ja zrobiłem coś takiego:
list + cztery koperty:
1 - narysowałem dokładna mapę jej osiedla i zaznaczyłem tam drogę na przystanek, plus jakieś wskazówki np. "przejścia dla pieszych, obejrzyj się w lewo, potem w prawo a następnie jeszcze raz w lewo"

hehe
2 - narysowałem przystanek autobusowy z widocznym rozkładem jazdy tych autobusów, którymi dojedzie o odpowiedniej godzinie przez wybrany przeze mnie przystanek

3 - krótki list ze wskazówkami gdzie znajdzie "kuriera", który ma dla Niej przesyłkę
4 - kartka z napisem "teraz Twój ruch"

(tę kopertę ma otworzyć dopiero po tym jak odbierze przesyłkę od kuriera, czyli dam jej badyl od kwiatka, tak dobrze czytacie, ale to już dłuższa historia dlaczego badyl a nie kwiatek :))
...każdą kopertę może otworzyć dopiero wtedy, kiedy zrobi wszystko co powinna zrobić w poprzednim, aktualnie nie wie co jest w pierwszej kopercie, bo ma dostać smsem gdzie i kiedy ma to otworzyć, będzie to sms w stylu "wyjdź przed dom i otwórz pierwsza kopertę"

...może to i wydaje się trochę banalne/zbyt dziecinne dla niektórych, ale przynajmniej nie będzie nudno, nawet zwykła droga na spotkanie może być w pewien sposób ciekawa, bo przecież nie ma pojęcia co ja zaplanowałem i co takiego może być w kolejnej kopercie, póki co umiera z ciekawości

...jeszcze kilka dni, a potem Sopot Prokom Opennnnn