Hmmm widzę, że zrobiła się straszna masówka z meczu
Lech - Widzew i ja też byłem o kliknięcie od postawienia na Kolejorza. Broń boże nie mówie, że nie wygrają ale mam coraz więcej wątpliwości. Bilans potyczek pomiędzy tymi drużynami to 12-25-18 a więc widać, że te ekipy lubią remisować. Jeśli chodzi o kontuzje to w Lechu nie zagra Wojtkowiak i Quinteros natomiast w Widzewie Juszkiewicz i Szeliga, natomiast po kartkach wraca Budka. Pare osób tutaj piszę, że Lech ma jeszcze szanse na Intertoto, a odnosze wrażenie że właśnie w meczach, który decydował o czymś, właśnie Kolejorz zawodził. Z tego co ktoś pisał Lech w meczu z ŁKSem oddał 2 celne strzały (skuteczność imponująca) także skromnie wygrał z Łęczną choć mógł więcej. Teraz do Poznania przyjeżdza Łódzki Widzew, który od 3 meczy nie stracił bramki grajac z Wisłą K, Pogonią i Łęczną.
Bardzo się dużo mówio tym że Reiss ma 99 bramek, ale jak sam powiada miło by było jakby tę setną strzelił Legii. Choć jakoś nie chce mi się wierzyć żeby Reksio jakoś specjalnie nie trafiał w bramkę to jestem ciekaw czy by wykonywal karnego?? Pewnie tak, choć kto wie. Warto także zaznaczyć, że trener Smuda najlepsze lata spędził właśnie w Widzewie i napewno czuje do tego klubu sentyment.
Na trybunach pewnie będzie prawie komplet publiczności, ale niestety z racji bzdurnego przepisu Eksaklasy S.A. Ultrasi Kolejorza zrezygnowali z oprawy gdyż chcieli uzyć zakazanych rac
. A szkoda.
Jak już pisałem, Widzew ostatnio ładnie prezentuje się w obronie, ale i Leszek wcale nie gorzej, gdzie w ostatnich 3 meczach stracił tylko 1 bramkę. A znowu ofensywa wcale nie wygląda tak rewelacyjnie jak choćby jesienią. Także mimo, że spotkania obu drużyn obfitują w bramki to w tym momencie obie drużyny stawiają na uważną gre z tyłu i mecz zakończy się underem 2,5 gola
Mój typ:
Under 2,5 golaJeśli chodzi o typowanie 1X2 to
NO BETJeśli chodzi o typ na Warszawian to zgodzę się z przedmówcami