Strona 5 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >
Opcje tematu
#1057730 - 18/03/2007 22:54 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: Kibickrk]
Homraj Offline
old hand

Meldunek: 20/08/2006
Colorado 2.10 (so+ot)
nie ma nawet o czym mówić. gram ich przez kolejne 3 spotkania (San Jose, Edmonton, Edmonton). strata do Calgary coraz mniejsza- 6 punktów przy jednym meczu mniej i 2 bezpośrednie starcia z Płomieniami pod koniec sezonu. kalendarz pozostałych gier też lekko na korzyść Avalanche (przynajmniej teoretycznie).
na dzień dzisiejszy to poziom 1 z 3 ale w zależności od wyników przewiduje tu pewne modyfikacje.

czy wygrają z San Jose nie wiem. popularni Losers dają mi jednak duże poczucie bezpieczeństwa.

Do góry
Bonus: Unibet
#1059008 - 19/03/2007 17:14 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: Homraj]
koivu Offline
member

Meldunek: 06/06/2006
Witam.
Jak remis w NHL może być pewniakiem to to jest pewniak.
New York Rangers - Pittsburgh Penguins X 4.00
Pitsburgh ostatnio remisuje bardzo często(7 z ostatnich 10 meczów).Podobnie NYR 6 z 10. Wydaje się że juz remisów nie powinno być. Ale teraz nikt nie odpuści a jeden punkt stracony może decydowac o awansie do play off.

Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 2 1.80
Edmonton odpuściło całkowicie .Orki walczą o jak najwyższą pozycję i raczej bedzie pełna koncentracja.

Do góry
#1059428 - 19/03/2007 18:59 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: koivu]
lemex Offline
veteran

Meldunek: 12/12/2002
Remis to taki sam typ jak 1 czy 2, a nawet lepszy, bo przez jakiś czas jest wygrany. Fakt, że NYR musi ciułać punty jest nie zaprzeczalny, ale i Pittsburgh nie może ich trwonić lekką ręką. O ile dla NYR to gra o PO, to dla Pingwinów o "zajęcie" jak najdogodniejszego przyczółka w meczach Play Off. Według mnie tu kryje się zagadka, czy Pingwiny przypuszczą atak na pozycję lidera Dywizji, czy zadowolą się lokatą 4-8. Próbuję dobrać im "najwygodniejszego" rywala, bo na dzień dzisiejszy skazani są na Ottawę i to w wariancie 4 wyjazdów. To chyba nie za bardzo wygodny rywal dla dobrze grających w tym roku Pingwinków. Obawiam się tego meczu i wydaje mi się, że Under 6 może się zdarzyć, bo na wytypowanie zwycięzcy nie potrafię się zdecydować.

Do góry
#1060445 - 19/03/2007 22:46 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: lemex]
Hans Offline
old hand

Meldunek: 21/09/2005
EDMONTON - VANCOUVER 1+ot+sh \:p
Jak sie bawić to sie bawić, za 2.82 można spróbować. Oni grają teraz 4 mecze u siebie, rywale mocni, ale każda kolejna porażka będzie nasilać kompromitacje tej drużyny. Kompromitacja przed własną publiką? 14 porażek z rzędu? Możliwe, ale jestem pewny że postarają się do tego nie dopuścić ;\)

Do góry
#1062111 - 20/03/2007 17:42 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: Hans]
koivu Offline
member

Witam
Wczoraj już zacierałem ręce a tu nagle Jagr i sedziowie zepsuli mi noc.
Na dziś zagram:
Calgary Flames - Detroit Red Wings 1 2.30
Calgary to potęga we własnej hali.Detroit to natomiast najlepszy team ligi. Wahałbym sie ztym typem gdyby miał grać Zettenberg.Linia ognia Red wings z Filipulą okazuje sie gorsza od 2 lini z Langiem i Hudlerem.A Szweda jest bardzo cięzko zastąpić bo jak on zaczyna grać na maksa z Datsiukem w 3 tercji to jest dym. Calgary ostatnio u siebie nie wygrywało ale widmo zbliżajacych się lawin bedzie mobilizowało.

W każdym z pozostałych meczów postawił bym remis.

Do góry
#1062584 - 20/03/2007 19:26 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: koivu]
lemex Offline
veteran

Tak to już jest z tym NHL,że już jesteś w ogródku, już witasz się z gąską, a tu bęc.....
Calgary "załapało doła" i od 6 meczy nie wygrali w reg.czasie(3 ostatnie mecze to porażki 2:4,2:4 w domu i 2:3 wyjazd), do tego dochodzi "oddech pędzącej Lawiny". Czy to zmobilizuje ich aż tak bardzo, że "postawią" się Czerwonym Skrzydłom? Detroit stanie przed kolejną szansą(jako druga ekipa w lidze) na "zaliczenie" 100 pkt. Za pierwszym razem na drodze stanęli chłopcy z Vancouver(4:1) i czy tym razem Kanadyjczycy znowu oddalą ten moment i świętowanie z tej okazji zostanie przesunięte na jeden z meczy domowych: z Columbus, z St.Louis czy może z Anahaim? Jeśli chodzi o moją wizję wydarzeń, to układ najbliższych gier Red Wings sprzyja im i mają olbrzymią szansę objąć prowadzenie nie tylko w Dywizji, ale i w Konferencji, ba nawet w całej Lidze. Stąd mój typ, który zresztą koivu, również Tobie przy pewnym zbiegu okoliczności da wygraną.
Typ: Detroit przy handi +1,5

Do góry
#1063218 - 20/03/2007 22:02 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: lemex]
Hans Offline
old hand

MONTREAL - BOSTON 1+ot+sh
najbliższe 3 mecze dzisiejszych gospodarzy dają odpowiedź na pytanie czy wjadą do play off...

NY ISLANDERS - TAMPA BAY under 6,5
Wyspiarze coś ostatnio lubią postrzelać, a raczej potracić sporo bramek. Ranga tego spotkania wysoka, a więc jak zwykle w takim przypadku licze na zacięte spotkanie z małą ilością goli.

Do góry
#1064591 - 21/03/2007 15:11 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: Hans]
sakuraba83 Offline
member

Meldunek: 30/11/2006
witam,

Patrze sobie na tabele Eastern Conference i zatanawiam sie kto zostanie w grze, a kto bedzie mial wczesniejsze wakacje. Glownymi bohaterami tej walki sa Tampa Bay, New York Rangers, New York Islanders, Montreal, Toronto, Carolina. Bardzo jestem ciekawy zdania szanownych graczy tego forum legitymujacych sie duzo wiekszym doswiadczeniem ode mnie. Moim zdaniem warto bedzie grac na Caroline, maja dobry rozklad jazdy i powinni zalapadc sie na tegoroczne playoffy:)Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie.

Do góry
#1065573 - 21/03/2007 18:26 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: sakuraba83]
koivu Offline
member

Witam
Wczoraj Calgary wygrało jedną bramką i ja i Lemex mieliśmy powody do zadowolenia. Nawiasem mówiąc postawiłem te dwa typy. To dobry sposób ubezpieczenia zakładu.

Edmonton Oilers - Colorado Avalanche 2 1.75
Ta wygrana Flames powoduje ze dziś Colorado musi wygrać. Jak nie to znowu bedzie 6pkt przewagi i tylko 9 spotkań do konca. Zawsze można szukać dziury w całym.Edmonton przeciez coś wygrac musi bo wyglada to tragicznie.Jednak jest tam straszny szpital. Zastanawia mnie jedynie bilans strzałow Oilersów z Orkami.Mecz byl o dziwo bardzo równy.

Buffalo Sabres - Washington Capitals (0:2)1 2.90
Postawie ten zaklad jak bede pewien ze Ovca nie bedzie grała. Jest na kilku listach kontuzjowanych .Jak nie ten mecz to jest jeszcze Dallas ale nie lubie grac przeciwko LA Kings bo prawie zawsze przegrywam.

Do góry
#1065676 - 21/03/2007 18:40 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: koivu]
crossmen Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2006
bardzo podoba mi się pościg colorado do play off - jedyna drużyna którą moga dogonic to płomienie - szkoda bo lubię obie te ekipy -
natomiast na lawinach można fajnie zarobic bo serię mają super -
koncówka sezonu jest super -
koivu - colorado masz na expekcie po 1,85
wrzuccie typy z drugiej konferencji bo tam jest ciasno w tych druzynach - a można na koniec zarobic

Do góry
#1066058 - 21/03/2007 19:45 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: koivu]
Homraj Offline
old hand

Originally Posted By: koivu
Witam
Zastanawia mnie jedynie bilans strzałow Oilersów z Orkami.Mecz byl o dziwo bardzo równy.

może jakimś tłumaczeniem jest (był) brak w składzie Vancouver Salo i Mitchella. Jednak mimo wszystko należało sie spodziewać takiego własnie 'równego meczu'. To już norma że Canucks praktycznie w każdym spotkaniu dostosowują sie do poziomu gry rywala i kończą wszystko na styk.

Co do Ovechkina:
Alex Ovechkin, suffering the after-affects of a Dan Boyle high-stick administered late in Sunday’s game with the Lightning, received 16 stitches in his lower lip and was sporting a full cage at practice on Tuesday. - takie info widnieje w przedmeczowej zapowiedzi więc raczej nie ma podstaw ku temu by rusin nie zagrał.

Do góry
#1066506 - 21/03/2007 20:58 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: Homraj]
lemex Offline
veteran

"Języczkiem u wagi" w tym sezonie dla Lawin może okazać się plama w postaci Oilers. Colorado zagra 2 mecze wyjazdowe z "oliwiarkami" w odstępie jednego dnia i w swoich planach zapewne nie zakładają, że mogą się na "oleju" poślizgnąć. Ja bym tego taki pewien nie był. Edmonton od 12 spotkań nie wygrał w regulaminowym czasie, a na dokładkę w 7 meczach w domu strzelili zaledwie 7 bramek, tracąc 21 +1 w OT. Mecze w Dywizji, to zawsze większa mobilizacja i proszę zwrócić uwagę, że jeśli Lawiny dwukrotnie pokonałyby Oilers, to staliby się jedyną ekipą, która wygrała wszystkie mecze w Edmonton. Nawet najsilniejsze w tej Dywizji Orki wespół z Dzikusami nie dokonali tej sztuki i tym bardziej trudno mi uwierzyć, że dokonają tego Lawiny, które w akcie desperacji próbują doścignąć Flames. Zerkając na listę INJURES łatwo zauważyć, że dominują na niej "defensorzy i centrzy". Tak więc, skoro linie obronne obu ekip są "przetrzebione", to moje stare oczy wypatrzyły szansę na Overa.
Typ: OVER

Jeśli miałbym dokonywać wyboru zwycięzcy wśród dzisiejszych par, to największe szanse według mnie maja Rangersi, ale z asekuracją wraz z OT. Nie tak dawno pisałem, że historia z "ciotami sezonu" może się powtórzyć i to nadane kiedyś określenie Islandersom może przykleić się do nich na dłużej, bo to obecnie sąsiedzi(NYR), czy nawet Montreal i ostatecznie Toronto mogą im się do tego wydatnie przysłużyć. Rangersi 27 lutego dokonali przełomu w swojej chwiejnej grze i od tego czasu dzielnie punktują zdobywając 17 punktów w 11 meczach. Czy ktoś chce mnie przekonać, że ekipa, która w końcówce sezonu zaczyna tak punktować nie myśli poważnie o PO? Po dzisiejszym meczu NYR czekają wyjazdy do:Bostonu, NYIslanders, Montrealu i Philadelphi - według mnie dzisiejszy mecz może mieć kluczowe znaczenie dla NYR i doda im wiary w końcowy sukces.
Typ: 1X

Do góry
#1066782 - 21/03/2007 22:03 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: lemex]
Hans Offline
old hand

EDMONTON - COLORADO 1+ot+sh
wiadomo...

NY RANGERS - PHILA over 5,5
hmm tu jakby bardziej na przełamanie pewnego trendu underowego panującego u Lotników w ostatnim czasie.

Pozdro ;\)

Do góry
#1066904 - 21/03/2007 22:57 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: Hans]
Homraj Offline
old hand

eghw zapomniałem o typie.
Colorado - Edmonton 1 (ot+so) 1.45 , poziom 1 z 2

powody właściwie te same co przed meczem z San Jose (gdzieś wyżej).

Originally Posted By: lemex
Czy ktoś chce mnie przekonać, że ekipa, która w końcówce sezonu zaczyna tak punktować nie myśli poważnie o PO?

no własnie. a skoro myślą to łatwiej bedzie zdobywać punkty w dwumeczu z Edmonton niż z Vancouver. Kiedy wygrają Oilers to już tylko ich problem. Obydwu meczy i tak nie zgarną.

--------
Go Nucks Go !!

Do góry
#1067492 - 22/03/2007 16:53 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: Homraj]
crossmen Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2006
witam fanów nhl -
poddaję pod dyskusję taki patent , w związku z tym , że do końca rozgrywek ok. 9 kolejek zacząc progresje na wszystkie drużyny , które mają szanse na play off a w tej chwili mają niewielką stratę do premiowanego miejsca gwarantującego grę w decydującej rozgrywce o mistrzostwo . oczywiście na zwycięstwo progresja .
super idą lawiny do tego dodac płomienie
a w drugiej konferencji jest tego więcej
ciekaw jestem też jak buki zareagują kursami czy będą mocno obniżone
pozdro
co o tym sądzicie ?

Do góry
#1071153 - 23/03/2007 19:09 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: crossmen]
sakuraba83 Offline
member

Meldunek: 30/11/2006
Anaheim Ducks - Dallas Stars

Kaczory, kaczory cos ostatnio slabiutko? Chyba jest taka tendencja w tym zespole, ze nie potrafia sie spiac na mecze z teoretycznie slabyszmi rywalami. W ostatnich pieciu meczach az trzy porazki z takimi "potegami" nhl jak Phoenix Coyotes, Los Angeles Kings czy Columbus Blue Jackets. Druzyna z Anaheim zmienia jednak swoje oblicze, gdy gosci zespole mocniejsze, liczace sie w tegorocznych rozgrywkach. Licze, ze tak bedzie dzisiaj i ze moj kapital zostanie jutro przemnozony przez bardzo ladny kurs 2,0 (betway). Jako ze dzisiaj czeka mnie ciezka studencka impreza licze na mile, lagodzace przebudzenie dnia jutrzejszego. Dla zabezpieczenia zakladu postawie takze na remis w tym meczu stawke taka, aby w razie remisu byl zwrot postawionego kapitalu- przezorny zawsze ubezpieczony.

Jako ze chce postawic dosc spora jak na moj budzet kase prosilbym o krytyczna opinie tego meczu. Z gory dziekuje i pozdrawiam wszytskich forumowiczow.

TYP 1 + zabezpieczenie x

Do góry
#1071991 - 23/03/2007 23:19 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: sakuraba83]
zmudaRTS Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 13/01/2005
Nie graj Anaheim,wczoraj przegrali z Phoenix,odpuscili sobie lige maja pewne playoffy.

Do góry
#1074422 - 24/03/2007 08:12 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: zmudaRTS]
Tfete Offline
journeyman

Meldunek: 08/03/2007
Amerykańska liga NHL.
Do końca sezonu zasadniczego pozostało 8-9 meczy.
W Edmonton Oilers nadal jest kontuzjowanych 9 graczy (w Colorado 5 hokeistów). Trwa ich seria porażek, która wynosi już 12 meczy zrzędu (tylko raz ulegli po dogrywce) i na pewno atmosfera w zespole nie jest najlepsza.
Drużyna Colorado Avalanche przystąpi w całkiem odmiennych nastrojach do mecu, gdyż wygrali oni 9 z 10 ostatnich meczy i zachowują wciąż szanse na playoff.
Dwa dni temu gospodarze juz podejmowali hokeistów z Colorado i przegrali 1:5. Dzisiaj uważam, że scenariusz się powtórzy, ponieważ forma i motywacja jest po stronie gości, którzy zacięcie walczą o miejsce dające im awans do playoff.
24 marca z Colorado i 25 marca z Nashville hokeiści z Edmonton będą żegnać ligę na własnym lodowisku, ponieważ resztę spotkań zagrają na wyjeździe (6 meczy).
Nigdzie indziej jak nie przed własną publicznością gospodarze powinni szukać zwycięstwa by przerwać serię porażek, bo póżniej na wyjazdach może być znacznie trudniej. Pomimo wszystko stawiam na kolejne zwycięstwo gości.

Do góry
#1093238 - 30/03/2007 03:14 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: Tfete]
lemex Offline
veteran

Phoenix-Colorado
Lawiny były(są)bliskie dokonania prawie cudu. Wieloletnie obserwacje sezonów NHL nie pozwalają mi jednak uwierzyć, że "cud" może się ziścić i Płomienie pozwolą "wysadzić się z kozła". Lawiny są w stanie odrobić 4 pkt, pod warunkiem, że wygrają 2 razy bez OT z Calgary, ale to może być za mało i na dodatek liczyć na decydujące rozstrzygnięcie w ostatnim dniu sezonu, to zbyt wiele jak na rozkołatane nerwy chłopców z Colorado. Do rozegrania zostały mecze:
Phoenix-Colorado
Minnesota-Calgary
Colorado-Minnesota
Vancouver-Calgary
Calgary-Colorado
Vancouver-Colorado
San Jose-Calgary
Colorado-Nashville
Calgary-Edmonton
Colorado-Calgary

Dla mnie sprawa jest jasna i osobiście nie mam złudzeń, co do awansu Lawin do PO. Ostatni mecz z Orkami u siebie załatwił sprawę i chyba powietrze "uszło z kotła", choć wielu typerów w tym spotkaniu będzie doszukiwać się meczu ostatniej szansy, bo przecież Płomienie mogą "popłynąć" w Minnesocie.
Typ:1

Do góry
#1093385 - 30/03/2007 03:44 Re: NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....cz. 8 [Re: lemex]
Killa Boom Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/01/2005
Minnesota - Calgary

Przedwczoraj w reg. czasie gry 0-0 co się bardzo rzadko zdarza. Oprócz tego w marcu te drużyny grały ze soba jeszcze dwa razy , 4-2 i 1-2 . Calgary 4 undery z rzędu przy lini 5,5 . Z kolei Minnesota w 10 ostatnich meczach 3 x over (za każdym razem minimalnie , 6 bramek). Po za tym , może to już nie będzie dla Was argumentem , ale kiedy widzę taką parę drużyn , nie mając dostępu do statystyk i tak dałbym under \:\) taki sentyment do underów pewnych drużyn (faworytem jest i będzie Dallas ;\) Co prawda dziś linia 5 (przynajmniej w Bwin),ale zagram to śmiało , tak więc under 5 @ 1.87 bwin

Boston - Pittsburgh

Wydaje mi się , że im bliżej końca sezonu zasadniczego tym częściej obie drużyny notują undery , zwłaszcza , że tak jak dziś praktycznie zawsze linia ustawiona jest na poziomie 6 . Ostatnio Boston zawiódł mnie tylko w meczu z Rangersami , kiedy stracił 6 bramek w 2. tercji , a w 3ciej nie tracąc żadnej , wtedy także linia była na poziomie 6 . Meczu z Montrealem nie miałem (całe szczęście) okazji zagrać. Kilka dni temu padł w Pittsburghu między tymi drużynami wynik 5-0 . Co za tym idzie przy lini 6 i kuszącym kursie , myślę , że warto zagrać under 6 @ 2.1 bwin

Do tego dorzucam St. Louis z X , komentarz zbędny , może i Edmonton coś zdziała ale nie w regulaminowym czasie gry \:\)

one!

Do góry
Strona 5 z 7 < 1 2 3 4 5 6 7 >

Moderator:  rafal08