Strona 5 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Opcje tematu
#1163970 - 24/04/2007 06:23 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
Killa Boom Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/01/2005
Panowie jakby nie patrzeć , z którejkolwiek strony by nie gryźć tego meczu ja tu widze under 4,5 , a gdyby istniała gdziekolwiek taka możliwość to i under 3,5 bym wziął z pocałowaniem ręki \:\) Wszystkie fakty i fakciki już zostały podane,więc nie pozostaje mi nic innego jak po prostu upewnić kogoś w graniu undera w tym meczu \:p (żeby było śmieszniej , czuje w kościach 0:0 w reg time). Co ciekawe w meczach nr 4,5 i 6 wynik drugiej tercji to 0:0 ,więc skuszę się na ilość bramek w 2. tercji ,mianowicie under 0,5 @ 4.75 . Do tego skromnie @ 41 ,że w reg time nie padnie bramka \:\) Kiedyś mnie przeczucie co do takiego 0:0 nie zawiodło ,więc spróbuje i dziś \:\) Kibicuje Gwiazdom ,żeby miał nam kto serwować undery w półfinale \:p

Do góry
Bonus: Unibet
#1164075 - 24/04/2007 08:01 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: sakuraba83]
Homraj Offline
old hand

Meldunek: 20/08/2006
Originally Posted By: sakuraba83

ps. wiecie Panowie kiedy rozpocznie sie kolejna runda PO?

wiem
2007 Stanley Cup Conference Semifinals Open Wednesday

Vancouver 1.80 ot
jak do tej pory przewidziałem każdy mecz Orek (zagrałem 2). zobaczymy co będzie dzisiaj. nie mam do końca pewności ale nawet jeśli mamy przegrać i będzie to nasz ostatni mecz sezonu- jestem z Nucks
I wear my Canuck gear for life, win or lose.
klucze na mecz nr 7:
- punkty Sedinów (dwaj najlepiej punktujący gracze w ekipie a od 5-ciu spotkań bez choćby jednego oczka)
- szybki gol (5 ostatnich gier i 0 goli w pierwszych 45-ciu minutach). nie da się wygrać serii grając tylko 15 minut.

Go Nucks Go !! Go Nucks Go !!

------------------

Do góry
#1164099 - 24/04/2007 12:48 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Homraj]
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
Kto widział, ten wie, komu ORKI zawdzięczają awans.Aż dziw bierze, że od jednego może zależeć tak wiele. Prawda jest jednak taka, że w 7 meczu Gwiazdy absolutnie nie zasłużyły na porażkę.
Luongo to fenomenalny bramkarz i niesamowity farciarz, taki sam zresztą jak i ja z tym OVEREM.

Do góry
#1164105 - 24/04/2007 13:22 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
Homraj Offline
old hand

wooooohoooooooo!!!!!!!!!

LUONGO FOR HART !!!

Originally Posted By: Nicpoń

Vancouver 1.80 ot \:\)

była wcześniejsza bramka, były punkty Sedinków

Do góry
#1164107 - 24/04/2007 13:35 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
Homraj Offline
old hand

Originally Posted By: lemex
Prawda jest jednak taka, że w 7 meczu Gwiazdy absolutnie nie zasłużyły na porażkę.

nie moge sie tu oczywiście zgodzić. ktoś musiał przegrać i przegrali Stars- słabsi dzisiaj od Canucks w każdym elemencie (strzały, kary, wznowienia, PP, PK, gole).
Orki w przeciągu całego spotkania były po prostu lepsze
Pomogła nam absencja Zubova i słaba pierwsza tercja. Wielkie brawa dla sztabu za przerwę pomiędzy 1st & @nd Period.

Do góry
#1164246 - 24/04/2007 17:48 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Homraj]
lemad Offline
journeyman

Meldunek: 19/09/2006
Nicpoń, ciekwe jak potoczyły by się losy meczu, gdyby w końcówce III tercji, krążek zamiast odbić się od poprzeczki bramki Luongo - wylądowałby w niej? Wynik meczu nie oddaje dramaturgii tego spotkania, bo dwa ostatnie gole to "pustaki". Dallas faktycznie statystycznie wypadło w tym spotkaniu gorzej, ale obraz gry nakazuje dla nich szacunek i współczucie z racji odpadnięcia. Mniej waleczne zespoły awansowały dalej i tu Lemex ma rację, że nie wspomnę o jego skuteczności 3 trafienia na 3 propozycje.

Do góry
#1164550 - 24/04/2007 20:36 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemad]
sakuraba83 Offline
member

Meldunek: 30/11/2006
Witam,

Pierwsza faza PO za nami. Krotkie podsumowanie zaczne od dwoch niespodzianek wg mojej opinie- negatywnej - postawa Predators, oraz pozytywnej- NY Rangers. Co do Predators chyba chlopaki jeszcze musza troche poczekac wiec nie ma sie nimi co zajmowac. Natomiast NY Rangers spotkaja sie teraz z Sabres i osobiscie jestem bardzo ciekawy jak potoczy sie ta rywalizacja. Faworytem na pewno jest druzyna Sabres, zobaczymy jednak jak milionerzy z Nowego Jorku zagraja w tej serii.

Zestaw par w drugiej serii PO + mecze z sezonu zasadniczego

Buffalo Sabres - New York Rangers

2006-12-02 Buffalo Sabres - New York Rangers 4 - 3 pen
2006-11-27 New York Rangers - Buffalo Sabres 2 - 3 sd
2006-11-05 New York Rangers - Buffalo Sabres 3 - 4 sd
2006-10-15 Buffalo Sabres - New York Rangers 7 - 4

Anaheim Ducks - Vancouver Canucks

2007-03-12 Anaheim Ducks - Vancouver Canucks 4 - 2
2007-02-21 Anaheim Ducks - Vancouver Canucks 2 - 3 sd
2006-12-01 Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 1 - 2
2006-11-10 Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 0 - 6

New Jersey Devils - Ottawa Senators

2007-04-04 New Jersey Devils - Ottawa Senators 2 - 1 pen
2007-01-06 Ottawa Senators - New Jersey Devils 2 - 3
2006-11-18 New Jersey Devils - Ottawa Senators 3 - 2
2006-10-22 Ottawa Senators - New Jersey Devils 8 - 1

Detroit Red Wings - San Jose Sharks

2007-01-05 San Jose Sharks - Detroit Red Wings 9 - 4
2006-12-03 Detroit Red Wings - San Jose Sharks 2 - 3
2006-10-26 Detroit Red Wings - San Jose Sharks 2 - 1
2006-10-20 San Jose Sharks - Detroit Red Wings 5 - 1

Zastanawiam sie ktora pare wybrac do progresji. Chce kontynuowac taka sama taktyke jak w poprzedniej rundzie, czyli 75% stawki na win (ot+sh) i 25% na remis w danym meczu. Zastanawiam sie nad graniem win Ducks albo win Devils. Do grania pierwszej pary sklania mnie bardzo dobra postawa graczy Anaheim na wlasnym lodzie. Obie druzyny maja dobra obrone i bramkarzy. Licze, ze przynajmniej raz uda mi sie ustrzelic w tej parze remis + wygrana kaczek. Co do drugiej mojej pary argumenty sa podobne w poprzednich 11 meczach w po tych druzyn tylko jeden remis takze moze w tej rundzie bedzie ich wiecej.

Co myslicie o tych parach, moze inne sugestie?

Do góry
#1164593 - 24/04/2007 20:46 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemad]
SJS Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/06/2006
Już wczoraj myślałem jąka taktykę dobrać do środowych nocnych spotkań Buffalo v NY Rangers, New Jersey v Ottawa, Anaheim v Vancouver. Co do pary Buffalo z NYR oczywistą sprawą jest granie na awans Buffalo. Rangers przejechało się po Thrashers jak "walec po niemieckiej autostradzie". Moim zdaniem z Sabres nie będzie im tak łatwo. Czym usprawiedliwiać tak słaba postawę Thrashers w PO, po bardzo udanym sezonie zasadniczym?. Można by nad tym trochę myśleć ale nie teraz na to pora, być może słabym ogniewem byli gk. Sabres widzę w finale Eastern Conference i jeżeli dobrze pamiętam rozkład możliwości to widzę w finale EC zespół z Ottawy. Co do Western Conference to odpowiedź co do jednej drużyny finałowej chyba jest zbędna :D. Życzę sobie, żeby Kaczorki odpadły z Orkami, nie chciałbym aby SJS spotkali się z Ducks i powtórzyła się historia sprzed roku. Tak więc jeszcze nie wiem jaką taktykę dobrać do tych spotkań. Ciągle nad tym myślę, jutro wybieram się do STS bo dzisiaj to nic nie widzę w ofercie, więc jutro wieczorem napisze jaką taktykę dobrałem.

GOGOGO SJS. Pozdro dla Niveta :D.

Do góry
#1165077 - 24/04/2007 22:51 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemad]
Homraj Offline
old hand

Originally Posted By: lemad
Nicpoń, ciekwe jak potoczyły by się losy meczu, gdyby w końcówce III tercji, krążek zamiast odbić się od poprzeczki bramki Luongo - wylądowałby w niej?

\:\)
albo gdyby Turko nakrył strzał Pyatta ułamek sekundy później nie? \:D . albo gdyby Modano w meczu nr 5 trafił tego samobója- tylko że wtedy nie doszło by wcale do meczu nr 7.
chyba nie piszesz o tym kto był lepszy tylko kto miał większego pecha.

Wynik meczu nie oddaje dramaturgii tego spotkania, bo dwa ostatnie gole to "pustaki".

wow wystarczy kliknąc -> Box score
a czy ja gdzieś napisałem że to było lanie? gdybyś czytał uważnie to byś też i zauważył że o golach napisałem akurat na końcu- bynajmniej nie bez powodu Mecz był szalenie dramatyczny ale czy to zmienia fakt że jedna z ekip była po prostu troche lepsza?

Dallas faktycznie statystycznie wypadło w tym spotkaniu gorzej, ale obraz gry nakazuje dla nich szacunek i współczucie z racji odpadnięcia.

szacunek i współczucie możesz mieć- to pozytywne cechy.
lemex pisał jednak że Dallas absolutnie nie zasłużyli na porażkę- brzmi to jak gdyby byli wyraźnie lepsi i dlatego nie zasłużyli by przegrać. Zgodzić się z tym oczywiście nie można.
Powtórzę jeszcze raz- ktoś musiał przegrać i przegrali Stars- słabsi dzisiaj od Canucks. to wszystko.
Nie wiem czy oglądałeś mecz (cały i uważnie). Jeśli jednak oglądałeś i nie jesteś w stanie poprawnie wskazać kto był jednak lepszy- twoja sprawa zawsze pozostają pomeczowe analizy ekspertów, zawodników, fanów, obserwatorów.

Do góry
#1165636 - 25/04/2007 02:32 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Homraj]
SJS Offline
Pooh-Bah

Mam dylemat pomiędzy zagraniem na: Buffalo 1X oraz Ducks 1X (chociaż boje się tego Luongo... co on znowu może pokazać..., ale i Kaczory maja wyśmienitych bramkarzy). Po głowie chodzi mi jeszcze inny wariant grać na oddzielne zwycięstwa Buffalo i Ducks przy założeniu, że 20% stawki idzie na zwrot całej wniesionej stawki w przypadku remisu, a pozostałe 80% stawki ogólnej idzie na proponowanego zwycięzce. Tylko nie wiem czy mój budżet wytrzyma to "w przypadku wdepnięcia w gów..". Potrzebowałbym szybkich "owoców" z tego założenia. Z bezpośrednich meczy tych dwóch par podczas sezonu zasadniczego łatwo wywnioskować faworytów do awansu. Ale wydaję mi się, że para Kaczory v Orki zapowiada się jako jedna z ciekawszych, być może tutaj walka o awans rozstrzygnie się w ostatnim siódmym meczu decydującym o awansie do następnej rundy. NYR i kolejne 4 gładkie zwycięstwa? wg. mnie "no way" :D.

Czekam na komentarze innych użytkowników odnośnie zbliżających sie spotkań :).

Do góry
#1165685 - 25/04/2007 02:41 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Homraj]
lemex Offline
veteran

Nicponiu, to dobrze, że masz swoje zdanie w ocenie meczu Vancouver-Dallas, ale wydaje mi się, że Twój obraz zniekształciła II tercja. Faktycznie przewaga Orek w tej części meczu była bezdyskusyjna(głównie dzięki przesiadywaniu na ławce kar graczy Dallas). Twierdzisz, że Orki było lepsze - można i tak to ująć, ale biorąc pod uwagę ile razy grali w przewadze i ile goli w tym czasie strzelili, to można trochę powątpiewać, bo osłabione Gwiazdy(4) dzielnie stawiały czoła. Ja faworyzowałem Orki i byłem wierny swoim myślom do siódmego meczu. Zostawmy jednak to co było, a zajmijmy się tym co będzie, bo zanosi się na ostrą rywalizację z Kaczorami, którym nie ukrywam kibicuje w tym sezonie. Moje serce będzie rozdarte, bo z jednej strony Anaheim jako zespół, a z drugiej Luongo, którego podziwiam. Pozdro i od jutra zabieramy się do roboty.

Do góry
#1166185 - 25/04/2007 05:02 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: lemex]
Homraj Offline
old hand

Originally Posted By: lemex
Twierdzisz, że Orki było lepsze - można i tak to ująć, ale biorąc pod uwagę ile razy grali w przewadze i ile goli w tym czasie strzelili, to można trochę powątpiewać, bo osłabione Gwiazdy(4) dzielnie stawiały czoła.

Nonsens.
To właśnie w dużej mierze przez Penalty Minutes Dallas przegrali decydującą bitwę.
warte uwagi- Power Play Vancouver:
mecze 1-6 -> 1 gol na 28 przewag - skuteczność rzędu 3% \:o żenująco słabo
mecz 7 -> 2 na 10 ;\) co daje skuteczność na poziomie 20 % - bardzo przyzwoicie, lepiej niz średnia z RS.
Wydaje mi się, że Twój obraz zniekształciło... no własnie, nie wiem co. Gwiazdy absolutnie nie zasłużyły na porażkę bo ??

Może jeszcze króciutki komentarz znajomego z Polskiego Centrum NHL (kibic Stars):
Jestem rozczarowany w jaki sposob Stars przegrali ten mecz. Nucks mieli inicjatywe i zagrali lepiej fizycznie. Poza tym nie zbierali tylu kar (2 i 3 tercja to katastrofa, nie mozna zbierac tylu kar grajac w PO i tym bardziej w game 7). Turco jak zwykle nie zawiodl przy bramkach nie mial szans a ratowal kilkakrotnie Stars od utraty bramki.

kończąc. Możesz oczywiście o meczu myśleć co chcesz- Twoje święte prawo, ale ja (przede wszystkim jako 'analityk '( ) tej gry) musiałem pewne fakty sprostować. I nie mówie że Canucks rozbili Stars. Spotkanie bardzo zacięte z lekką przewagą Vancouver co na szczęście potwierdził wynik.
Mój nick o niczym niech nie świadczy. ;\)
A tak poza tym, cieszy mnie że byłeś z Nucks ;\)
pozdrawiam

Do góry
#1167227 - 25/04/2007 20:55 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Homraj]
mopsiq Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/12/2004
Buffalo Sabres - New York Rangers

Dziś buffalo powinno sobie spokojnie poradzić z rengersami ale ich 3 ostatnie mecze rozegrały sie w dog. i karnych dzis bede spokojny o wynik typ na dzis ---- 1(włącznie z dogrywką i rzutami karnymi)

Kaczory dzisiej rozniosa druzyne vancouver mimo tego ze w 2 ostatnich meczach pomiedzy tymi zespolami raz wygrali jedni i raz drudzy to dzis wynik bedze w granicach 4-1,5-1 typ w tym meczu ---- 1

Do góry
#1167231 - 25/04/2007 20:56 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Homraj]
lemad Offline
journeyman

Meldunek: 19/09/2006
Ja rozumię o co chodzi Lemexowi, bo skoro Orki miały kilka okazji grając w przewadze do rozstrzygnięcia meczu, bez zbędnej nerwówki, to nie uczyniły tego i dopiero ich "skuteczność" wzrosła przy pustej bramce. Całkiem inną sprawą jest to, że Gwiazdy same jakby "strzeliły" sobie samobója, grzejąc zbyt często ławkę kar. Lemex, a co wymyśliłeś na dzisiaj?

Do góry
#1167418 - 25/04/2007 21:56 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: mopsiq]
SJS Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: mopsiq

Kaczory dzisiej rozniosa druzyne vancouver mimo tego ze w 2 ostatnich meczach pomiedzy tymi zespolami raz wygrali jedni i raz drudzy to dzis wynik bedze w granicach 4-1,5-1 typ w tym meczu ---- 1

Nie za dużo entuzjazmu z typem na Ducks?, jakoś nie mogę w to uwierzyć, żeby Luongo dał sobie strzelić tyle goli .

Byłem dzisiaj już w STS i zagrałem bardzo ostrożnie Buffalo 1X i Ducks 1X.

Do góry
#1168475 - 26/04/2007 02:39 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: SJS]
mopsiq Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/12/2004
Originally Posted By: SJS
Originally Posted By: mopsiq

Nie za dużo entuzjazmu z typem na Ducks?, jakoś nie mogę w to uwierzyć, żeby Luongo dał sobie strzelić tyle goli .

Byłem dzisiaj już w STS i zagrałem bardzo ostrożnie Buffalo 1X i Ducks 1X.
z BUFFALO 1X trafnie nie powinni przegrac tego meczu ewentualnie po dogrywce wygraja ale pewniejszym meczem sa kaczory bedze wysoko!!! a zobaczymy ale ja co do kaczek jestem spokojny 1 ,1(-1,5)

Do góry
#1168584 - 26/04/2007 03:15 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: SJS]
lemex Offline
veteran

Buffalo-NYRangers
Czy Buffalo okaże się "grabarzem" marzycieli o Pucharze, którzy zamieszkują New York? Islandersów wyleczyli dość szybko, bo po 5 meczach. Rangersi ostatni mecz rozegrali 18 kwietnia, czy taki wypoczynek wyjdzie im na dobre? Czasami paradoksalnie bywa tak, że ekipa, która wypoczywała dłużej jest ociężała i ma kłopoty z wejściem w rytm meczowy. Wracając do spotkań Buffalo z NYI, można zaobserwować sporą ilość strzałów w wykonaniu dzisiejszych gospodarzy i Lundqvist chyba na brak zajęcia nie będzie narzekał. Wygranie kolejnego(5) meczu w PO przez Rangersów było by wyczynem godnym uznania, ale będzie to trudne.
Typ: 1X, 1(wraz z dogrywką)i Over5.5

Anahaim-Vancouver
Teemu Selanne, Dustin Penner, Andy McDonald, Chris Kunitz, Ryan Getzlaf, Scott Niedermayer, Chris Pronger - Boże miej ich w opiece i poprowadź do sukcesu, a tego "diabła" Luongo oślepiaj błyskami fleszy, tylko się nie pomyl i naszego goolie nie oślep. Ten "moherowy" akcent+7 ciężkich meczy w kościach Orek+mała ilość strzelanych w PO goli(nie licząc 1i7 meczu)+nota w moich oczach za całokształt gry obu ekip= zwycięstwo Anaheim
Typ:1X i 1 (przy -1.5)

Do góry
#1168753 - 26/04/2007 04:36 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Homraj]
Homraj Offline
old hand

Witam.
Czołowa ósemka ligi stoczy zażartą walkę o Stanleya.
Dla mnie nie ma tu już miejsca na bukmacherkę.
Małe podsumowanie playoffs:
Originally Posted By: Nicpoń

awans Vancouver 1.855 \:\)
awans Anaheim, Buffalo 1.621 x 1.200 = 1.945 \:\)
awans Nashville 2.03 \:\(
awans Calgary 3.30 \:\(
Vancouver 1.714 (ot) (game 1) \:\)
Nashville 1.74 (ot) (game 2) \:\)
Canucks 2.30 ot (Game 3) \:\)
Vancouver 1.80 ot (Game 7) \:\)

6/8
genialny RS, ganialne PO.
Pod względem bukmacherskim NHL 2006/2007 uważam za zamknięty, bo jak mówią ponadczasowe słowa Grzegorza Markowskiego- Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść
Niepokonanym

Ja już się 'najadłem' \:\) .
Wszystkim którzy pozostają w grze życzę powodzenia. \:\)
Pozdrawiam też każdego udzielającego się w temacie. ;\) \:\)
Wszystkim którzy zaliczyli minusa- wyciągamy Panowie wnioski aby w kolejnych latach mogło być już tylko lepiej \:\)

pozdrawiam

Go Nucks Go !! Go Nucks Go !!

--------------------------------
I'm going to hurt them, I'm going to hit them, I'm going to be in their face as much as I can."
- Rangers forward Sean Avery on his game plan for the Buffalo Sabres.

Hockey, is my life and passion and no one or nothing can take my love for hockey away from me.

Do góry
#1169038 - 26/04/2007 06:26 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: Homraj]
VOLODYA Offline
enthusiast

Meldunek: 03/03/2006
Buffalo Sabres - New York Rangers OVER 5,5
Pojedynek dwóch drużyn które strzelają zazwyczaj sporo bramek. Wprawdzie obydwa bramkarze są w dobrej formie, ale moim zdaniem linia 5,5 jest w tym przypadku zbyt niska. Wystarczy popatrzeć na tegoroczne pojedynki obydwu ekipy - tylko raz padło pięć bramek, w innych przypadkach conajmniej siedem. Moim zdaniem dosyć spora pomyłka buków - szczerze mówiąc spodziewałem się lini 6,5.

Anaheim Ducks - Vancouver Canucks OVER 4,5
Kolejny raz linia 4,5... moim zdaniem w tym przypadku to gruba przesada. Przypuszczam, że bukmacherzy sugerowali się ostatnimi spotkaniami Orek z Gwiazdami - Anaheim gra jednak zupełnie inny hokej, grają dużo bardziej ofensywnie i strzelają więcej bramek. Typ jest łącznie z OT dlatego remis 2:2 wystarczy nam do szczęścia... moim zdaniem naprawdę mocno zaniżona linia. Warto spróbować.

Do góry
#1169058 - 26/04/2007 06:39 Re: PLAY-OFF w NHL 06/07(typy,opinie,komentarze) [Re: VOLODYA]
Hans Offline
old hand

Meldunek: 21/09/2005
Skoro wszystko już zostało powiedziane to nie bede sie powtarzał ;\)

BUF - NYR 1 lub OT
ANA - VAN 1 lub OT

powodzenia

Do góry
Strona 5 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >

Moderator:  rafal08