bardziej zadalem pytanie z ciekawosci, sam studiuje geografie ale na pierwszym roku mialem doczynienia z geologia historyczna i dynamiczna plus do tego praktyki w terenie. dla mnie geologia to jedna wielka udreka, do tej pory mam jeszcze warunek z geologii

choc tak naprawde nie mialem mozliwosci zapoznac sie z tematami ktore ty podales. widze ze ty chcesz studiowac geologie, a zagadnienia ktore podales wydaja sie byc ciekawe, ja mialem na geologii tylko rozpoznawanie skal i mineralow, powstanie skorupy ziemskiej, co je warunkowalo, co sie dzialo w poszczegolnych erach i okresach, dla mnie tak jak juz napisalem to wielka pomylka nie mam wogole do tego glowy
mysle ze jesli wybierzesz geologie jako kierunek studiow tez bedziesz mial z tym doczynienia, plus do tego napewno jakies przeszkolenie przy sprzecie wydobywajacym surowce, i oby takze zapoznanie z metodami odwiertow i ich nadzorowaniu. naprawde ciezki kierunek studiow co mowil nam nasz doktor z AGH, ale moze warto pomeczyc sie kilka lat zeby pozniej zyc dostatnie....
zycze powodzenia