Echhh cały Dziabor, nawet jakby Korona grała na wyjeździe z Czelsi to by byl pewniak na Kielczan
Ale na dzisiaj ja mam takie dwa meczyki kóre mi się podobają.
Na pierwszy rzut idzie
Cracovia - Wisła Płock Krakusi nie po to oddawali ważne dla śledzi punkty, żeby teraz także oddać 3 pkt. nafciarzom. Jeżeli Craxa na wyjazdach gra słabiutko to u siebie potrafi pokonać prawie każdego, nie dał im rady Bełchatów a i Lech wyjechał z bagażem 3 goli. Jedynie Lubin wyszedł zwycięsko z pojedynku wyjazdowego z Cracovią. Z drużyną trenuej już Pawlusiński ale nie wiadomo czy wzmocni w tym meczu gospodarzy. A przyjezdni?? Prawdopodobnie utrzymają się w pomarańczy gdyż Arka i Łęczna zostaną "usunięte" z ligi a do tego jeszcze jest brazyliana ze Szczecina, także Wisła Płock prawdopodobnie zostanie w naszej kopanej lidze
. Jakoś nie przekonują mnie tacy Zawodnicy jak Belady, Doski czy Godeony. Patryk Rachwał gra średnio to samo Geworian a Peszko strzela bramki tylko Koronie
. Nie ma co porównywac potencjału Cracovi i Płocka. Tacy zawodnicy jak Moskała, Giza, Bojarski czy będący w doskonałej formie Nowak powinni sobie bez problemu poradzić z Petrochemią
. Fakt nowy trener moze wzbudzic dodtatkową motywacje, ale bez przesady
Mój Typ: 1
Drugi mecz to
Odra - Wisła Kraków Naprawdę zdziwiły mnie kursy jakie wystawiły buczki na to spotkanie. Ale to chyba wynika z faktu z pokonania wielkiej Legii 3:1. Jednak moim zdaniem ten wynik zaciemna fakt w jakim miejscu stoi Biała Gwiazda. Bilans spotkań wyjazdowych to 1-10-1
, a teraz jadą do Wodzisławia, które nie przegrało do 7 spotkań, a z tego co kojarze to Krakusom zawsze się trudno grało na boisku Odry. Nikt chyba nie ma wątpliwości, że gra Wisły w durzej mierze zalezy od Kuby Błaszczykowskiego, który jest w trakcie zdawania matury, a jak cięzko jest się skupić na sporcie w trakcie jakże trudnego egzaminu dojrzałości pokazała nasza najlepsza tenisistka Aga Radwańska
. Odra może nie gra pięknej piłki, ale gra niezwykle konsekwentnie . Pokonała liera z Bełchatowa 1:0, wygrała w Kielcach a i na początku rundy Lubin miał z nimi problemy. Warto też zauważyć, że Odra pokonała Wisłe w PE 2:0.
Trener Zieliński jest o klase lepszy od Kazia Moskala i w takich meczach wazna jest motywacja i przygotowanie taktycznie. Jak Wiślacy w meczu z Legią wiedzieli o co grają i z kim grają, do tego były pełne trybuny to w dzisiejszym meczu o wiele trudniej będzie o motywacje.
Mój typ: 1 za drobne
1X za drobne i jeszcze za papierek
Dzisiaj Wisły płyną
Aha beticos jeszcze ja bym na Twoim miejscu uważał z tą 2 na Lecha, pewnie oglądałeś mecz z Bełchatowem i przyznasz, że porażka Lodzian była niepsrawiedliwa, gdyż przynajmniej jedna (jak nie 2) bramka była zdobyta prawidłowo, a Lech?? Z tego co czytam artukułu to teraz jedynym celem jest........ zdobycie przez Reissa korony króla strzelców, a taka gra wiadomo jak się kończy.
Uważam, że każdej druzynie się gra trudno w Lodzi i jakoś nie widzą mi się 2 kolejne porazki na własnym obiekcie