#1050672 - 16/03/2007 16:47
Re: Orange Ekstraklasa - 18 kolejka (16-18.III)
[Re: drfocus]
|
old hand
Meldunek: 02/03/2007
|
Ingorator: Nigdzie nie pojawilo sie takie info jedynie Wyborcza cos skrobnela ze moze czas dac szanse Włodarczykowi i tyle ale nikt z Legii nigdzie nie podal / nie napisal ze Wlodarczyk ma zarac w 1 skladzie. Piotr Włodarczyk powinien grać w podstawowym składzie Legii. Tak uważają eksperci "Gazety", ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) Pomylslalem 2 razy zanim napisalem tego posta. Proonuje innym tez to czasem zrobic bo widze kolko wzajemnej adoracji.
|
Do góry
|
|
|
|
#1050675 - 16/03/2007 16:48
[Re: Sobol]
|
old hand
Meldunek: 02/03/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1051043 - 16/03/2007 18:49
[Re: Sobol]
|
veteran
Meldunek: 02/05/2003
|
Arka-Pogoń Arka po wtorkowym wystepie w pucharze wrocila z dlugiej wycieczki (wczesniej Krakow) do Gdyni i w koncu rozegra 5 kolejnych spotkan u siebie,do tego mogli sie nareszcie przywitac z prezesem M ![hura](/forum/images/graemlins/default/hura.gif) W druzynie nie ma kontuzji ,pauzuje za kartki Kowalski ale to jest plus dla zespolu gdyz na swoja nominalna strone wroci obronca Sokolowski ,ktoremu ciezko wrzucalo sie z lewej strony, a na lewej obronie zagra Kalousek (bardzo szybki z dobrym dryblingiem) Tak wiec o wspomaganie skrzydel mozna byc spokojnym . Trener Stawowy troszke przemeblowal sklad i w obronie wystapi boski ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) Sobieraj i Przytula ,ktory byl juz sprawdzany na tej pozycji i wygladalo to dobrze. W pomocy Mazurkiewicz, ktory zagra defensywnego pomocnika oraz Lawa i Moskalewicz, w ataku Wroblewski ,Wachowicz,Dziedzic . Ustawienie mocno ofensywne i tak naprawde nie ma kto bronic ale na Pogon powinno to wystarczyc , to Arka bedzie atakowac ![grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) . Wyjsciowa 11 Arki Witkowski-Sokolowski,Sobieraj,Przytula,Kalousek-Mazurkiewicz,Lawa,Moskalewicz,Wroblewski,Wachowicz,Dziedzic Komplet publicznosci ,zapowiadane ochlodzenie i deszcz powinno wystarczec na brazyliane ,jedynie mozna sie obawiac Ediego i Majdana ![piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif) Arka 1 under 2,5
|
Do góry
|
|
|
|
#1052209 - 17/03/2007 00:44
[Re: Domingos]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/01/2006
|
Ja myślę, że o meczu w Belchatowie zostało już dużo napisane Dziwi mnie natomiast to, że tak małe jest zainteresowanie meczem Lech - Korona, które zapowiada się pasjonująco. Poznańska Lokomotywa na razie stoi na stacji i pot z niej spływa. Dwa mecze i skromny punkcie z Wisłą, tyle tylko, że nie tą z Krakowa, a z Płocka Kiepściutko, bo Kolejorz miał "pójść za całość" i włączyć się do walki o mistrza. Nie on jeden ![laugh \:D](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) Korona punktów nie gubi i wobec słabszej postawy Legii i Wisły Kraków wydaje się jednym z najpoważniejszych kandydatów do końcowego triumfu, jeśli nie najpoważniejszym. Złocisto-krwiści starają się grać ofensywną i szybką piłkę, choć nie zawsze im to jeszcze wychodzi. Wydaje się, że poprawili grę w obronie, choć trudno stwierdzić to jednoznacznie, bo przeciwników nie mieli z najwyższej półki, a parę razy im się upiekło ( że nie stracili bramki ) Atutem Korony jest szeroka kadra. Można powiedzieć, iż trener Wieczorek ma po dwóch równorzędnych zawodników praktycznie na każdą pozycję. Jest to także wadą, bo Wieczorek nie zawsze z tych puzzli potrafi złożyć właściwy zespół. To w jakiejś części odbija się na płynności, a w dalszej kolejności odbije się na atmosferze, bo złocisto-krwiści nie sięgają po nieopierzonych młokosów, ale po graczy, którzy cos tam już osiągnęli i ławy nikt na dłuższą metę grzać nie będzie chciał. Ja na domiar tego dostrzegam brak konsekwencji w budowie zespołu, czasem dobre ogniwa zastępuje się gorszymi. Korona rownież ma kłopoty ze skutecznością, bo sytuacji stwarza dużo, gorzej z ich wykończeniem, bądź nawet z dograniem ostatniej piłki. Patrząc chłodnym okiem na zespół, można odnieść wrażenie, że drużyna jest wiecznie w budowie, że Wieczorkowi wciąż coś nie pasuje, wciąż coś nie trybi, stąd nieustanne poszukiwania i zmiany. Korona na razie nie straciła bramki, ale też nie strzeliła ich dużo ( 2 x 1:0 ) a jest to zespół o inklinacjach ofensywnych. Lech z całą pewnością nie gra tego co potrafi, zwłaszcza u siebie. Lechici zablokowali się po remisie w Płocku, który należy uznać za porażkę. Zgubione na starcie punkty oznaczają praktycznie to, że droga Kolejorza do europejskich pucharów wiedzie poprzez Puchar Polski. Nie znaczy to, że Lech odpuści ligę, bo Smuda i piłkarze muszą pokazać, iż są na dobrej drodze, że potrafią wygrywać z najlepszymi. Mecz z Koroną jest takim spotkaniem i jestem pewnien, że Kolejorz nie będzie juz taki spięty, jak w meczu z Groclinem i pokaże, na co go stać. A stać go na wiele, a już na pewno na pokonanie Korony Mój typ: 1
|
Do góry
|
|
|
|
#1052925 - 17/03/2007 09:55
[Re: rene]
|
old hand
Meldunek: 17/01/2006
|
Lech - Korona Dodam tylko,ze bedzie to mecz uwieczajacy 85-lecie Kolejorza i oba zespoly zagraja w strojach retro! Atmosfera jak zwykle na trybunach bankowa! Zastanawia mnie tylko jedna rzecz: Lech za wszelka cene chcialby dostac sie do europejskich pucharow,a po dwoch wiosennych meczach wydaje sie,ze jedyna droga do tego prowadzi juz przez PP. A w PP jak wiadomo Lech gra z Korona, ktora takze pragnie pucharow,a w lidze sa w znakomitej sytuacji by to osiagnac,wiec kto wie czy Lech nie odda kolejnych cennych punktow Koronie w zamian za awans w PP. To sa tylko domysly i moze okaza sie bezpodstawne,ale warto sie zastanowic. Jako fan Kolejorza uwazam,ze atmosfera zwiazana z obchodami 85-lecia klubu wraz z dopingiem sprawi,iz Lech sie przelamie i wygra, sprawiajac sobie lekka przewage psychologiczna przed rewanzem w PP. Dla mnie no bet,ale jesli juz cos stawiac to na Poznan ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) (z taka publika dadza rade). Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1052973 - 17/03/2007 10:34
[Re: ryzy9]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/10/2005
|
Górnik Zabrze - Górnik Łęczna Śmiem twierdzić, że to spotkanie będzie jednym z najsłabszych widowisk tej kolejki i myślę, że to nikogo nie zdziwi. Obie drużyny nie zdobyły jeszcze bramki w rundzie wiosennej i nie wydaje mi się, że dzisiaj kibice zobaczą koncert bramek. W historii spotkań pomiędzy Górnikami nie padł jeszcze wynik remisowy i intuicja podpowiada mi, że po dzisiejszym meczu przerwie się ta passa "anty remisowa". Zabrze z nowym-starym trenerem Motyką, który ma coś do udowodnienia zarówno sobie, kibicom jak i władzą klubu. Ale nie oszukujmy się, że zmiana trenera od razu da pkty gospodarzom. Zawodnicy z Zabrza od 14 października 2006 roku nie wygrali meczu na swoim terenie, a piłkarze z Łęcznej nie wygrali jeszcze meczu na obcym terenie od początku sezonu. typ: Underowy remis nie będzie dla mnie żadną niespodzianką ![tongue \:p](/forum/images/graemlins/default/cry.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1053262 - 17/03/2007 13:41
[Re: pycio26]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/08/2004
|
Wisła Płock- Wisła Kraków 2O tym meczu już chyba wszystko zostało napisane ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Wisła (Kraków) napewno chce walczyć o mistrza, wynik z Arką uznaję jedynie jako wypadek przy pracy, strzelać bramki "Krakowianie" napewno potrafią, co pokazali w poprzednich spotkaniach, dzisiejszy mecz muszą (nie lubie za bardzo tego słowa) wygrać, by myśleć jeszcze bardziej realnie o mistrzowstwie kraju, a jestem niemal pewnien, że wciąż o tym myślą ![smile \:\)](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Sytuacja w tabeli nie jest aż tak zła, "czarny koń" Bełchatów, owszem uciekła na te kilka (7) punktów, ale już do drugiej w tabeli- Korony Kielce tracą tylko cztery punkty, tuż przd nimi ŁKS z dwoma pkt. przewagi, i dzisiaj Wisła Kraków wygrywając wskakuje przed właśnie ŁKS, myślę, że determinacja i wola walki, a także umiejętnośći i dobra postawa trenera przyniosą w tym spotkaniu zwycięstwo, a co za tym idzie trzy ważne punkty.
|
Do góry
|
|
|
|
#1055855 - 18/03/2007 11:36
[Re: wHiTe_StAr]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
[b]Belchatów - Legia[b/] Mecz prawdy dla obu druzyn. Dla Belchatowa bo wkoncu swoje umiejetnosci sprawdza z przynajmniej na papierze silna druzyna. Dla Legii bo to mecz ktory pokaze nam czy tak naprawde Legia bedzie sie liczyla jeszcze w walce o mistrza. W Legii juz mowi sie o nastepcy Wdowczyka, przegrana stolecznej druzyny w tym meczu moze oznaczac dymisje trenera. Napewno ten mecz bedzie dla Legii sporym wyzwaniem i tylko wygrana choc na chwile uciszy rozgoryczonych kibicow i zarzad, dzis oczekuje w tym meczu ofensywnej pilki, Belchatow u siebie nie bedzie sie bronil, a do skladu Legii wraca Szalachowski i Junior co napewno troche wzmocni sile razenie Wojskowych. Licze w tym meczu na duzo bramek Belchatow - Legia Typ: over 2.5 Kurs: 1.85 STS, 2.14 Pinnacle
|
Do góry
|
|
|
|
#1057255 - 18/03/2007 19:58
[Re: Dziabor]
|
Pooh-Bah
|
Najciekawsze w dzisiejszym meczu GKS Bełchatów - Legia było to, że bramki dla lidera strzelali: - niechciany w Legii Tomasz Jarzębowski- niechciany w Wiśle Rafał BoguskiBramka Jarzębowskiego - STADIONY ŚWIATA, najładniejsza bramka kolejki !Zwycięstwo GKS Bełchatów cieszy, bo gra tam mnóstwo młodych POLSKICH chłopaków i to jak gra ! A w Legii i Wiśle wciąż "magia" tych samych nazwisk: Burkhardt, Surma ( sam odbiór to za mało w dzisiejszej piłce ), Włodarczyk, Stolarczyk, Głowacki, Zieńczuk, Dawidowski Oprócz tego kupuje się tam piąty sort zagranicznych grajków: Alcantara, Dick, Balde, Junior, Thwaite, Burns, Paulista, Penksa, Chiacu, Svitlica czy nawet CantoroEdson, Roger zagrali jeden sezon, a teraz MASAKRA PANOWIE :-) I tacy mają reprezentować Polskę w pucharach ? Wolę chłopaków z Bełchatowa, Lubina czy Korony ! Zmiana warty - bo już chyba nikt nie ma wątpliwości -cieszy ![grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) No i 4 trafne typy: Zwycięstwo Arki Remis w derbach Łodzi Zwycięsto Lecha Zwycięstwo GKS Bełchatów ![piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif) No i przestroga by ni grać na Białą Gwiazdę ( szkoda, że nie zagrałem przeciw )
|
Do góry
|
|
|
|
#1057374 - 18/03/2007 20:36
[Re: Kibickrk]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
No niestety dla mnie kibica Wisly niestety to co gra obecnie BELCHATOW w stosunku do WISLY i LEGII to przepasc. Piekna pilka na 2 kontakty, swietnie bite stale fragmenty to jest super. Wisla niestety moze teraz liczyc tylko na przeblyski talentu Blaszczykowskiego i Brozka . Prawde mowiac dzis w meczu z Legia to i tak Belchatow do 30 minuty gral strzasnie przestraszony i bylo to najslabsze 30 minut w tym seoznie nie w swoim stylu, a ilosc strat Straka to na 3 mecze moznaby obdzielic ale potem to juz poszlo. Cieszy to ze o sile zespolu stanowia Polacy ale do tego trzeba miec super trenera jak Lenczyk
|
Do góry
|
|
|
|
#1057419 - 18/03/2007 20:48
[Re: vonseb]
|
Pooh-Bah
|
Faktycznie, Strąk dziś był prawie najsłabszy na boisku, gdyby nie Hugo Ale myślę, że to wypadek przy pracy.
Mnie cieszy to, że jest kilka zespołów, co liczą się w walce i mistrzostwo i puchary. To tylko moze podnieść poziom ligi i być może wkrótce nie będziemy się wstydzić za nasze drużyny w pucharach Dzisiejszy mecz, a także ten w Poznaniu stały na wysokim poziomie i lepiej się to oglada niz ligę szkocką, którą raczy nas Polsat
Myślę, że Legia i Wisła jeszcze pokażą trochę dobrej piłki i trochę namieszają. Fajnie by było, bo mi jako kibicowi zależy na tym, by ogladać fajne i emocjonujace mecze. Kibicuję GKS w tym sezonie, bo imponują i grają naprawdę fajną piłkę
Tak sobie myślę, że tak Kuba Błaszczykowski, bez wątpienia najlepszy gracz Wisły, jeszcze dwa lata temu biegał gdzieś w IV lidze. A dziś?
A takich chłopaków jest więcej Tylko trzeba wypuścić ich na boisko i dać im grać
|
Do góry
|
|
|
|
#1058027 - 19/03/2007 09:49
[Re: rene]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Brawo rene za typki, dla mnie też był bardzo udany weekend w naszej pomarańczy jeśli chodzi o bukmacherke (zresztą każdy widzi kto co analizuje) Ale chciałem tylko napisać, żeby co poniektórzy czasem posypali głowe popiołem, szanuje każdą konstruktywną wypowiedź i biore pod uwagę wiele zdań i żeby golic buków nie ma co się napinać. P.S. Dzięki redaktorzy Gazety Wyborczej, macie u mnie piwko ![wink ;\)](/forum/images/graemlins/default/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#1140422 - 15/04/2007 19:38
[Re: drfocus]
|
stranger
Meldunek: 15/04/2007
|
tylko ze Belchatow Gra teraz z Cracovia W Krakowie
Pomyliłeś tematy. W tym była opisywana 18 kolejka.
Edited by Ignorator (15/04/2007 23:40)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|