Tak na pierwszy rzut oka, bo nie mam kursów
GROCLIN-KORONA 1X
LEGIA-WIDZEW 1
GÓRNIK Z.-LECH 2
ŁKS-ARKA X2
BEŁCHATÓW-WISŁA
Kurs na Bełchatów będzie niski, więc odpuszczę, bo Płock powalczy
ZAGŁĘBIE -POGOŃ
Tu kurs będzie chyba 1.05 Dzięki, nie wchodzę :-)
WODZISŁAW-ŁĘCZNA X2
CRACOVIA-WISŁA 1X
W tej kolejce popełniłem tylko jeden błąd, gdyż spodziewałem się, iż Łęczna jakieś punkty zdobędzie na Odrze
Nie udało się, więc trzeba będzie poszukać ich w kolejnych spotkaniach.
Najbliższe - to zaległy mecz z Wisłą Płock w najbliższy wtorek
Czerwoną latarnią jest ta, która stoi w porcie Szczecin
Od dawna wysyła ona dramatyczne sygnały, że źle się dzieje
Te sygnały poprawnie odczytywane są w całej Polsce oprócz Szczecina ( poza kibicami )
Widać najciemniej jest pod latarnią
Pogoni nie pomógl Baniak, nie pomogą też stawiane bańki, bo tym sposobem nie idzie wyleczyć "ptasiej grypy"
Sytuacja Wisły Płock jest tragiczna
Pogoń to czerwona latarnia, Wisła Płock to ledwie tląca się lampka naftowa, która tylko momentami świeci jaśniej, gdy powieje wiaterek, ale wiatry te wieją w kierunku II ligi
Wisła Płock chcąc uratować się przed degradacją musi wyprzedzić Górnika Zabrze, do której traci 4 punkty, ale ma jeden rozegrany mecz mniej ( wyprzedzenie samej Łęcznej nic nie daje )
Fajnie byłoby wygrać te zawody, ale pamiętać trzeba, że Łęczna - choć zdegradowana za korupcję - ma o co grać
Łęczna musi zrobić wszystko, by nie zająć jednego z dwóch ostatnich miejsc, bo wtedy poleci nie do III ligi, ale piętro niżej, czyli do IV
Jak więc widać - zapowiada się ostra walka
Jak napisał Tijk - poprawa w grze nafciarzy jest
Punktów jednak zbytnio nie przybywa
Podobnie jest z Łęczną
Ten klub z mecz na mecz gra lepiej, ale po stronie zysków zero
W bezpośrednim spotkaniu ktoś punkty zdobyć musi
Czy gospodarze, którzy w dotychczas rozegranych spotkaniach na własnym boisku, wygrali tylko raz z Pogonią, sięgną po komplet
Ja mam co do tego duże wątpliwości
Co prawda do tej pory nafciarzom u siebie dobrze grało się z Łęczną
Ale tak być wcale nie musi teraz, kiedy trzeba wygrać
Moim zdaniem ten mecz zakończy się remisem z lekkim wskazaniem na gości, bo Łęczna też grać w piłkę potrafi, a poza tym Płock jest dla niej teoretycznie najłatwiejszym przeciwnikiem ( zostaną im mecze u siebie z Lubinem, wyjazd z Cracovią i u siebie z Groclinem )
Moje typy
X oraz
X2