#1193084 - 04/05/2007 23:17
Re: Matura 06/07
[Re: connor]
|
a.k.a. "Juvcio Djokovic"
Meldunek: 21/05/2005
|
Przeciek: Podobno wszyscy maturzysci na mecz.pl zostana dzis zbanowani skoro już o przeciekach to ja dzisiaj z rana dostałem, że będzie albo Granica albo Wesele... I jak się okazało jedno było... wiem, że kumpel, który mi to przekazał dowiedział się od klientki, która ma znajomości... ale skoro ma znajomości to by nie strzeliła, że Wesele, więc sam nie wiem.... Od razu wpisałem to w temacie, więc może ktoś skorzystał i przeczytał szybko streszczenie Granicy i nie pomylił się, że Kolichowska to matka Elżbiety ? Mi dzisiaj test poszedł na 7 punktów pewnych plus kilka kontrowersyjnych, które nie wiem jak policzą. Wypracowanie poszło mi lepiej niż się spodziewałem. Patrzyłem, że przeciętna skończona praca, która ma kompozycje, mało błedów i jest spójna oceniana jest na 10 pkt(oczywiście w bardzo słabym wykonaniu i bez tematu za który można dostać 25pkt) Myślę, że zdałem Jak pewnie większość z Was. Po prostu trzeba zdobyć z 5-8 pkt za test na 20 i 15-17(z czego min 10 jest za ukończenie pracy z kompozycją plus te 5-7 za temat-wystarczy napisać na podstawie tekstu, że matka kocha Cezarego, tęskni za nim, nie umie sobie z nim poradzić i druga matka, że z obojętnością patrzy na córke) za wypracowanie na 50. Wydaje się banalne JAk reszcie poszło?
|
Do góry
|
|
|
|
#1193148 - 04/05/2007 23:31
[Re: Chivas]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/04/2006
|
no chlopaki zycze powodzenia ja an szczescie zalapalem sie jeszcze na stara mature naprawde nie wyobrazam sobie teraz czekac 6-7 tygodni na wynik... przesrane... a tak swoja droga do dzis pamietam jak chodzila miedzy nami taka opowiesc... poczatkowo w nia nie wierzylem dopoki babka od polaka nie powiedziala "tylko nie zrobcie takiego numeru jak pewien uczen kilka lat temu"... otoz podobno ktoregos roku na maturze trafilo sie wypracowanko na temat "co to jest ryzyko?" koles zostawil cztery strony puste a na koncu napisal "... i to wlasnie jest ryzyko" i oddal prace z kolei dla mnie matura to piekne wspomnienia... na geografie pisemna zapomnialem cyrkla, babka byla ostra i odwrocenie sie grozilo zabraniem pracy... ale od czego ma sie rozum... dostalismy kajzerki do jedzenia a jedna byla tak okragla ze prawie jak od cyrkla wyszlo... z kolei na polskim mialem podac jakis przyklad... podalem film "Troja" ktory ogladalem niewiele wczesniej... a babka zebym podal nazwisko (Petersen}... ha,pomyslalem tu ją zagnę... przy ogladaniu bowiem zapamietalem nazwisko rezysera ze ma takie samo jak norweski skoczek... tylko ze powalilo mi sie i walnalem Romoeren :D... one chyba tez nie znaly bo sie nie zajaknely ze zle
|
Do góry
|
|
|
|
#1193226 - 04/05/2007 23:50
[Re: Boubson]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003
|
a tak swoja droga do dzis pamietam jak chodzila miedzy nami taka opowiesc... poczatkowo w nia nie wierzylem dopoki babka od polaka nie powiedziala "tylko nie zrobcie takiego numeru jak pewien uczen kilka lat temu"... otoz podobno ktoregos roku na maturze trafilo sie wypracowanko na temat "co to jest ryzyko?" koles zostawil cztery strony puste a na koncu napisal "... i to wlasnie jest ryzyko" i oddal prace Ta opowieść ma nie kilka, nie kilkanaście, ale kilkadziesiąt lat i co roku krąży jako autentyk (często opowiadający mówi "To mój kolega zrobił").
|
Do góry
|
|
|
|
#1193345 - 05/05/2007 00:17
[Re: Zbigniew]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/11/2006
|
izi panowie... ;] ja pisalem drugi temat to bylo tylko: matka elzbiety, jej rodzicielka, i tak w kolko Podobnie w przedwiosniu, pani baryka (raz! :D) pozniej matka cezarego, jego rodzicielka bo tez nie wiedizalem jak maja na imie ale co tam, to tylko matura ;] ogolnie nie powinno byc zle... poza tym, jak sie najbardziej martwimy to wychodzi najlepiej
|
Do góry
|
|
|
|
#1193391 - 05/05/2007 00:32
[Re: _Korver_]
|
old hand
Meldunek: 22/02/2005
|
Ale jakieś pkt muszą zabrać, bo w całej pracy dałem do zrozumienia, że matką Eli jest Kochlikowska :/. O Niewskiej nawet nie wspomniałem. heh chyba chodzi Ci o Kolichowską z domu Kąłkowska hahaha a tak wogole to niezłe tematy wpadły napisałem prawie na 3,5 strony mogłem więcej, ale wiadomo,że jakość sie liczy ;p
|
Do góry
|
|
|
|
#1194991 - 05/05/2007 17:46
[Re: lelu]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/06/2006
|
Są gdzieś na necie odp z gazety wyborczej?.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|