Tak na pierwszy rzut oka, bo nie mam kursów
GROCLIN-KORONA 1X
LEGIA-WIDZEW 1
GÓRNIK Z.-LECH 2
ŁKS-ARKA X2
BEŁCHATÓW-WISŁA
Kurs na Bełchatów będzie niski, więc odpuszczę, bo Płock powalczy
ZAGŁĘBIE -POGOŃ
Tu kurs będzie chyba 1.05 Dzięki, nie wchodzę :-)
WODZISŁAW-ŁĘCZNA X2
CRACOVIA-WISŁA 1X
W tej kolejce popełniłem tylko jeden błąd, gdyż spodziewałem się, iż Łęczna jakieś punkty zdobędzie na Odrze
Nie udało się, więc trzeba będzie poszukać ich w kolejnych spotkaniach.
Najbliższe - to zaległy mecz z Wisłą Płock w najbliższy wtorek
Czerwoną latarnią jest ta, która stoi w porcie Szczecin
Od dawna wysyła ona dramatyczne sygnały, że źle się dzieje
Te sygnały poprawnie odczytywane są w całej Polsce oprócz Szczecina ( poza kibicami )
Widać najciemniej jest pod latarnią
Pogoni nie pomógl Baniak, nie pomogą też stawiane bańki, bo tym sposobem nie idzie wyleczyć "ptasiej grypy"
![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif)
Sytuacja Wisły Płock jest tragiczna
Pogoń to czerwona latarnia, Wisła Płock to ledwie tląca się lampka naftowa, która tylko momentami świeci jaśniej, gdy powieje wiaterek, ale wiatry te wieją w kierunku II ligi
Wisła Płock chcąc uratować się przed degradacją musi wyprzedzić Górnika Zabrze, do której traci 4 punkty, ale ma jeden rozegrany mecz mniej ( wyprzedzenie samej Łęcznej nic nie daje )
Fajnie byłoby wygrać te zawody, ale pamiętać trzeba, że Łęczna - choć zdegradowana za korupcję - ma o co grać
Łęczna musi zrobić wszystko, by nie zająć jednego z dwóch ostatnich miejsc, bo wtedy poleci nie do III ligi, ale piętro niżej, czyli do IV
Jak więc widać - zapowiada się ostra walka
Jak napisał Tijk - poprawa w grze nafciarzy jest
Punktów jednak zbytnio nie przybywa
Podobnie jest z Łęczną
Ten klub z mecz na mecz gra lepiej, ale po stronie zysków zero
W bezpośrednim spotkaniu ktoś punkty zdobyć musi
Czy gospodarze, którzy w dotychczas rozegranych spotkaniach na własnym boisku, wygrali tylko raz z Pogonią, sięgną po komplet
Ja mam co do tego duże wątpliwości
Co prawda do tej pory nafciarzom u siebie dobrze grało się z Łęczną
Ale tak być wcale nie musi teraz, kiedy trzeba wygrać
Moim zdaniem ten mecz zakończy się remisem z lekkim wskazaniem na gości, bo Łęczna też grać w piłkę potrafi, a poza tym Płock jest dla niej teoretycznie najłatwiejszym przeciwnikiem ( zostaną im mecze u siebie z Lubinem, wyjazd z Cracovią i u siebie z Groclinem )
Moje typy
X oraz
X2