Le stade Jean Laville Gueugnon - Grenoble He, (J) ja też raczej opieram się na statystykach. Chyba, że wiadomo o jakichś znaczących absencjach, tudzież klęskach żywiołowych. To czy żona(panna) jakiegoś piłkarza złamała paznokieć lub nie wie do jakiego świerszczyka pozować mało mnie obchodzi.
Obie ekipy mają tylko teoretyczne szanse na awans do Ligue 2. Musiałyby sie ostro sprężyć i liczyć na potknięcia ekip przed nimi. Gueugnon jest na dziewiątej pozycji, a Grenoble na dziesiątej z jednym meczem zaległym. Tracą do trzeciego Strasbourga(też zaległy mecz w zapasie) odpowiednio po 14 i 15 pkt. W związku z tym nie zabardzo wierzę na doścignięcie czołówki, ale to jest piłka i w dodatku francuska.
U siebie w 15 spotkaniach
Gueugnon zdobyło
26pkt.,
8L 2dL 5L.
Grenoble na wyjeździe w 14 meczach wymęczyło tylko
10oczek,
1W 7D 6L. Ostatnie pięć meczów gospodarzy u siebie to cztery zwycięstwa, jeden remis. Goście na wyjeździe dwa razy baty i trzy remisy.
Gueugnon ostatnio wygrywa z
Grenoble co drugi sezon i właśnie dzisiaj jest ich pora.
Najbardziej do postawienia na gospodarzy skłoniło mnie to, że łynęli ostatnio Le Havre i Chateauroux, a goście wyjechali na taczkach z Ajaccio i Brestu. Chociaż i tak będzie remis stawiam na
Gueugnon. Lubię ich, wierzę w nich i tyle.
Gueugnon - Grenoble
Typ: 1
Kurs: 2,15
Sponsor: BAH