Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#1185601 - 02/05/2007 16:52 Re: Finał Pucharu Polski [Re: Dziabor]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/08/2005
ooo rene Zganiasz do wymiany?? nie obraz sie ale oszalales, chlopak ma 23 lata cala kariera przed nim, wiele osob sie nim zachwycalo az do wczoraj...... bo zagral 3 slabszy mecz z rzedu i oslabil druzyne!! daj spokoj, zawodnicy Korony sa przemeczeni od okolo 5 moze nawet 6 tygodni graja mecz co 3 dni... co zadna druzyna z Polski nie pamietam kiedy grala, moze Grodzisk i Wisla gdy szalaly w PU

Do góry
Bonus: Unibet
#1185618 - 02/05/2007 17:07 Re: Finał Pucharu Polski [Re: Dziabor]
CANTORO Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/01/2004
juz nie przesadzaj z tym graniem co 3 dni wszedzie za granica graja co 3 dni w Angli to graja caly sezon korona ma pieniadze wiec co za tym idzie mozliwosci na stworzenie bazy zaplecza do odnowy wiec tutaj bym sie nie doszukiwal czegos bo takie gadanie mija sie z celem poprostu korona jest w kryzysie co widac jest slaba w tej chwili i w lidze nie zwojuje juz nic za to grodzisk pokazal jak sie gra z kontry i wymuszac bledy na niedoswiadczonych zawonikach jakimi jak narzie jest Zganiacz pozdro...

Do góry
#1185632 - 02/05/2007 17:23 Re: Finał Pucharu Polski [Re: Dziabor]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Originally Posted By: Dziabor
ooo rene Zganiasz do wymiany?? nie obraz sie ale oszalales, chlopak ma 23 lata cala kariera przed nim, wiele osob sie nim zachwycalo az do wczoraj...... bo zagral 3 slabszy mecz z rzedu i oslabil druzyne!! daj spokoj, zawodnicy Korony sa przemeczeni od okolo 5 moze nawet 6 tygodni graja mecz co 3 dni... co zadna druzyna z Polski nie pamietam kiedy grala, moze Grodzisk i Wisla gdy szalaly w PU

Oglądałem sporo spotkań Korony i muszę przyznać, że nie tylko wczoraj złocisto-krwiści grali w dziesiątkę, ale także wcześniej w kilku innych meczach. Zganiacz co prawda wychodzi na boisko i na tym koniec. On nie wnosi niczego do gry.
Jest na placu, a jakoby go nie było.
On jest mało dynamiczny. Takiego rozgrywającego to Lechia ma.
Sławek Wojciechowski, jeśli ktos go pamięta, jest nawet lepszy, bo potrafi dokładnie zagrać i strzelić wolnego/karnego
Ale to nie jest kierunek dzisiejszego futbolu.

Ja też nie jestem zwolennikiem zmian trenerów, ale widzę, że Ryś jest bardzo ograniczony i tak futbol gra Korona.
Podanie na skrzydło, najczęściej tam gdzie grają Golański, Bonin, dośrodkowanie i... strata piłki.
Korona nie umie utrzymać się przy piłce, nie szanuje piłki, nie potrafi grać ataku pozycyjnego, zdobyć przewagi liczebnej w określonym obszarze pola. Gra jest prosta, by nie powiedzieć prymitywna. Ryś ich tego nie nauczy, bo nie ma o tym pojęcia.
Tu musi przyjść trener z doświadczeniem, który trochę inaczej ustawi zespół, nauczy ich grać w środku pola, bo tu jest dramat, nauczy ich boiskowego cwaniactwa. Groclin bił Koronę pod tym względem na łeb.
Ja np. chciałbym w jakimś meczu zobaczyć Sobolewskiego w środku pomocy, zamiast Zganiacza, poszukałbym napastnika potrafiącego samemu stworzyć sytuację, a nie czekajacego na podanie. Jakiegoś cwanego

Do góry
#1185641 - 02/05/2007 17:30 Re: Finał Pucharu Polski [Re: rene]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
Originally Posted By: rene
Jeśli Korona ma jaja ( bo Czelsi nie ma ) to powinna powalczyć jeszcze o Puchar UEFA
W najbliższej kolejce złocisto-krwiści jadą do Lubina
Do Warszawy jechali po 3 punkty - nic z tych zapowiedzi nie wyszło
Z Lubina, moim zdaniem, łatwiej przywieść komplet niż z Warszawy...

tyle tylko że wpierw trzeba by oddać jakiś strzał na bramke...co na mozliwości Korony sądząc po wczorajszym meczu może być zbyt wygórwowanym zadaniem...jak dla mnie Zagłębie to murowany pewniak w tej kolejce OE!!! Kielczanie ruszali się jak muchy w smole...co kuło jeszce po oczach to to że non stop notowali straty nie potrafiąc wymienić 3 piłek między sobą...ciężko było na to patrzeć...spójrzmy na statystyke oddanych strzałów w 2ej połowie przez Korone... dodatkowo są w głębokim dołku i ciężko będzie im się teraz podnieść...drugi czynnik to to że walczyli o wyższe laury więc teraz niezmiernie ciężko będzie się piłkarzom zmobilizować i zapomnieć o frajerskich porażkach, które wyeliminowały ich definitywnie z walki o P.UEFA więc w walce o 3 miejsce też nie sprostają i oddadzą pole praktycznie bez walki...

można również grać handicap albo over

dokładny wynik Zagłębie-Korona 3:0

AVE (L)

Do góry
#1185646 - 02/05/2007 17:31 Re: Finał Pucharu Polski [Re: CANTORO]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: CANTORO
juz nie przesadzaj z tym graniem co 3 dni wszedzie za granica graja co 3 dni w Angli to graja caly sezon korona ma pieniadze wiec co za tym idzie mozliwosci na stworzenie bazy zaplecza do odnowy wiec tutaj bym sie nie doszukiwal czegos bo takie gadanie mija sie z celem poprostu korona jest w kryzysie co widac jest slaba w tej chwili i w lidze nie zwojuje juz nic za to grodzisk pokazal jak sie gra z kontry i wymuszac bledy na niedoswiadczonych zawonikach jakimi jak narzie jest Zganiacz pozdro...

co z tego ze w Anglii sie gra co 3 dni gdy ja pisze o tym ze w polskiej lidze tylko Korona miala tak napiety terminarz, zadna inna druzyna w Polsce w przeciagu mysle ze spokojnie 2 sezonow nie grala tyle meczy, wiec czemu porowniuyjesz tutaj lige angielska

Do góry
#1185658 - 02/05/2007 17:35 Re: Finał Pucharu Polski [Re: rene]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: rene

Ja też nie jestem zwolennikiem zmian trenerów, ale widzę, że Ryś jest bardzo ograniczony i tak futbol gra Korona.
Podanie na skrzydło, najczęściej tam gdzie grają Golański, Bonin, dośrodkowanie i... strata piłki.
Korona nie umie utrzymać się przy piłce, nie szanuje piłki, nie potrafi grać ataku pozycyjnego, zdobyć przewagi liczebnej w określonym obszarze pola. Gra jest prosta, by nie powiedzieć prymitywna. Ryś ich tego nie nauczy, bo nie ma o tym pojęcia.
Tu musi przyjść trener z doświadczeniem, który trochę inaczej ustawi zespół, nauczy ich grać w środku pola, bo tu jest dramat, nauczy ich boiskowego cwaniactwa. Groclin bił Koronę pod tym względem na łeb.
Ja np. chciałbym w jakimś meczu zobaczyć Sobolewskiego w środku pomocy, zamiast Zganiacza, poszukałbym napastnika potrafiącego samemu stworzyć sytuację, a nie czekajacego na podanie. Jakiegoś cwanego

to kogo widzisz lepszego od Rycha?? bo napisales ze Ci nie pasuje ale kto moglby przyjsc lepszy od niego?? bo mysle ze Wieczorek to spokojnie jest czolowka polskiej trenerki na ten czas!!! Moze Urban?? ale watpie by sie zgodzil wrocic z goracej Hiszpanii do szarej polskiej pilki...

Do góry
#1185708 - 02/05/2007 18:11 Re: Finał Pucharu Polski [Re: Dziabor]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Dziabor choć uważam, że Wieczorek ma papiery na klasowego trenera to on ciągle się jeszcze uczy. Zobaczmy, że tak naprawdę ten finał to jak dotąd był najważniejszy mecz dla niego.
Co do zmiany to jeszcze do wczoraj chciałem Stawowego, ale uważam że on jest trenerem podobnym do Wieczorka i w sumie też nie osiągnał on jakich sukcesów w Polskiej piłce.
Plotrki głoszą, że Klicki jest po słowie z......... Janasem!! Który to był na meczu w Bełchatowie. Ciekawy jestem co będzie dalej, jak zachowa się właściciel Korony. Moim zdaniem ma cięzki orzech do zgryzienia, bo praktycznie od początku inwestowania w kielecki klub drużyna osiągneła cele stawiane przed sezonem. Teraz to będzie bardzo ciężko.
Co do piłkarzy to uważam Zganiacza za b. dobrego piłkarza, ale gra Korony (skrzydłami) spowodowała że Zgani prezentuje jak się prezentuje. Bardziej martwi mnie słaba postawa Hermesa, który dla mnie zawsze był najlepszym zawodnikiem, niezwykle skutecznym w defensywie.
Puchary już praktycznie przegrane, piłkarze są przemęczeni i nie porównywajmy że w Anglii gra się co 3 dni bo po 1 tam połowa klubów gra co 3 dni. Mysle że błędem Korony było próba złapania 2 Srok za jeden ogon i skończyło się jak się skończyło. Nie ma ani rybek ani akwarium

Do góry
#1185737 - 02/05/2007 18:36 Re: Finał Pucharu Polski [Re: drfocus]
Dziabor Offline
Carpal Tunnel

racja drfocus, niech sie uczy, ale gdzies sie musi uczyc jesli zostanie zwolniony. Klicki wiedzial co bral (czyt. mlodego trenera) trenera ktory nie mial kim straszyc w Odrze, natomiast w Koronie mial wszystko. Moze i szukam dziury we wszystkim ale wszystko przyszlo w nieodpowiednim momencie, wazne mecze w lidze, final PP, przemeczenie zawodnikow ktorzy graja najczesciej z calej ligi polskiej. I tak jak napisales moze w CK sa zbyt ambitni ludzie ktorzy mysleli ze co to dla nich zdobyc PP i MP, ale do odwaznych swiat nalezy, mysle ze to zaprocentuje i wszyscy wyciagna wnioski z kluczowych porazek Korony, napewno potrzebna jest wymiana kilku grajkow (dla mnie to Bednarek, Szyndrowski, Robak, Gajtkowski, chociaz co do Gajtkowskiego to jeszcze bym sie wstrzymal) ale Wieczorka bym nie ruszal, niech sie uczy przez ten sezon a w nastepnym dac mu szanse i jasno postawic cel, awans do EP, czy to przez PP czy wysoka pozycje w OE, mysle ze ten sezon nadal jeszcze mozna uratowac i zajac 3 miejsce dajace start w Intertoto choc wiem jak kazdy ten Puchar traktuje... jako kare. ale od czegos trzeba zaczac starty z zagranicznymi druzynami... Dla mnie Wieczorek powinienen zostac i tyle!!

Do góry
#1185846 - 02/05/2007 19:22 Re: Finał Pucharu Polski [Re: Dziabor]
CANTORO Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Dziabor
Originally Posted By: CANTORO

co z tego ze w Anglii sie gra co 3 dni gdy ja pisze o tym ze w polskiej lidze tylko Korona miala tak napiety terminarz, zadna inna druzyna w Polsce w przeciagu mysle ze spokojnie 2 sezonow nie grala tyle meczy, wiec czemu porowniuyjesz tutaj lige angielska

ale co ty piszesz o napietym terminarzu to sa zawodowcy i co ze graja co 3 dni i co z tego tak to nigdy nie dojdziemy do wielkiej pilki ile my mamy zespolow w lidze i co ty mowisz ze graja co 3 dni jak sa tez przerwy nie mozna tak tlumaczyc zespolu poprostu wpadli w dolek w najwazniejszym momencie rozgrywek i uwazam ze w lidze rowniez nic nie osiagna a gadanie ze graja co 3 dni mnie smieszy grali by raz na tydzien tez bys tak pisal(Legia grala o mistrza i w lidze misiow i w pucharze i co tez mozna pisac o napietym terminarzu,Lech gral o puchar w lidze w intertoto w pucharze ligi wisla o mistrza w pucharze uefa o puchar polski puchar ligi nie mozna tak traktowac i ciagle gadac o napietych terminarzach bo nigdy nie bedzie u nas wielkiej pilki!).... koniec tematu kazdy ma swoje zdanie

Do góry
#1185955 - 02/05/2007 20:06 Re: Finał Pucharu Polski [Re: CANTORO]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Wróbelki w Kielcach ćwierkają , że nowym trenerem Korony będzie Czesław Michniewicz. Wieczorka podobna chce Wisła Kraków. Słusznie napisali moi poprzednicy Korona gra słabo ja myśle, że jest jakiś konflikt w klubie. Jest dla mnie rzeczą nie możliwą, że tak dobrze poukładany klub z dobrymi zawodnikami nie radzi sobie w ogóle na boisku. We wczorajszym meczu patrzyłem na mojego ulubionego piłkarza - Pawła Golańskiego. Widać, że ten chłopak chciał grać walczył, ale czuł się w tym jakoś osamotniony. Zganiacz propokurował głupie faule i naprawdę zasłużył na czerwień nie wspomnie już o Szyndrowskim, który mógł zobaczyć czerwień. Coś nie dobrego dzieje się w Kielcach. Sam Ryszard Wieczorek, który kiedyś miał uśmiech od ucha do ucha dziś wygląda jak człowiek przegrany. W ostatnim wywiadzie przed meczowym jakim ogłądałem reporter zapytał go o pewne problemy na każde trudne pytanie trener odpowiedział: nie ma odpowiedzi na to pytanie. Kiedyś wyglądało to lepiej i z każdym praktycznie Wieczorek dzielił się wszystkim. Podzielam także zdanie moich poprzedników jeśli chodzi o najbliższą kolejkę Orange Ekstraklasy. Gramy zdecydowanie na Zagłębie. Po pierwsze Korona słaba jak nigdy. Po drugie Bełchatów ma łatwego przeciwnika u siebie.

Pozdrawiam

Do góry
#1186058 - 02/05/2007 20:43 Re: Finał Pucharu Polski [Re: Ignorator]
CANTORO Offline
Carpal Tunnel

Hmm jestes ciekaw czy Czesiu moglby sie skusic na Korone?moim zdaniem zrobilby duzy blad w Zaglebiu ma juz zespol ktory walczy po drugie jest szanowany tam .W Koronie zaczynalby od poczatku bo jak pisza tutaj wcczesniej zespol jest do wymiany Korona potrafi grac w pilke tylko poprostu trafila na slabszy okres swojej gry.Uwazam ze w Zaglebiu jak i w Koronie pieniadze sa takie same i jesli Czechu zmieni miejsce pracy popelni blad tyle odemnie.

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro