Strona 6 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >
Opcje tematu
#1094919 - 30/03/2007 19:12 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: Ralph]
sakuraba83 Offline
member

Meldunek: 30/11/2006
witam,

Dzisiaj kilka ciekawych meczow druzyn ktore walcza jeszcze o playoff. Najciekawiej dla mnie wyglada mecze pomiedzy:

Carolina - Tampa Bay

Nie wiem czy na forum znajdzie sie ktokolwiek, kto umialby powiedziec jaki bedzie wynik w tym meczu. Obie druzyny w ostatnich dwoch kolejkach zawiodly. Carolina porazka z Flyers (bolesna dla mnie szczegolnie bo zainwestowalem w zwycistwo Huraganow w tym meczu)oraz porazka z Toronto. W tych dwoch meczach strzelili zaledwie 2bramki tracac az 11. Natomiast ich dzisiejszy rywal tez nie moze sie ostatnio niczym szczegolnym pochwalic- dwie porazki na wlasnym lodowisku z bilansem 4 strzelonych bramek i 12 straconych.

Mysle ze bedzie to zaciety mecz dlatego moj typ

Tampa +1,5
Under 6

Co myslicie o tym meczu?

Dwaj inni pretendenci do zajecia miejsc premiowanych gra w playoff - canadiens i islanders maja bardzo ciezkie wyjazdy odpowiednio do Ottawy i Buffalo. W obu meczach o punkty bedzie bardzo ciezko. Jestem ciekaw gry montrealu bo ostatnio ida z niesamowita pasja przez mecze, ale wszytsko kiedys musi sie skonczyc. Czy Ottawa powstrzyma rozpedzonych Canadiens, czas pokaze.

Dzisiaj jest jeszcze jeden fajny mecz z serii tych ktore lubie. Czyli Red Wings u sibie z dobra druzyna. Fajnie jest obstawiac Detroit po kursie powyzej 2,0. Dzisiaj jednak boje sie tego ze moga odczuwac zmeczenie po wczorajszej walce z Predators. Dlatego nie wiem czy warto w nic zainwestowac?

Pozdrawiam.

Do góry
Bonus: Unibet
#1096371 - 31/03/2007 03:27 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: sakuraba83]
4rest Offline
addict

Meldunek: 11/12/2006
Jesli ktos pisze o zmeczeniu bo dzien wczesniej gral jakis zespol to chyba sie nie zna na tym sporcie. Tam dwa mecze z rzedu to zaden wysilek. Wciaz walcza o pierwsze miejsce w dywizji i conferencji. glupie zasady nhl pomagaja im strasznie. najslabsza dywizja i najwiecej meczy w tym obrebie. oprocz meczu z dallas maja juz slabe columbus i chicago , wiec powinni utzrymac swoje pierwsze miejsce. jesli dzisiaj wygraja to na moje pierwsze miejsce maja pewne:) ja i tak nie przepadam za detroit wiec nie zycze im dobrze \:\) wracajac do meczu z dallas to wydaje mi sie ze mozna zagrac detroit bo oni lubia sie pokazac z dobrym zespolem, w przeciwienstwie do slabeuszy. ale t tylko moje zdanie \:\)
Natomiast jesli chodzi o caroline to bardzo ciezkie spotkanie do wytypowania. bardzo fajny uklad tabeli dla kibicow bo walka w tej konferencji bedzie do konca \:\) Carolina to wciaz finalista zeszlorocznej edycji nhl \:\) czyzby zabraklo tego zespolu?? bardzo mozliwe bo ostatnie mecze jakie ogladalem z udzialem huraganow nie napawaly optymizmem. tampa tez nie zachwyca ostatnio, wiec dla mnie ten mecz nie do stawiania. Ale to rowniez tylko moje zdanie \:\) a tak na marginesie to tampa jest moim ulubionym zespolem od dawna i zasze im kibicuje dlatego mam nadzieje ze wygraja i beda blizej play off niz carolina \:\) go Vini go \:\)

Do góry
#1096621 - 31/03/2007 04:19 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: 4rest]
crossmen Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2006
koncówka nhl można było popłynąc na ostatnich meczach tampy bay i caroliny -
można zarobic od dłuższego czasu na colorado , calgary , jeszcze detroit walczy o fotel lidera dywizji .
jest bardzo ciekawie a bajki o zmęczeniu czy odpuszczaniu meczów przez drużyny o nic nie walczące to naprawdę brednie
takie numery to nie w nhl . ci nie grają tzw o nic , jednak grają o dobre kontrakty na przyszły sezon , w związku z tym , że grają na luzie to zdarzają się supraisy .
cały urok nhl
ja czekam na play off - tam się będzie działo -
pozdro

Do góry
#1096716 - 31/03/2007 05:21 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: crossmen]
SJS Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/06/2006
Bardzooooo dawno mnie tutaj nie było, ale jakoś czasu brak. Dzisiaj zagrałem dubla Detroit i SJS :D. Co do Detroit to wczoraj już na nich grałem z Nashville, tak jak poprzednik crossmen również i ja uważam, że Detroit będzie walczyć do końca o fotel lidera co potwierdzili wygranym meczem z Predators. SJS myślę, że będzie walczyć do końca aby znaleść się przed Dallas. Myślałem również o drugim dublu Tampa +1,5 i NJD. Co do Tampy mecz może oscylować w okolicy remisu, ogólnie trudno jest wytypować kto wygra tą potyczkę. Obie drużyny potrzebują bardzo punktów, więc walka będzie ostra. NJD powinni raczej łatwo ograć Flayers którzy już tylko czekają aby sezon się zakończył by mogli o nim szybko zapomnieć. H2H 5:1 dla NJD w tym sezonie w meczach z Flayers.

Do góry
#1096728 - 31/03/2007 05:28 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: SJS]
SJS Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/06/2006
Sorry, że post pod postem ale właśnie zobaczyłem absencje w drużynie NYI wygląda to naprawdę porażająco, tak więc dodam jeszcze dodam na nocke singla handi Bufflo bo warto zaryzykować.

Do góry
#1096765 - 31/03/2007 05:46 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: 4rest]
Homraj Offline
old hand

Meldunek: 20/08/2006
Originally Posted By: 4rest
glupie zasady nhl pomagaja im strasznie. najslabsza dywizja i najwiecej meczy w tym obrebie.

Co do Detroit. wygrali z Anaheim, wygrali z Nashville. wygląda więc że grają po Presidenta. jak dla mnie to tragiczne bo są niczym mysz ślepo idąca do sera ułożonego na pułapce. wygrają konferencje i co? ano to że zmierzą sie z Calgary i odpadną w pierwszej rundzie. zwolennikiem Flames nie jestem więc...cisza.

Carolina vs Tampa - Carolina 1.666 (ot+so)
obie ekipy walczą o playoff. zadecyduje dyspozycja dnia + mam nadzieje atut własnego lodowiska.
Carolina vs Tampa
Carolina vs Florida
Carolina vs Tampa
poziom 1 z 3

Do góry
#1096766 - 31/03/2007 05:47 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: SJS]
vonseb Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/04/2002
Na dzisiejsza noc zagralem 3 meczyki:
Detroit - dallas 1
San Jose - Phoenix 1
i przde wszystkim
Florida - Washington 1
Ostatnia szansa Panter na play-offy . Szanse nie za duze , ale warto powalczyc zwlaszcza ze Washington w slabiutkiej dyspozycji

Do góry
#1097319 - 31/03/2007 18:24 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: 4rest]
sakuraba83 Offline
member

Meldunek: 30/11/2006
Jesli ktos pisze o zmeczeniu bo dzien wczesniej gral jakis zespol to chyba sie nie zna na tym sporcie

Niestety Red Wings`om zabraklo poweru w ostatniej tercji i dali sobie strzelic 3 bramki.

Na dzien dzisiejszy calkiem fajnie zapowiada sie mecz:

Montreal Canadiens - Buffalo Sabres

Licze ze zawodnicy z Kanady wykorzystaja swoja szanse i wygraja to spotkanie. Dla nich teraz kazdy punkt jest na wage zlota i mecze przed wlasne publicznoscia powinni wygrywac. Aby zabezpieczyc sie przed strata pieniedzy przy remisie obstawie dzisiaj zwyciestwo gospodarzy i proporcjonalnie do tego remis w tym spotkaniu, tak abym w przypadku remisu byl na zero.

Pozdrawiam

TYP: 1, x

Do góry
#1097356 - 31/03/2007 18:48 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: sakuraba83]
4rest Offline
addict

Na pewno RED WINGS nie przegrali bo zmeczyli sie dzien wczesniej. Ludzie prosze was, ale nie piszcie takich rzczy \:\)
Aha. Do nicpoń....W tych zasadach jest dziwne to , ze zespol rozgrywa duzo spotkan z zespolami ze swojej dywizji , a moze wogole nie zagrac z zespolem z innej konferencji (dopiero w finale np. \:\) ) to sa te glupie zasady, ktorych w nhl nie chca zmienic. jakis czas temu przeciez bylo spotkanie , wktorym poruszali rozne kwestie, aby ulepszac lige, ale w tym przypadku postanowili pozostawic wszystko bez zmian \:\) no nic. to tyle. pzdr. \:\)

Do góry
#1097806 - 31/03/2007 21:25 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: 4rest]
Homraj Offline
old hand

Na pewno RED WINGS nie przegrali bo zmeczyli sie dzien wczesniej. Ludzie prosze was, ale nie piszcie takich rzczy \:\)

heh taka już mentalność narodu. Polacy muszą mieć wszystko jasne i na wszystko odpowiedź:
- czemu Detroit przegrali prowadząc 3-0?
+ bo nie mieli sił

- czemu Agassi wygrał super dramatyczną batalie z Baghdatisem (5 setów, skurcz Cypryjczyka) podczas swego ostatniego zawodowego turnieju?
+ bo Baghdatis sprzedał mecz (nie wymyśliłem tego. tak pisano nawet i tutaj)

wszystko musi być jasne. to nic że następnego dnia Andre przegrał 0-3 ze stosunkowo słabym Beckerem.
Pewnie skończyła sie kasa i nie było już za co kupić kolejnego spotkania. ;\)
Inna sprawa to fakt że w Polsce jest duże (ogromne) przyzwolenie na tego typu sprawy. Jeśli komentatorzy/dziennikarze mówią że ktoś tam słabo skoczył bo jest już zmęczony sezonem to ludzie chcąc nie chcąc wyrabiają sobie nawyk sięgania po takie właśnie argumenty. Piłkarze są zmęczeni bo grają jeden mecz w tygodniu, siatkarze są zmęczeni bo też grają raz w tygodniu a sezon przecież długi- całe 18 gier , tenisiści są zmęczeni i ogólnie wszyscy są zmęczeni
'Komentatorzy znawcy' dają też przyzwolenie samym sportowcom (chodzi mi tu ciągle o realia Polski). Padam jak pytają ich np. czy porażki nie są może spowodowane zmęczeniem sezonem? hahaha a co taki zawodnik ma niby odpowiedzieć? przegraliśmy bo jesteśmy słabi? więc powie- no tak, mnie już troche bolą plecy a Janka brzuch.
W MLB chłopcy zapieprzają dzień w dzień grając 162 mecze sezonu zasadniczego i jakoś nie spotkałem sie jeszcze by ktoś, czy oni sami zasłaniali sie zmęczeniem.
Jako że nie należy popadać w skrajności (sie powtarzam)- sport nie jest oczywiście w 100 procentach czysty a taki czynnik jak zmęczenie też czasem daje o sobie znać.

Aha. Do nicpoń....W tych zasadach jest dziwne to , ze zespol rozgrywa duzo spotkan z zespolami ze swojej dywizji , a moze wogole nie zagrac z zespolem z innej konferencji (dopiero w finale np. \:\) ) to sa te glupie zasady, ktorych w nhl nie chca zmienic. jakis czas temu przeciez bylo spotkanie , wktorym poruszali rozne kwestie, aby ulepszac lige, ale w tym przypadku postanowili pozostawic wszystko bez zmian \:\) no nic. to tyle. pzdr. \:\)

In the regular season, each team plays 82 games; 41 games at home and 41 on the road. Teams play 32 games within their division, 40 games against non-divisional intra-conference opponents and 10 inter-conference games (1 game against each team in two of the three divisions in the opposite conference).
10 meczy z zespołami z przeciwnej konferencji dla kazdej ekipy i to w regular season. \:\)
Częste gry w obrębie własnej dywizji są normą dla US sports. Obecnie Central zachodu jest słaba (zgoda) ale w przyszłym roku może być najmocniejsza. wszystko sie zmienia. Detroit zagra jeszcze z Chicago i Columbus. W myśl przepisu mówiącego mniej więcej- many intra-division games are scheduled toward the end of the season, anticipating the possibility of close divisional races and heightened fan interest. - taki terminarz wydaje sie być jak najbardziej na miejscu. Po to są dywizje żeby była dodatkowa rywalizacja.
Dla mnie obecny podział gier jest optymalny. Nie znaczy to wcale, że ktoś nie może być innego zdania. \:\) Czepiłem sie tylko dlatego iż nie wiedzialem co masz dokładnie na myśli pisząc 'głupie zasady'.
na Detroit i tak przyjdzie czas. Kiedyś Colorado nie miało rywala w dywizji, dzisiaj nie wchodzą do playoff...
normalne

pozdrawiam
świetny mecz Vincenta ;\)

Do góry
#1099008 - 01/04/2007 02:56 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: Homraj]
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
NHL to najlepsza liga świata, to fabryka w którą są "wpompowywane" i z której są "wysysane" olbrzymie pieniądze i nie jedna mądra głowa kombinowała nad tym interesem żeby się kulał i dawał radochę ludowi pracującemu miast i wsi. O ile w końcówce sezonu znajdują się mądrale, którym wydaje się, że potrafią przewidzieć wynik, to na starcie sezonu mało kto odważy się na wytypowanie faworytów poszczególnych Dywizji. Jest to liga wyrównana i nie ma w niej rzeczy niemożliwych, no może wynik 20:0 to raczej nie wchodzi w rachubę, ale wszystko poniżej, jak najbardziej. Typerzy używają różnych określeń i każdy szuka w swojej głowie argumentów aby dodać sobie wiary w typ, więc panowie nie naśmiewajcie się i nie potępiajcie tych, dla których domniemane zmęczenie to powód, aby zagrać przeciwko danej ekipie. Jednych meczy 100 m innych 3000 m, a jeszcze inny potrzebuje maratonu.

Do góry
#1099949 - 01/04/2007 19:23 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: lemex]
Homraj Offline
old hand

Originally Posted By: lemex
Typerzy używają różnych określeń i każdy szuka w swojej głowie argumentów aby dodać sobie wiary w typ, więc panowie nie naśmiewajcie się i nie potępiajcie tych, dla których domniemane zmęczenie to powód, aby zagrać przeciwko danej ekipie. Jednych meczy 100 m innych 3000 m, a jeszcze inny potrzebuje maratonu.

pełna zgoda i ani przez chwile tego nie neguje.
ja pisałem o stanach pomeczowych. ;\)

Carolina 2.20 (ot+so)
poziom drugi i ostatni
wcześniej myślałem o trzech poziomach ale zmieniam zdanie. sytuacja obrońców Stanleya jest już na tyle dramatyczna że jeśli dzisiaj nie wygrają to żegnajcie playoffs.
Co można więcej powiedzieć? 3 ostatnie mecze = padlina. Florida juz praktycznie bez realnych szans (super minimalne). Ostatni poziom nie oznacza oczywiście że pakuje w ten mecz wszystkie pieniądze. Po prostu musze sie wycofać jeśli dzisiaj przegrają (bo kto wie czy w takim wypadku jeszcze ugrają cokolwiek).
Spotkanie o bardzo przyjemnej porze- zapowiada sie kolejny ciekawy wieczór z NHL.

Kaberle Plays the Hero

Do góry
#1101145 - 02/04/2007 01:16 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: Homraj]
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
Moim zdaniem Nicponiu, Carolina w tym sezonie nie "złapie się" do PO, bo ich szanse są doprawdy minimalne, chociaż Toronto,Montreal i NYRangers będą wzajemnie "rwać" sobie punkty, a 92 oczka w tym sezonie to za mało, aby zagrać dłużej niż do 8 kwietnia. Co prawda mecz Columbus-Detroit już się rozpoczął, to dla mnie ten mecz jest najważniejszy dzisiejszego wieczora, bo sądzę,że tylko Detroit może zagrodzić drogę Bizonom i "skasować" Puchar Ligi. Mają bardzo korzystny terminarz i mecze z przeciętnymi rywalami.
Kolejny mecz, który upatrzyłem sobie to New Jersey-Boston. Boston obserwowałem wczorajszego wieczora i ich nadmierna agresja i skłonność do gry w osłabieniu, jeśli będzie ona podobna jak wczoraj, to zostanie obnażona i NJ będzie bardziej skuteczne niż wczoraj Atlanta. NJ walczy o dobrą lokatę w Play Off-ach i handi w postaci czwartego meczu na swoim lodzie to "kąsek" o który warto powalczyć.
Meczem kolejki jest oczywiście potyczka NYRangers-Toronto i dla mnie jest to mecz na klasyczny remis i nie ma sensu szukać tutaj jakiegokolwiek uzasadnienia, bo jedni jak i drudzy walczą o to samo. Najlepszym rozwiązaniem dla obu ekip byłoby OT i w nim wygrana Toronto, ale to tylko takie sobie moje pisanie scenariusza. Swój typ jednak oprócz wspomnianego OT poszerzę o ilość strzelonych goli.
Typ: Under 5,5

Do góry
#1105917 - 04/04/2007 00:33 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: lemex]
zmudaRTS Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 13/01/2005
Na dzisiaj Montreal-boston 1 1,6
Toronto-Phily 1 1,5
kursy mizerne ale gospodarze walcza o play offy i nie widze innego wyniku niz zwyciestwa ich.

Do góry
#1107203 - 04/04/2007 06:41 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: zmudaRTS]
Homraj Offline
old hand

zmudaRTS napisał krótko i na temat.

W Kanadzie już ostrzą sobie ząbki na kończące sezon starcie Toronto vs Montreal. Ma to być w zamysle mecz decydujący o playoff. Żeby tak było rzeczywiście, obydwie ekipy muszą wygrywac wcześniejsze spotkania.

Toronto (60 min) 1.571
Liście graja z najgorszą drużyną w lidze. Po laniu od Rangers trzeba teraz spokojnie i pewnie wygrać z Flyers.
Z obozu Philly: Mike Richards and Scottie Upshall made the trip to Toronto but it is unknown if either will play. Both are still recovering from injuries, Upshall to his collarbone, and Richards to his shoulder. Denis Gauthier (sprained wrist) will not play and neither will Randy Jones, who took a puck in the eye yesterday morning in practice.
porażka będzie kompromitacją i być może końcem marzeń o postseason.
póki co wygląda mi to na zwykłego singla.

Do góry
#1113653 - 06/04/2007 18:22 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: Homraj]
Giertyszek Offline
Inwestor

Meldunek: 07/12/2004
Panowie, dzis Tampa Bay potrzebuje wygranej do tego zeby zapewnic sobie PO czy wystarczy jej 1pkt?

Do góry
#1113686 - 06/04/2007 18:38 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: Giertyszek]
4rest Offline
addict

Originally Posted By: Giertyszek
Panowie, dzis Tampa Bay potrzebuje wygranej do tego zeby zapewnic sobie PO czy wystarczy jej 1pkt?
beda grali tak , zeby wygrac. Go Vini go \:\)

Do góry
#1113692 - 06/04/2007 18:42 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: 4rest]
maly.gh Offline
enthusiast

Meldunek: 06/08/2006

tampa walczy o wygraną swojej konferencji z atlanta , ma 1 pkt.straty do niej i ostatni mecz grają między sobą

Do góry
#1113703 - 06/04/2007 18:48 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: maly.gh]
Giertyszek Offline
Inwestor

Meldunek: 07/12/2004
Originally Posted By: maly.gh

tampa walczy o wygraną swojej konferencji z atlanta , ma 1 pkt.straty do niej i ostatni mecz grają między sobą

dzięki za info czyli na dzis warto próbowac tampę

Do góry
#1113731 - 06/04/2007 18:57 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: Giertyszek]
maly.gh Offline
enthusiast

Meldunek: 06/08/2006
Originally Posted By: maly.gh

dzięki za info czyli na dzis warto próbowac tampę

powinni wygrac, ja gram . wygranie dywizji gwarantuje roztawienie z nr.3

Do góry
Strona 6 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >

Moderator:  rafal08