był błąd, mógł spokojnie poprowadzić zespół do końca sezonu!) raczej ma nikłe szanse z GKS Bełchatów. Jedyne co przemawia za "złocisto-krwistymi" to atut własnego boiska choć ostatnio kibice na ul.Ściegennego nie dopisują. W piątkowym meczu widzę zwycięstwo goście choć i remis nie jest wykluczony. Dlatego właśnie pobiroą GKS asian 0.00/-0.50 @1.90

Do góry
#1230915 - 18/05/2007 00:02 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: DJ SOSNA]
crossmen Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2006
co do korony - to zgadzam się z dj sosną , zwolnienie trenera błąd,
drugi to zatrudnienie kaliszana - tylko jest jeden atut za koroną - muszą w końcu się przełamac tylko pytanie kiedy i z kim bo potencjał mają duzy. dochodzi pomału finisz zaczną piłkarzom trzęśc się nogi tym co walczą o mistrza - vide liga niemiecka - (schalke,werder) - i to jest argument aby odpuszczac finisze
ale kto czuje się na siłach niech gra

Do góry
#1230975 - 18/05/2007 00:27 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: crossmen]
Rylo Offline
enthusiast

Meldunek: 04/10/2005
Korona ma bardzo dobry sklad i wkoncu wygraja mecz.Belchatow nie jest wcale taki mocny.Prawdopodobnie nie zagra w tym meczy Gargula a to jest 50% druzyny.W innym meczu w ktorym wygra gospodarz jest mecz Pogon - Cracovia.Cracovia w meczu wystapi bez Barana,Wacka , Wisniewskiego i prawdopodobnie Gizy i Pawlusinskiego(choroba i kontuzja).to jest duza szansa dla Pogoni na odniesienie zwyciestwa(wkoncu).

Do góry
#1230988 - 18/05/2007 00:31 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: Rylo]
pescar Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2005
A jak sytuacja w Pogoni? Mieli odesłać tych Brazylijczyków do domu i grać juniorami. Wiadomo kto wyjeżdża?

Do góry
#1230998 - 18/05/2007 00:34 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: pescar]
Rylo Offline
enthusiast

Z tego co czytalem Pogon nie bedzie grala juniorami .Do konca sezonu maja grac "gwiazdy" z Brazyli.

Do góry
#1231004 - 18/05/2007 00:39 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: Rylo]
Rylo Offline
enthusiast

Originally Posted By: Rylo
Z tego co czytalem Pogon nie bedzie grala juniorami .Do konca sezonu maja grac "gwiazdy" z Brazyli.
Tu jest info http://www.pogon.v.pl/teksty/tekst.phtml?1597

Do góry
#1231008 - 18/05/2007 00:44 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: Rylo]
Randall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2004
Grać na Pogoń ??? Według mnie samobójstwo.

Do góry
#1231124 - 18/05/2007 01:39 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: Randall]
rene Offline
Pooh-Bah

Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, ale spotkania
Górnik Łęczna - Zagłębie Lubin nie ma w ofercie kilku buków

Czyżbym czegoś nie wiedział?
A może jakieś PIS-owskie szmergle, bo Robert Pietryszyn to jakaś PIS-owska szycha

Do góry
#1231161 - 18/05/2007 01:52 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: rene]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Łęczna z Legią stawiała duży opór, ja odpuszczam typ na Zagłębie po tak nędznym kursie. Co się tyczy Koroneczki to ciekawy wywiad jest tutaj http://www.sport.pl/sport/1,67926,4140070.html

Do góry
#1231174 - 18/05/2007 01:56 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: DJ SOSNA]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Originally Posted By: DJ SOSNA
Łęczna z Legią stawiała duży opór, ja odpuszczam typ na Zagłębie po tak nędznym kursie. Co się tyczy Koroneczki to ciekawy wywiad jest tutaj http://www.sport.pl/sport/1,67926,4140070.html
Dokładnie. Lepiej już chyba próbować ich wygraną jedną bramką (4.4 Unibet)

Do góry
#1231225 - 18/05/2007 02:23 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: DJ SOSNA]
rene Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: DJ SOSNA

DJ SOSNA, a kto mówił, że chce stawiać na Zagłębie

Do góry
#1231260 - 18/05/2007 02:40 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: rene]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Górnik Łęczna
VS
Zagłębie Lubin
Typ: Zagłębie Lubin

Górnik Łęczna nareszcie wygrał!. Kibice "Dumy Lubelszczyzny" musieli czekać na zwycięstwo, aż od czterech ligowych kolejek. Warto zauważyć, że dzięki wygranym z Pogonią Szczecin (3:2) i Wisłą Płock (1:0), Łęcznianie zapewnili sobie utrzymanie w Orange Ekstraklasie. Tym samym zagrają w trzeciej lidze a nie czwartej. Trener Krzysztof Chrobak wychwalał swoich podopiecznych po meczu z Wisłą Płock. Jednak sam zwrócił uwagę na niedokładność w rozgrywaniu akcji. Trener przyznał, że nie był to mecz ich życia. Niestety to Wisła Płock zagrała słabiej od rywala tego dnia i dlatego przegrała. Warto wspomnieć, że z dobrej strony w kolejnym meczu pokazał się napastnik Tomasz Zahorski, który strzelił jedyną bramkę dla Łęcznej w Płocku. Tym samym został bohaterem Łęcznej, bo jego gol praktycznie pozbawił szans na utrzymanie się w lidze Wisły Płock. Goście z Lubina przyjeżdżają do Łęcznej w jednym celu. Jest nim oczywiście zdobycie trzech kolejnych oczek. Niestety to podopieczni Czesława Michniewcza muszą gonić Bełchatów. Każda kolejna strata punktów pozbawi Zagłębie szans na zdobycie tytułu w tym sezonie. Jak dobrze wiemy "Miedziowi" do końca rozgrywek muszą sobie radzić bez Michała Chałbińskiego. Jednak już mecz z Pogonią Szczecin (6:2) pokazał, że brak Michała nie jest dużym problemem dla Zagłębia. Efektowna wygrana jest dowodem, że w klubie jest kilku wyborowych strzelców. Wystarczy tylko wspomnieć Łukasza Piszczka czy Macieja Iwańskiego. Oprócz Michała Chałbińskiego w tym spotkaniu także nie zagra Andrzej Szczypkowski. Jednak nie będzie to duży problem dla trenera Michniewicza przy ustalaniu wyjściowej jedenastki. Obie drużyny dzieli bardzo duża różnica klas. Górnik Łęczna cały sezon walczył o utrzymanie się i po wygranej z Wisłą Płock praktycznie osiągnęli już swój cel. Z kolei Zagłębie Lubin nie ukrywa, że chcą zdobyć mistrzowską koronę, aby to osiągnąć to trzeba pokonać słabą Łęczną. Myślę, że nie powinno im to sprawić większego problemu.

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#1231269 - 18/05/2007 02:43 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: Randall]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Originally Posted By: Randall
Grać na Pogoń ??? Według mnie samobójstwo.

Ten mecz należy odpuścić. Braki kadrowe w Cracovii są bradzo poważne: Tomasz Wacek, Jacek Wiśniewski, Arkadiusz Baran, Piotr Giza i Dariusz Pawlusiński. Runeła Stefanowi Majewskiemu cała linia pomocy. Z ciekawostek w Pogoni powinnien między słupkami stanąć młody bramkarz - Tomasz Judkowiak. Powiem tak nie wiem jak ten mecz ugryźć, ale na Cracovię nie zagram. Miejce tych czołowych postaci mają zająć młodzieżowcy.

Do rene i Dj Sosny nie zgadzam się z wami :D. Łęczna wygrywając w Płocku zapewniła sobie pozostanie w lidze. Punktów nie powinni szukać na zmotywowanym Zagłębiu Lubin. Dla mnie najlepsza propozycja na ten weekend i po kursie 1,5 nie boje się jej zagrać \:p

Edited by Ignorator (18/05/2007 02:45)

Do góry
#1231355 - 18/05/2007 03:31 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: Ignorator]
rene Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: Ignorator

Do rene i Dj Sosny nie zgadzam się z wami :D. Łęczna wygrywając w Płocku zapewniła sobie pozostanie w lidze. Punktów nie powinni szukać na zmotywowanym Zagłębiu Lubin. Dla mnie najlepsza propozycja na ten weekend i po kursie 1,5 nie boje się jej zagrać \:p [/b]

Ignorator, to fajnie że się nie zgadzasz, bo inaczej nie byłoby o czym dyskutować
Ja swoją drogą czułem, że wybierzesz Zagłębie

Jak znasz odpowiedź na moje pytanie, dlaczego tego meczu nie ma w ofercie wszystkich buków, to napisz
Nie ma np. w Sportingbet, Interwetten i coś jeszcze

Ja absolutnie zgadzam się z DJ SOSNĄ, ze po kursie 1.50 ( jeśli jeszcze taki jest ) nie warto ruszać tego spotkania
Prawdą jest, że Łęczna zapewniła sobie 3 ligowy byt :D, co nie znaczy, że odpuści
Moim zdaniem nie odpuści

Zauważ jedno. Jeśli Bełchatów zremisuje, to i tak zostanie liderem
Jak przegra, to nie straci szans.
Z Koroną w Kielcach przegrać nie wstyd

Zagłębie jest w gorszej sytuacji, bo jak straci punkty, to straci też szanse na mistrza. Poza tym stanie się pośmiewiskiem dla całej Polski, jak Werder czy Schalke w Niemczech

Interesujesz się Premiership.
Tam Mourinho ciągle liczył na potknięcie MU
A kiedy MU rzeczywiści potknęło się, to niebiescy nie potrafili tego wykorzystać
Potem sami dali ciała i wszystko było jasne
Końcówki sezonów rządzą się swoimi prawami
Ja nie twierdzę, że Zagłębie nie wygra, ale po 1.50 nie biorę

P.S.
A ostatnio jestem w formie
DJ też wrócił do bardzo dobrej dyspozycji

Do góry
#1231456 - 18/05/2007 04:08 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: rene]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
To ja stane w koalicji z Ignoratorem i uważam, że jutro Lubin nie będzie miał problemów z pokonaniem piłkarzy i mimo, że kurs jest mały jest warty grania. Fakt Łęczna nie nie położy się na boisku i nie odda łatwo punktów, ale wydaje mi się że wygrana w Płocka wpłynie na mobilizacje piłkarzy. Po pierwsze to łęczna praktycznie zapewniła już sobie III lige \:p , po drugie to piłkarze z Lubina beda bardziej wypoczęci. Góenik Łęczna tej wiosny wygrał 3 mecze ale zobaczmy z kim (3:2 z Górnikiem w Zabrzu przy wielkim bramkarza gospodarzy, oraz 3:2 u siebie z Pogonią, przegrywając do 80' 0-2, oraz teraz z Wisłą Płock 1-0) . Także wystarczy sopjrzeć gdzie znajdują się te drużyny w tabeli. Reszta meczy to porażki!! Beticos piszę, ze Łęczna stawiłą opór Legii ostatnio, ale co Legia gra wiosną na wyjazdach?? Kompletnie nic.
Z drugiej strony Lubin, który pokazał ostatnio że ma kto strzelać bramki mimo, że nie ma Michała Chałbińskiego. Widać także, że miedziowi nie mają większych problemów z drużynami środka tabeli. A jedyne punkty stracili w Bełchatowie i na boisku Wisły Kraków.
Aha dodam jeszcze, ze na dzisiejszym treningu z powodu skręcenia kostki zszedł wcześniej B. Jurkowski i jeśli miałby nie zagrać w tym meczu to by było spore osłabienie.

I najciekawszy fakt:

"Na wniosek zarządu Zagłębia Lubin PZPN dokonał zmiany arbitra meczu 28. kolejki Orange Ekstraklasy pomiędzy Górnikiem Łęczna a Zagłębiem Lubin.

Pierwotnie sędzią tego spotkania miał być Leszek Gawron, zamiast niego sędziował będzie Marcin Szulc."

Typ 2 i będzie izzzi \:p

Do góry
#1231479 - 18/05/2007 04:18 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: Ignorator]
Randall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2004
Originally Posted By: Ignorator
Z ciekawostek w Pogoni powinnien między słupkami stanąć młody bramkarz - Tomasz Judkowiak.

Hehe.Judkowiak to mój dobry kumpel.Razem w drużynie juniorów.Razem w podstawówce i liceum \:\) Trzymam kciuki, aby Baniak dał go do pierwszego składu na ten mecz.Chłopak ma talent i nalezy mu się ten debiut w ekstraklasie.Mam nadzieję, że po tym meczu już na stałe zagości w pierwszym składzie \:\) Chyba się nawet na mecz wybiorę jesli zagra \:D

Do góry
#1231493 - 18/05/2007 04:26 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: drfocus]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Teraz kilka informacji z Kielec.

Jak już pewnie wiecie do rezerw odunięci zostali Trzeciakiewicz , Bagnicki i Sasin. Za kartki nie zagra Szyndrowski a ciągle dalej kontuzjowany jest Hernani. Prawdopodobnie Korona zagra w kolejny mecz w nowym ustawienu jeśli chodzi o obronę. W Bełchatowie chwalony był za grę Tomasz Nowak i bardzo liczę że zastąpi on Mariusza Zganiacza na środku boiska. Dalej jestem ciekaw o co chodzi z najlepszym aktualnie w Koronie Grześkiem Boninem . A no i jeszcze sprawa Gajtkowskiego, gdziekibice już mu mówią i niech sp.... za to co robi i mówi!! Miejsca dla niego w Kielcach już nie ma!!
Bełchatów w tym momencie, cięzko mi to mówić nawet bez Garguły jest faworytem i osobiście szans na wygranie Korony nie widzę żadnych, albo jak są to nikłe. Remis, hmmmm nie wiem. Ja osobiście niezagram przeciwko swojej drużynie, ale kolejna przegrana jest wielce prawdopodobna.
Co do trenera Kaliszana to sporo osób jest wszoku (m.in i piłkarze) bo myśleli, że jak przyjdzie ich dawny kolega z drużyny to będzie lajcik, a ten w szatni ich jedzie prawie jak Smuda \:D . Ogólnie odnosze wrażenie że piłkarze powoli zaczynają trząść portkami!! Choć nie wszyscy gdyż taki Golo czy bonin smacznie sobie popijali piweczko oglądając mecz w PE, wódki nie chcieli \:p .
Ogólnie atmosfera w Kielcach przed meczem dziwna, jak już pisałemkiedyś zawsze przed meczem pisało się dużo o każdymkolejnym spotkaniu, a teraz ludzie postronni więcej mówią o tym czy wystąpi Rubik na koncercie który odbędzie się zaraz po meczu w pobliskim amfitatrze na kadzielni - odpowiadam NIE WYSTĄPI \:D .
Biletów także bardzo mało sprzedanych i do tego jeszcze pora meczu beznadziejna, piątek godz 17.00 nie wiem kto to wymyśla. Często jest tak, że piłkarze przełamują się w najbardziej niespodziewanym momencie, ale ja w to nie wierze.

Mój typ 2
Choć pisze ja tego nie gram, moze pykne over 2,5 gola bo Korona tym razem bramkę strzeli \:p

Do góry
#1231502 - 18/05/2007 04:32 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: Randall]
rene Offline
Pooh-Bah

drfocus, Ignorator
Z tą formą strzelecką i formą ogółnie Lubinian to bym nie przesadzał
Ale najpierw popatrzmy z kim Zagłębie wygrało ostatnie mecze i z kim tak się rozstrzelało:
Zagłębie- Pogoń 6:2
Sorry
Nie wyciągałbym wniosków na temat formy strzeleckiej w tym meczu

Wisła K. - Zagłębie 0:0
Biała Gwiazda grała mocno osłabiona była zespołem lepszym
Piszczek miał okazje, ale nie strzelił
Kto zastąpił Chałbińskiego?

Zagłębie - Korona 2:0
Korona w dołku, więc wniosków bym nie wyciagał

Płock - Zagłębie 0:2
cholernie mocny przeciwnik, nie ma co

Zagłębie - Arka 6:0
w tym meczu z Arką wygrałby Jantar Ustka

Górnik - Zagłębie 0:3
Górnik bywa mocny u siebie, ale tylko niekiedy

Zagłębie - ŁKS 1:1
ŁKS to dla mnie średniak, co by nie mówić

Bełchatow - Zagłębie 3:1

Trudno o ocenę formy wicelidera na tle słabiutkich przeciwników

Do góry
#1231622 - 18/05/2007 05:10 Re: Orange Ekstraklasa-28 kolejka-18/19.05 [Re: rene]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Hmmm beticos w 100% Ci przynaje racje, ale czy Łęczna to nie przypadkiem ekipa pokroju Pogoni, Korony, Płocka, Arki czy Górnika?? Czy może jednak przywrównujesz ich do Bełchatowa czy Wisły Kraków!!

Własnie te wyniki które przedstawiłeś dobitnie świadczą, że takimi zespołami jak Łęczna, miedziowi nie mają większych problemów.

Aha czemu jeszcze nie dodałeś

Lech - Zagłebie 0:2
może wtedy Kolejorz nie był w formie, ale to Lubin był jedyną ekipą co wygrał wiosną przy bułgarskiej, a tylko Grodzisk strzelił 2 bramki

Cracovia - Zagłebie 2:4
Która druzyna strzeli na Cracovi 4 bramki

A no i jeszcze dodam
Zagłębie - Dyskobolia 2:1
Zagłebie - Odra 1:0

Do góry
Strona 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro